Ahojte. Chcem sa opýtať ci máte niektorá podobnú skúsenosť. Naša 2,5 mesačná dcérka pred každým spánkom neskutočne reve. Ona je inak v pohode pekne papá, kaka, usmieva sa. Len pred zaspavanim ju chytajú strašne stavy, je to riadne vyčerpávajúce pre ňu aj pre nás. Proste keď ju to chytí nedá sa utíšiť. Akoby sa bránila spánku alebo neviem, neviem si to vysvetliť. Preunavená nieje pretože poznám čas jej bdenia vidím kedy ide na ňu únava. Pri staršom sme to nezažili tak neviem ako jej pomôcť. Ďakujem za vaše rady.
Dobry den, poznate kidvak? mozno by stal z avyskusanie.
A teda po akej dĺžke bdenia uspávaš? A ako? Môj mal také obdobie a časom to prešlo.
@thereisabear u nás to trvá od narodenia ale neplakavala až tak ako teraz. A hlavne pred nočným spánkom je to hrozne, taky plač ze mne je do revu. A uspavam na rukách, inak nezaspi, po 1 a pol hodine
@nique no neviem si predstaviť ak to bude trvať rok. Tiež je len dojčena ale hladom to nemôže byť, priberá 1kg za mesiac, po nájedení je spokojná Proste pred každým spánkom ju to chytí. Som myslela ze už viem čo má čaká po prvom dieťati ale o tomto by sa mi ani nesnívalo. Ten rev je strašný.
@uchapeha keď ona potrebuje byť prittulena ku mne len tak ju viem uspať, skúšam všeličo aby som neprišla o ruky, ale zatiaľ len toto na ňu zaberá.
A nosic alebo satka nepomaha?tak by tiez bola pritulena
@cutinka2 zabudla som na nosič 🤦♀️ pred mesiacom som skúšala a plakala tak som ho odložila a asi som mala len skúšať ďalej a zvykla by si časom.. Ďakujem za pripomenutie, dúfam ze už nie je neskoro aby si zvykla lebo by mi dosť odlahcil ruky.
uplne viem, co citis. Pri prvom som to nepoznala. Ja som sa kazdy vecer zavrela do spalne a na obyvacke som zavrela dvere, lebo moj muz a 3r syn sli z toho revu zosaliet. Co obcas pomohlo, ze som jej dala moje lice na licko. Ale nezaberalo to. Za tych skoro 8 mesiacov vecerneho revu som vyskusala vsetko.
@autor mne mal maličký také obdobie cca trvalo 2-3 týždne a potom to prešlo samé ako aj prišlo…ako aj píšu baby vyššie vyskúšaj ten nosič a čo viem, ten plac môže súvisieť s dozrievanie nervovej sústavy, v každom prípade prajem veľa energie a pevné nervy 🙏
Ja som syna skusala v nosici asi 3x doma a moc sa mu to nepacilo, aj som to chcela vzdat, ale raz na prechadzke som ho tam dala a pospal si tam vyse hodiny 😅 odvtedy uz mal nosic rad, dcera je tiez zvyknuta a hocikedy aj cez den je v nosici, ak je nervozna a potrebujem nieco porobit, cize aj ked nespi, treba to oar krat vyskusat a snad to pomoze, drzim palce
Skús ju dať do nosiča a hneď ísť von, to zvykne pomôcť keby v ňom nechcela byť.
Akurát som vyskúšala nosič ale plakala. Tak po chvíli som ju vybrala. Zajtra skúsim ísť von keď bude v nosiči. My sme doma už úplne k. o. A už teraz mi je zle keď si predstavím co ma večer čaká a kým vôbec zaspí, večere mame strašne dlhé a uplakane.
Skus nosenie, začni nosiť skôr keď ešte nie je úplne unavená a možno sa k tebe prituli a zadpi aj sama, moja mladšia je hrozný spáč, Rischino nosič mi veľa nervov zachránil.
Moja dcera bola taka. Plne dojcena, spokojna ale vecer uz rev, ako by ju z koze drali. 30min strasneho revu. Preslo to okolo 1r.