Ahojte. mam takmer 5 mesacne babatko a problem s ktorym bojujem aj 4-5x za den. Pred kazdym spankom doslova reve ako huron a nic nepomaha. Najskor to bolo len pred nocnym spankom, ale teraz je to uz pred kazdym spankom. Snazim sa ho naucit zaspat v kociku, lebo keby ho hojdam na rukach zakazdym tak pridem o chrbat. Aj tam sa vsak zo zaciatku vzpiera a place. Uz sa pretaca na brusko a castokrat aj zato place ze na brusku nie je zvyknuty spat. Ten rev trva aj 45 minut a uz mam z tiho doslova migreny. Uz sa mi stalo, v snahe pocut vlastny hlas, ze som po nom aj kricala a potom mam vycitky ze po nom kricim. Ale niekedy uz fakt nevladzem pocuvat to kazdy den a nic nepomaha na ukludnenie. Este dojcim a spavat ho davam ked vidim ze je unaveny, viacmenej mame uz rutinu ze bdiet vydrzi tak 1,5-2 hodky. a potom hodinovy spanok. Aj ockovanie uz mame za sebou-to prve povinne a rotavirus.
Nema niekto alebo nemal podobny problem? Chcelaby som zlahcit jeho zaspavanie no akosi nic nezabera (pri dojceni malokedy zaspi). Dakujem za kazdu radu
A kľudne to môže byť aj naopak.
Neukladas ho pričasto?
5 m, pomaly možno 6, to sú aj začiatky prikrmov.
Môže to mať nejaký súvis.
Skus 3 denne spanky
@iris05 ja mam tiež takmer 5m dieťa, máme 3 spánky, ukladám vzdy v rovnakom čase +-10min. a vždy dodrzujem rovnaky predspankovy rituál (t.j. prebaliť, nakojit, odgrgnut, do zavinovačky, do kocara, pustím šum a vozím) zo začiatku zaspala do 5 min. teraz už tiež mrnci ale nič hrozne to nieje.
Skús napr. uspavat na posteli, že si k nemu lahnes, spievanie, hladkanie po tvári, maznacika na hlavu, alebo v postieľke.
Staršia neznasala kocar som sa mohla aj poskladať nechcela tam spať ani za svet.
@iris05 niektore deti nemajú rady kočík a nič a tým neurobíš nenaučis na silu..moja prvá spala v kočíku ako nič aj 3 hod. Mladšia kočík ani vidieť, neznášala ho. Tak som používala Rischino nosič a vybavene. Kopu nervov mi to zachránilo a bola som pri tom aj mobilná a mohla porobiť co bolo treba.
ale on v kociku vydrzi, tym to nie je. vonku sa prechadzame s kocikom a je spokojny. problem nastava pred spankom a je jedno kde sa uspava, ci na rukach ci v kociku. pytala som sa na to aj pediatricky a povedala ze z toho vyrastie tak snad, lebo si neviem predstavit bojovat s nim takto zakazdym. skusila som biely sum a ruky a je to ovela lepsie co sa revu tyka, no nie je to ziadna vyhra pre moju chrbticu. nejako ho musim naucit zaspat v lahu a bez rumazgania😅
@iris05 skús Instagram spinkajbabo odporúčam na 1000%
@iris05 nie je už náhodou príliš unavený? Neukladas ho neskoro? Skús pogooglit spánkovu poradkyňu, možno tí pomôžu rady čo má zverejnené