Plač pri kúpaní trojmesačného bábätka

miskalaci
26. nov 2020

Dobry den zienky, potrebovala by som poradit. Mam skoro 3 mesacne babatko a mame velky problem pri kupani.prve 2 mesiace nebol problem ziadny, kym bolo vonku teplejaie tak neplakala, neviem cim to ci to je zmenou pocasia ale posledny mesiac mame problem. Pri kazdom kupani sa hned mala rozplace a nemome ju poriadne okupat len tak na rychlo s babylove samponom, nemozme jej ani poriadne umyt hlavicku a zahyby lebo hned spusti silny rev az hystericky so zajakavanim. Musim ju vybrat a zababusit a pohyckat aspon pol hodiny kym sa ikludni. Skusali sme v twplote vody 37.5 skusali sme v 37.8 aj 37 a nic, izbu stale pred kupani nahrejeme radiatorom a malu pri kupani zakryvame plienkou latkovou a tak ju davame do vody. Mate niektora podobne skusenosti? A akych teplotach kupete miminka vo vanicke? Moze rychlo vychladnut voda vo vanicke? Vanicku pustame vodou tak ze ju napustime horucou vodou a pridavame do nej studenu kym neklesne na tych 37.5 a tak ju ideme kupat A preto place? Kazdeho kupania sa bojim ze co bude kupeme ju 2x do tyzdna. Prosim o radu, velmi by som ju chcela okupat v klude vsetky casti tela a naolejcekovat ale nedari sa nam to 😞😞😞😞😞

domak2
26. nov 2020

@miskalaci je to úplne bezne, prejde to, potom to môže prísť zas. Môžte ju skúsiť kúpať ráno alebo castejsie.

miskalaci
autor
26. nov 2020

A podotykam ze sme ju skusali kupat v inych casoch

zudlicek
26. nov 2020

Známej takto ručalo bábätko od narodenia až dokiaľ nevytiahli starú knihu Naše dieťa a neznížili jej teplotu vody vo vaničke z 37,5 (odporučané z pôrodnice). V tej knihe je tuším 35,5-36 (nie som si presne istá). Odvtedy je pokoj a malé sa kúpe rado. Možno Vášmu bábätku začal vadiť väčší teplotný rozdiel medzi okolitou teplotou a teplotou vody. Min. za vyskúšanie by to stálo.

limetka69
26. nov 2020

@miskalaci toto sme mali aj my, take obdobie, uz vela zien to tu riesilo co som postrehla, vsetky deti su v tomto rovnake, asi si to zacnu plne uvedomovat 🙂 jedna mamicka to vyriesila tym, ze sa to obdobie kupala s dietatkom a preslo to 🙂

katrin21
26. nov 2020

@miskalaci nikdy v živote som vodu nemerala..napustila som ju ( ziadne zmiesavanie horúcej a teplej , naco mame bateriu?) , dala do nej ruku, aka je tepla a ked je prijemna tepla, kupali sme... urcite mala viac ako 37 , lebo to je len teplota tela, ale horuca samozrejme nebola...kupte kazdy druhy den, sampony nie su potrebne, max. ritku detskym mydlom, staci dieta pooplachovať, hlavicka detto , kupanie nemusi trvat dlho.. je to obdobie, podla mna to prejde....

jance333
26. nov 2020

my sme nemerali teplotu vody, dokonca ani nijak nevytapali izbu, ale ked na malu prisla kriza s kupanim (po 6.chorobe a zabaloch), brala som ju do velkej vane a kupala sa so mnou. zo zaciatku viac visela na prse, ale potom sa zase dostala do normalu a kupali sme v malej vanicke.

zabina27
26. nov 2020

skuste len osprchovat, jeden si s nou sadne do vane a druhy rychlo osprchuje. inak menit sa to moze velakrat a casto, raz nieco babatku vyhovuje a zrazu uz nie. a tiez som nikdy nemerala teplotu, skus laktom, ci je tebe prijemna voda. alebo proste skusat postupne rozne tu spominane drobnost a cakat, co zaberie. a stale je sanca, ze to zaberie na chvilu a zase sa babo zmeni 😀

miskalaci
autor
26. nov 2020

Dakujem pekne za rady, rada by som sa s nou kupala aj stale ale mame sprchovaci kut.a s laktom som skusala ale sa bojim ze ked je prijemna mne ze pee dieta moze byt horruca ci studena , lebo vraj detska pokozka telicko je citlivejsia nez dospelych ludi..moze mat babatko nejake problemy z takeho casteho histerickeho placu? Mam prve babo a som celkom neista v niektorych veciach

zabina27
26. nov 2020

@miskalaci tak nie je dobre nechat ju zbytocne plakat, ale su veci, ktore sa proste musia. a okupat aspon 2-3x do tyzdna treba. neboj, ona moze byt uz o tyzden uplne ina 😉 ak sa fakt neda vo vanicke, skusila by som aj v sprchaci, nie je to prakticke, treba davat velmi pozor, ale tak umyt musis, len najdi mensie zlo. pripadne ake mate umyvadlo? ak aspon trochu vacsie, tak ospliechat aspon tam 🙂

katrin21
26. nov 2020

@miskalaci moc rozmyslas, moc sa bojis... nase mamy ziadne teplomery nemali a dobre bolo. To nemyslis ako.rypanie,ale ze uvolni sa,,neries kazdu blbost.. co moze byt dietatu z placu,nic..max sa moze zajst to prejde,keby nahodou,fuknes mu zblizka do tvare a nadychne sa😉. Daj ds do pohody dieta sa meni kazde 3 mesiace, ci rezim alebo spravanie, to je vyvoj,niektore sa menia aj castejsie. Bud kludna ty, prihovaraj sa babatku, slusaj teplotu vody odhadom ci viac tepla alebo menej a skus ho nie cele ponorit do vody,ale postupne, oprete o tvoje zapastie iba nozicky, potkm trup a stale sa mu prihovaraj usmiata, spievaj atd... aby nevnimalo,co ss deje a casom to prejde. Ritku umyvaj po kazdom kakani v umyvadle a je to.

zabina27
26. nov 2020

a ked ponoris predlaktie, tam mas tenku kozu, to uz musis citit, ci je prijemna voda.

miskalaci
autor
26. nov 2020

@zabina27 vyskusam dnes ju kupeme dakujem

miskalaci
autor
26. nov 2020

@katrin21 dakujem krasne za rady 🙂

miskalaci
autor
26. nov 2020

@katrin21 tak to ano moc rozmyslam, snazim sa aby jejbolo co najlepsie, dakujem za radu,urcite vyskusam 🤗

elizabet173
26. nov 2020

@miskalaci ja si tiež myslím, že vodu máš príliš teplú, od štyroch mesiacov (možno aj skôr) chodia mamičky s deťmi na plávanie a teplota vody je okolo 33 stupňov. Je ešte malinká, ale možno by pomohlo dávať ju do vaničky úplne ináč, ako to robíš, najprv len k vaničke, máčať jej ruky, môžeš jej chrbát prikryť plienkou, potom nohy, až potom postupne rukou oblievať, skrátka ju nepoložiť do vaničky chrbátikom, aby sa nezľakla.

andreatytler
26. nov 2020

@miskalaci Tiez ma napado ze ako ju davate do tej vanicky. Kedze ma uz 3 mesiace, uz dokaze veci ovela lepsie vnimat. Nie je to len take nehybne babo. Uz sa zaujuma o okolie. A mozno sa mu ta voda nepaci.
My sme ho do vanicky davali postupne. Najskor sme s nim sedeli na kolenach vedla vanicky a spliechali vodu vo vanicke a ked sa zacal o to zaujimat az potom sme ho dali tam ale aj to pomaly. Najskor len nohy a pomaly do polosedu.
Ja som vzdy merala teplotu laktom. Je to rozdiel ked clovek da ruku a ked laket. Na ruke som necitila velmi horucu, ale laktom bola ovela horucejsia.
Nas zase strasne plakal po kupeli, takze ziane masaze sa nekonali a tiez sme kupali 2x do tyzdna.

miskalaci
autor
27. nov 2020

@andreatytler masaz sme este nerobili lebo sa to neda po kupeli pri malej robit, no my ju davame do vanicky tak ze otecko su ma na ruke podopiera hlavicku a chrbatik, zabalime ju do plienky predtym,a pomalicky ju dava do vody najprv ritku a nozky a tak chrbatik a cele telicko okrem hlavicky. Asi minutku je kludna ale potom pride silny plac.. prve kupania boli ok s usmevom aj v 2 mesiaci ok plac prisiel az po vybrati z vody ale teraz posledne 3 tyzdne katastrofa kupanie uz pri namoceni place.

andreatytler
27. nov 2020

@miskalaci No vidim ze aj vy idete na to pomaly. Vyskusaj vsetky tie veci co radia.
V tom sprchdovom kute by sa ti dalo sadnut ze by ste ju iba sprchovali? Nas ma sprchu na zaver celkom rad.
Alebo este ma napadlo ze dat do vanicky len velmi malo vody a kupat ju hanrickou alebo len tak polievat vodou v pohariku. Mozno nema rad pocit ked je cele telo ponorene vo vode. Nas bol tiez najskor OK a potom to nemal rad ale nebol to nejaky hystericky plac. Potom ked uz dokazal sediet sa to ovela zlepsilo. Spliechal si tam a dali sme mu tam kacicky a tie buchal a odkedy sa zacal stavat tak uz tam obsedi len tak 2 minuty a zacne utekat prec.