Dievčatá ja mám taký problém alebo ako to nazvať.
Mam 9týždňovú dcéru,kt.trpì refluxom a bolieva ju bruško.
Tým pádom ma veľké problémy so spaním,keďže ten reflux ju veľmi obmedzuje.
Problém je to,že tým,že nedokáže spávať ,je veľmi unavená a plačlivá.
Dcéra nespí nikde poriadne...kočík ,nosič,postieľ rukách,autosedačka,všade pospí 20 až 40 min a dosť.
Jej to absolutne nestačí ,budí sa unavená s plačom.
A takto je to celý deň.
Nie je vobec kontaktna,nechce sa nosiť,nezaspí mi na rukách,nezaspí mui na hrudi ani nijako.
Stále sa odomna odtláča a plače.
A dr čo na to? Radila si sa aj tam? A nejaký sa simplex alebo čo si neskúšala?
@peptina Reflux je u deti bezný,niektoré deti to majú lepsie niektore horsie,uplne vymizne do 18miacov ,to mi povedala pediatricka a este sa vraj musim snazit aby spala viac.
To bola rada za milion😏Ked mi da navod,tak kludne to vyskusam.
Ja len nechapem preco dcera nechce byt pri mne,na mne a spat so mnou...Ja nechcem aby si odrevala 18mesiacov preboha🤤
@cervikpepik neviem ti nejak špeciálne pomôcť ,no chcela by som . Necíti náhodou že si nervózna z toho aj ty a preto sa tak nejako odťahuje? Pri iných ako sa spravia lepšie sa jej zaspí? Hej to sú rady : snažiť aby lepšie spala,len ako to urobiť. Ty by si rada bola ak by si jej pomohla zaspať ale ak jej ťažko kvôli bolesti ta to je dosť ťažké.
@peptina zo mna mozno citi nervozitu,ale ona nechce byt ani u manzela ani u svokry,u nikoho.
Tym to nebude si myslim
@cervikpepik asi nie :(
A pozerala si si aspon na nete proti-refluxne opatrenia? Zvyšeny matrac v postielke aj v kočíku, poloha na kojenie, aby sa nenahltala vela mlieka/vzduchu prirychlo, prip. antirefluxne UM alebo gastrotuss či ine doplny stravy? Ono zaleži aj v akej polohe ju máš na sebe, ak je moc vodorovne, tak jej vybiehajú kyseliny a to ju bolí. Prípadne hačku si neskúšala použiť na uspávanie? V tej autosedačke by spávať nemala, tlačí si tak na žalúdok a tiež jej to zbytočne vybieha hore.
http://provita.sk/gastroezofagovy-reflux-ger/
@cervikpepik vypýtaj si od pediatričky lístok na gastro. Ja som bola so synom. Nenechaj ju trápiť, je hrozné keď máš reflux, má ho môj svokor a povedal že si ani nevie predstaviť čo to dieťa. Nám dala gastroluss sirup, myslím že sa dával pred jedlom. Ja som normálne pri tom dojčila. A to vyšetrenie nie je nič hrozné. Bábätko desať minút leží a ona chodí sondou po brušku.
Máš kúpený klin? To sa dáva pod matrac aby sa toľko potrava nevracala. Mne ten môj nechcel byť v nosiči do 5 mesiacov takže vždy len vyvýšená poloha, ruky (nosila som ho tvárou od seba lebo keď bol naopak tak mu to prekážalo) a v kočíku tiež vyvýšená poloha. Neboj sa, dá sa to zvládnuť a nemusí pre reflux plakať vôbec, respektíve minimálne.
Dojčiť každú chvíľu, nie naraz veľa spapať. Môj bol ale hladoš takže doktorka poradila počas dojčenia raz odgrgnúť a potom ešte dojčiť a znovu odgrgnúť.
U nás nemohla byť poloha na brušku, dávala som ho vždy len po kúpaní nech si precvičí svaly, ale hneď potom som mu dala masáž bruška.
Ak ju bolí aj bruško, tak skús ešte kvapky sab simplex, je to na prírodnej báze, neublížiš jej s tým.
@cervikpepik moja dcérka mala ten istý problém-nasadili sme antirefluxné mliečko,kvapky sabsimplex a fľašky mam antikolik...nám to dosť pomohlo...a ešte som jej masírovala bruško pupíkom-to zbožňovala a krásne sa vyprdkala pri tom😍
@bobula46 ano ano zajtra mame gastro vysetrenie.
Ona neplace pre reflux ale koli unave,koli refluxu nemoze spavat poriadne...a na rukach ti dieta zaspalo?
Ja nechapem preco odmieta byt pri mne...ci to suvisi s refluxom ci nie🤔
@cervikpepik môj nechcel byť otočený ku mne. Vadilo mu asi to tlačenie na bruško. Keď som ho otočila tak, že bol chrbátom opretý tak mu bolo pohodlne.
A zaspáva ako? V postieľke? Perinke?
Inak, ja som malému asi v 2 mesiacoch začala dávať čajík, myslím že sa volal pre pokojnú noc alebo tak nejak a veľmi mu to pomohlo
@cervikpepik ak má reflux, tak plače kvôli refluxu! Niektoré deti sú v pohode, problém je že všetko z nich vyletí. A iné nemusia toľko grckať, ale tým, že sa im vracia späť mlieko, tak ich neustále omína a páli tá časť. Čiže oni by aj zaspali, ale nedá sa im a jasné že potom sú k tomu všetkému unavené..nervozitu môže vnímať, ale určite treba najprv poriešiť ten reflux. Takto nemôžte fungovať. Nám pomohlo ar mlieko a deti spávali vo zvýšenej polohe. Chápem, že je to náročné, držím palce 💚
@cervikpepik a podlozila si postielku? Jedna strana sa podlozi knihou - cim trosku naklonis postielku - miminko ma o nieco vyssie hlavu / a mlieko sa nevracia. Skusala si nutriTon (nie nutrilon) - to super pomaha - ale musis davat 1/3 davky aka je uvedena na obale. V kociku musi byt mimco tiez vyssie.
@cervikpepik skusala si aj satku? Dcerka bola spokojnejsia v satke ako v nosici, viac tam bola pritulena, tiez mala skryty reflux.
@cervikpepik úplne viem čo prežívaš. Nás pediatricka poslala na gastro. Ale malý aj často grckal a malo priberal. Na gastre nám po vyšetreniach predpísala doktorka Nutriton do mliečna na zahustenie. A to nám pomohlo. Uvidíš čo ti povedia na gastre.
mojho nutriton zapiekol, ale pomohol gastrotuss, je proti paleniu zahy pri refluxe. je to sirup a dava sa po kazdom krmeni. plus som davala isty cas espumisan a coliprev a potom postupne vysadila, ked bol maly vacsi. (tiez mal reflux a koliky.)
co sa tyka spanku, ked bolo najhorsie, spal na mne obrateny na bruchu a ja v polosede. tak chcel byt, inak moc nie. nosit som ho nemohla kvoli inym jeho problemom.
drzim palce🙂
@cervikpepik ako by som sa vratila do minulosti,ked som si doniesla syna z porodnice....koliky,reflux,celodenny plac,trhany spanok....a nechapala som,preco nechce byt noseny,mojkany v naruci,preco sa od nas odtahuje,preco nechce s nami spat....jedine co vam napisem-su take deti!ten plac je sposobeny refluxom aj kolikou,su to zakerne veci a babatko nevie inak komunikovat,len placom....a jasne,ze ked vam novorodenec stale place a nechce spavat,tak aj vy ste nervozna a na konci so silami....
Ja vam neporadim,nam nepomohlo nic....hovorim stale,ze prvy rok zivota moj syn preplakal😟drzte sa!
Dcera mala tak isto reflux a pomohla nam hlavne vyvysena poloha v postielke. Nedavno som jej vyrivnala matrac a znova po tyzdni sa jej zacalo vracat mliecko z krku do ust.. Tak isto na mne nemoze byt, lebo akonahle sa jej pritlaci brusko aj ked je uz hodku od kojenia, tak ide mliecko von. Pomohlo nam aj, ze som ju drzala 10 min od kojenia vertikalne cez rameno aj ked si hned odgrgla tak aby jej preslo mliecko do zaludka a potom som ju teda dala do vyvysenej pozicie do postielky.
@cervikpepik mozem sa opytat ako ste nakoniec vyriesili situaciu s refluxom a placom vašej dcerky? mame doma to iste tak ma zaujima co pomohlo.
🤗
@nykyta0071 my detto,ako ste dopadli?
@diuska86 nakoniec to prešlo az po 4. mesiaci…. nepomohlo svojim sposobom nič, brali sme aj sirup gastrotus ale nic moc. Pomohli az prikrmy. Držim palce chce to vela trpezlivosti a nervov 😀😊😊
@cervikpepik Problémom pre mňa je jej plač.Resp.to,ze viem ,čo jej je ale vôbec jej neviem pomôcť.
Veľmi zle vnímam to,že plače od únavy.Castokrát sedím s ňou na gauči a ona plače.
Povedzte mi,že jej nič nestane z toho plaču a vyrastie z toho,lebo mňa z toho ide poraziť.
Ako sa naučiť povzniesť sa nad rev dojčaťa a neskončiť z neho na psychiatrii?
Obzvlášť keď viem kde je problém a neviem ho riešiť