Prosim o radu skusenejsie maminy.moja dcera 9m je " ciganske" dieta.nema problem byt aj sama s kymkolvek.asi pred mesiacom vzdy ked prideme do svokry dostane zachvat uz na dverach zacne plakat neda jej zobrat na ruky.proste hotovo 🤷♀️ je mi to luto lebo ved sa na nu tesia a ona takto. Myslela som ze tam chodime malo a nepamata si to tam ale teraz bola s 2 osobami ktore nevidela 2 mesiace a bez problemom vysmiata vsetko. Co jej tam moje vadit? Mate niekto taku skusenost? Ako ich skamaratit? 🤔🙏 dakujem
aj my sme si tým prešli, je to len obdobie, ktoré prejde
@veronikaszabova ako to mi napadlo ale myslela som ze separacna uzkost je na kazdeho moze tak reagovat len na 1 osobu? 🤔
Mozno proste malej nieco na nej vadi 🤷🏼♀️ Nepouziva nejaky parfum alebo podobne? Ked u inych neplace iba u nej, tak to nie je separacna uzkost. Ja neviem ale aj ja som stretla ludi pri kt sa citim jednoducho neprijemne bez nejakej zjavnej priciny.
u nás sa stalo, že syn takto reágoval na svokru, môjho oca a moju babku.. všetci traja mali jednu spoločnú vec-správali sa afektovane.. príklady: (prihovárali sa ťahavo a detinsky ľúbezne) no čooooo ty môj zlatúúúúúšik,ako sa ty mi máááááš??dobreeeee??a póóóóóď ty ku babke,póóóóóď (malý krivil ústa alebo sa rozplakal) a čóóóže plačkáááš??veď to som jaaaaa, babkaaaa (otočí sa k nám rodičom, pokračuje stále ľúbezne) noooo to ste tu dlllllho neboooooli (otočka na syna) ty si ma už nepamätáš, žeeeeee??
neviem to inak opísať, vždy lepšie zažiť, ale snažila som sa 😀 tak snáď si viete predstaviť 😀 a čuduj sa svete, teraz máme druhého syna 8m, čo pred mesiacom začal so separačnou úzkosťou a zažívame to zasa 😀 akurát že môj otec a babka sa už trocha poučili a je to teda lepšie, ale svokra stále tak isto 😀
Separacna uzkost.Moj bol do 7-8mesiacov taky ze "kam som ho polozila tam bol.Odvtedy ani nahodou.Reve pri kazdom inom okrem mna.Ani s muzom nedokaze byt doma sam.Nepomaha ho ani po troche viac socializovat akurat ma z toho len vacsou traumu.Teraz ma 13 mes.a v nicom sa to nezlepsilo tak cakam a pokial nemisim nevystavujem ho takemuto stresu.Odporucam sibo ykm precitat na nete,mne to velmi pomohlo minimalne som s tym prestala bojovat a prijala ze to je ako to ke,ze je to len vyvinova faza.a este jedna vec.Deti si vyberaju koho chcu a koho nechcu.Moj syn ma v oblube uplne inych ludi akp dcera ked bola malicka.K niektorym ani za nic.
Niečo zlé z nej cíti to je všetko
@lydiasabolova my toto zazivame so svokrou. Malu vidava malo a ked pride, takto tahavo a "detsky" sa s nou rozprava a mala sa vzdy rozplace. A vzdy ju berie silou-mocou na ruky. Neda si povedat, ze mala sa musi rozkukat a treba na nu rozpravat normalne. A to uz ma 14 mesiacov.
@albertka1980 aj u nás sa to ťahalo ešte niekoľko mesiacov po roku, len už neviem presne, koľko.. ale my s mm sme napríklad branie na ruky silou-mocou nedovolili.. ako vždycky skúsime, veď chápeme, že rodina sa teší, ale keď synovia zareágovali zle, zobrali sme ich naspäť a počkali.. ale my sme to mali aj ťažšie tým, že máme väčšie rodiny.. mm má v rodičovskom dome okrem rodičov 3 sestry, ja to isté plus moju babičku.. no si to predstavte, toľko žien 🙂 a viete, ako to je, keď žena vidí dieťa.. ako sup 🙂 🙂 keď sme prišli k jedným alebo druhým, ešte sme ani topánky nevyzuli a už sa okolo nás zlietli a deti hotové z toho 🙂 🙂 ale to sme vykomunikovali a aj deti boli potom spokojnejšie 🙂
ale ono človek si to neuvedomuje, ja by som sa, bezdetná, tiež ,,zlietla,, 🙂 treba to prosto vysvetliť, a keď niekto nepochopí, trochu ráznejšie pritvrdiť.. alebo aspoň napomenúť vždy pri náznaku zlietnutia 🙂 to sme robili my.. a zvykli si po čase 🙂
horšie je to s tým štýlom prihovárania sa k dieťaťu.. moja babička bola hotová z toho, že pravnuci sa jej ,,boja,, tak som sa jej snažila vysvetliť, že sa k nim tak ,,nátlakovo,, prihovára a ona mi tak od srdca na to ,,ale keď ja inak neviem,, mi tak bolo ľúto vtedy.. ale ona akosi odvtedy sa v tomto zlepšila, trošku sa krotí v prihováraní a je to oveľa oveľa lepšie 🙂 horšie je to so svokrou, tá si nejako nedá povedať a doteraz neviem, prečo.. ja mám inak dobrú svokru, nebabre do nás, lebo v tomto mám skvelého mm, tak ona neskúša, vie, že by jej nič neprešlo, lebo si pozná syna 🙂 🙂 ale keď jej čokoľvek vysvetľujeme, to akoby bariére sme vysvetľovali.. vôbec tomu nerozumiem.. a to pritom nejde o nič veľké, iba o to, aby sa trocha normálne prihovárala, nie tak detsky ťahavo.. vkuse bol toto problém, pri prvom skoro rok, teraz toto isté pri druhom synovi, tak jeden by povedal, že už si všimne a poučí, ale furt nič.. záhada pre mňa fakt 🙂 možnože sú ženy viac naviazané na synov svojho syna alebo čo 🙂
No zeny dakujem za skusenosti. Je pravda co tu pisete ze rozprava na nu strasne tahavo az akoby jej "preskoci" hlas vyssie 🙂 no uvidime co to bude pri nablizsej navsteve
@lydiasabolova ja tiez malu vezmem, aby sa upokojila a naposledy uz ju nebrala na ruky, ale prihovarala sa maznavo a aj tak sa rozplakala. Chapem, ze je to pre nu vytuzene vnuca, ale tiez musi malu respektovat a nechat ju rozkukat a potom, ked bude chciet, pojde k nej aj sama, nema s tym problem. Este to rozpravanie a snad to bude ok. 🙂
potom dajte vedieť, prídeme si pozrieť 🙂 🙂 ale najpravdepodobnejšie sa scenár zopakuje 🙂 ono asi na tom ťahavom prihováraní niečo bude.. lebo ja keď som minule bola chorá, i obe deti, trochu aj manžel.. prišla švagriná z manželovej strany pomôcť.. mala som 40tky, to by sme nedali s mm :D svokra sa vtedy zastavila, lebo išla okolo.. no ženy, ja som myslela, že ju vyhodím z domu :D nie v zlom, ale v 40stupňovej horúčke, keď mi tak začala na deti hovoriť.. no konec :D príšerne ma to iritovalo :D obyčajne to viem v pohode zniesť, skôr kvôli deťom sa trápim, ale vtedy to mne nenormálne zle robilo :D
@albertka1980 my to máme podobne.. my sme prví v rodine, tak je okolo nás cirkus, plus moji rodičia nemali chlapca, tak môj otec bol hotový, keď sa dozvedel, že vnuk bude :D
ale ťažko je to no, keď sa všetci tak tešia.. ja by som im dopriala aj hneď 🙂 len drobci na to majú prosto iný názor 🙂 ale veľa záleží od toho dojmu, čo na dieťa spravia.. lebo s mojou maminou a sestrou deti nemávali problém.. oni obe robili tak, že si drobcov najprv zaujali, hračkou alebo inou zábavkou, dieťa sa zasmialo, uvoľnilo a počas zábavky šup na ruky, si ho prebrali, bez naťahovania rúk a pýtania sa ,,póóóóóď ty ku mneeee" :D potom som takto poučovala manželovu stranu, že nepýtať dieťa na ruky.. že treba zaujať, nakloniť si jeho priazeň a prebrať.. švagriné sa poučili, jednej som pripomenula viackrát.. a bolo lepšie.. len svokra doteraz prvé čo, tak póóóď ku babkééé :D :D :D
Separacna uzkost - nic neobvykle v jej veku.