Plač dvojmesačného dieťatka pred večerným spaním

kate2kate
29. okt 2013

Posledne dva tyzdne mame hotovy cirkus pred zaspavanim. V noci spi krasne v postielke-kojim kazde tri hodiny. Ale ulozit ho nema konca kraja.Cez den nechce zaspat nikde, uz som kupila aj satku, kde ho horkotazko ulozim. Uz ma milimetrove oci, aj tak krici. Prdka si jedna radost, skusali sme fit loptu, na rukach, cumlik, postielku, kociar, spievanie, kolotoc a nic nefunguje. Este sj ked ho mam v gulicke na rukach stale place. Pred tyzdnom krasne spinkaval v kociari, teraz tam vydrzi do kedy nepride unava a potom uz place o dusu.Ale vzdy len ked je ustaty. Nejake rady, napady?? Dakujem

monyccka
29. okt 2013

Ulozit skor? Aby nedosiel do zufalej unavy? Nezmenili ste mlieko, alebo nieco ine?

kate2kate
autor
29. okt 2013

Plne kojim. Uz som posunula vecerny ritual zo 7 na 6. Papa krasne, pri papani je kludnucky.

libertine
29. okt 2013

to moze byt kolika.

kate2kate
autor
29. okt 2013

Prdka a kaka v pohode. Ale to len pred spanim place. Pred kazdym kojenim davam infacol

matulka82
29. okt 2013

@kate2kate aj my sme mali taky problem s oboma detmi 😨 ale od 4. mes. to ustalo. Urcite to je len prechodne obdobie, treba len vydrzat. Mozno priamy kontakt koza na kozu? Drzim palce, nech to trva kratko, ale skuste sa vratit aj k fitlopte ,treba opakovane skusit, mozno na druhy, tretikrat sa mu to zapaci. 😉

kate2kate
autor
29. okt 2013

@matulka82 dufam, ze to teda skoro prejde , az mi srdce trha. Ale snazim sa byt kludna, no nie je to lahke. ☹ budeme dnes teda hopkat, hadam pomoze

zahradka76
29. okt 2013

Treba dojcit na poziadanie, nie rezimovat a idealne je pre babatko zaspavat na prsniku. Dojcenie nie je len krmenie. Vecer je babatko, tym ze ma taky nezrely nervovy system nervozne a preto je dobre ho nechat na prsniku, kolko potrebuje, lahnut si s nim, aby citilo svoju maminku.

adinkag
29. okt 2013

@kate2kate ahoj aj ja som tym presla trvalo to cca 2tyzdne preslo ju to samo od sebe tiey plakavala hrozne treba vydrzat 😉

stanislavao
29. okt 2013

@kate2kate podla mna je to kolika. kvapky Sab simplex mu davajte od obeda, podla navodu.

zahradka76
29. okt 2013

Ja by som to neriesila hned tak, ze to je kolika, posielam link k tejto teme: https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/co-vsetko-nespravne-nazyvame-kolikou/

saska.t
29. okt 2013

@kate2kate je to uplne normalny stav,kedy dozrieva centralny nervovy system-spracuvava vnemy z celeho dna a kedze to nevie inak tak place,nerob si starosti tato faza prejde a pride dalsia,,hlavu hore 😉 ziadna kolika to nie je ak spokojne prdka

keziah
29. okt 2013

@kate2kate vecerny plac som mala s oboma detmi, okolo 3. mesiaca to ustupilo. robili sme vsetko, co nas napadlo, aby sme deti aspon trochu ukludnili, co zabralo jeden den, nemuselo zabrat aj druhy, je to skutocne tazke obdobie a nerada na to spominam. tazko radit, mozem len potvrdit, ze to zakratko prejde, vydrzte. najviac sa nam asi osvedcilo babo zababusit do deky, ulozit na ruky tak, aby lezalo na boku, videlo na tlmene svetlo za dverami a hojdat pri tom na fitlopte, pritom nejaky tichy monotonny zvuk vydavat.

kate2kate
autor
29. okt 2013

@zahradka76 ja dojcim kedy si poziada. Nie som tabulkova mamina 😀 mali sme par dni v 6tyzdni, ze mi tusim s prsa ani nezisie. Ked chyti plac, tak odmieta aj prsnik a ked si ho mojkam aj tak neprestava.

kate2kate
autor
29. okt 2013

@stanislavao zijem v uk, sab tu nie je.

kate2kate
autor
29. okt 2013

@saska.t dakujem za povzbudenie 😉

kate2kate
autor
29. okt 2013

@keziah presne to je to, vcera som ho uspinkala na fit lopte a spievala som mu potichu macka uska a dnes ani za svet nezabralo. Uz ked si myslim, ze som na to prisla ma maly vyvedie z omylu 😵 no takze dufam, ze to prejde za par tyzdnov

keziah
17. nov 2013

@kate2kate ahoj, uz sa to trosku lepsi alebo sa stale rovnako trapite?

kate2kate
autor
18. nov 2013

@keziah ano, plac sa uz skracuje kazdym dnom. Uz trva len par minut a nie je taky intenzivny. Takze dufam, ze uz to dlho trvst nebude🙂