Plač bábätka

freedoom23
7. máj 2023

Ahojte maminky viem že je tu týchto tém už mnoho ale chcela by som počuť možno radu a možno podporu že ste to tak mali doma aj vy. Moja dcérka bude mať zajtra dva mesiace. Je to zdravé krásne dieťatko veľmi ju všetci milujeme. Problém je ale ten že vždy raz do dňa začne plakať až hystericky plače aj keď papá (UM) niekedy to trvá polhodinu inokedy aj hodinu niekedy neviem co od zúfalstva. Veľmi by som jej chcela pomôcť ale neviem ako. Občas ju aj krúti a mam pocit že to je bruško ale keď skúšam aj rúrkou jej uvoľniť nič z nej nevyjde. Občas pomáha nosenie alebo cumlík ale niekedy nepomáha vôbec nič a ja som z toho smutná keďže som na ňu až prehnane uzkostlivá a mám o ňu veľký strach. Dr.povedala že to asi z mlieka nebude a nemáme ho zatiaľ meniť kontrolu mame túto stredu. Ďakujem za každú radu

nique
7. máj 2023

Ja som mala takú dcéru. Bola plne dojčena, spokojná, nič ju nebolelo, aj tak podvečer strašne plakala. Každý deň. Vyskúšali sme všetko. Nenašla som vôbec na ňu žiadnu páku. Postupne som sa s tým zmierila a čakala som len, kedy to opäť príde. Postupne to bolo lepšie, skončilo to okolo 10m. Ale stále je taká mala časovana bomba. Hocičo ju rozruší a spustí šialený plač. Už to psychicky zvládam. Ale rozumiem zúfalstvu matky, ktorá nevie, ako pomôcť bábätku.

banalu
7. máj 2023

Zalezi aj kedy zacne plakat, moze to byt "witching hour", pogoogli.
Nasa plakala od 17.00 do 20.00, nic nepomahalo, striedali sme si ju kazdych 15 minut, tolko sme zvladli pocuvat plac bez frustracie. O osmej akoby utalo.

vkatush
7. máj 2023

@freedoom23 tiež mi to pripomína witching hour, ako vyššie písali. My sme našťastie mali len pár dní, ani nie týždeň. Ale dalo to zabrať. Nakoniec som zistila, že na môjho zaberá koža na kožu. Na holo sme si ľahli na posteľ, prikryla som nás dekou alebo paplónom a doslova sme sa ňuňali. Po nejakých 10 minútach sa ukľudnil a zaspal na mne. Asi 3x sme to zopakovali a odvtedy kľud.

Na niektoré deti niečo platí, niektoré si tým len musia prejsť... Držím palce ❤️

vierkainka
7. máj 2023

Probiotiká dávaš?A skús ešte jej do mlieka,alebo na lyžičku Sab simplex kvapky,to jej pomôže uvoľniť bruško.A určite vyskúšaj aj to túlenie,ktore sa tu uvádza vyššie v komentári.Probiotika skús Biogaia,alebo Probiofix baby.🌼🥰

anavixy
7. máj 2023

Ja len ze rurka je na to, aby sa dietatko vyprdelo alebo vykakalo, ale kazda bolest bruska neznamena zaseknute vetry.
A uplne suhlasim so vsetkymi komentarmi nadomnou.

freedoom23
autor
7. máj 2023

V prvom rade sa chcem poďakovať za všetky odpovede. Sabsimplex dávame minulý týždeň nám ho predpísala doktorka pretože som jej volala. Práveže u nás je to niekedy ráno niekedy poobede alebo inokedy zas večer. A witching hour podľa toho čo som čítala sa vyskytuje skôr večer. Maznáme sa neustále buď ja alebo priateľ. Spinká s nami v posteli a aj prespí skoro celú noc budí sa len o 4 na papanie. Cez deň každé tri hodky. Je síce pravda že nie vždy koža na kožu takže skúsime ešte to. Myslíte že to môže byť aj tým že sa narodila o 20 dní skôr a začiatky boli pre mňa dosť náročné? Prešla som si aj baby bluess. Nikdy som nemyslela že sa tak môžem o niekoho báť je to moje prvé bábätko a nechcem nič pokaziť

anavixy
7. máj 2023

@freedoom23 v prvom rade to urcite nie je tym, ze nieco robis zle 🙂 ani 20 dni skor (co je uplne zanedbatelne) za to nemoze a uz vobec nie tvoje baby blues. Deti si proste take, aj ked to znie ako klise. Pokial dieta nema nejaku dg, ako je napr. reflux, laktozova intolerancia, ABKM.. co tvoje dieta zrejme nema, kedze nic co by tomu nasvedcovalo nepises a ani dr si to zjavne nemysli… tak su koliky sposobene nezrelostou traviaceho systemu babatka. V tom pripade nemozes robit nic, len cakat, kym z toho dieta vyrastie. A ono z toho zarucene vyrastie, len to chvilu este potrva. Urcite davaj probiotika, mozes davat sab simplex, urcite je vhodne cvicit nozickami, masirovat brusko niekolkokrat denne, vela sa mojkat, nosit, kludne koza na kozu, ak bude mat babatko nafuknute brusko a nepomoze masaz, bicyklovanie nozickami, tak potom mozes skusit rurku, ale to vsetko su len opatrenia, ktore mozu zmiernit neprijemne pocity dietatka (a nemusia, ale urcite neublizia).
Mysli pozitivne, su aj deti ktore placu hodiny alebo vacsinu dna, tvoje place raz za den hodinu, je to velmi frustrujuce, ked si myslis, ze jej nevies pomoct, ale ty jej pomahas uz len tym, ze tam si. To, ze neprestane plakat neznamena, ze jej vdaka tomu nie je lepsie. 🙂

freedoom23
autor
7. máj 2023

@anavixy ďakujem za pomoc <3 veľmi si to vážim keďže sa moc nemám s kým poradiť aj preto som napísala na koník. Mám znova nádej