Mamičky, mám 5 mesačnú dcérku, ktorá mi začala plakávať pri kúpaní vo vaničke (v sprche s ockom alebo so mnou nie, to si užíva), väčšinou akonáhle sa v nej ocitne spustí plač. Nemali sme s kúpaním problém, zmenilo sa to niekedy možno pred mesiacom. Skúšala som už všetko, teplejšiu chladnejšiu vodu, skôr aj neskôr pred spinkaním, polohu kúpania /držania... Môže sa jednoducho báť vo vaničke? Máte s tým skúsenosť?
Vďaka určite skúsim 🙂 asi ale až keď bude na ne viac reagovať, teraz tomu veľmi nevenuje pozornosť, ešte je asi malinká
Náš malý tiež plakával a tiež som skúšala všetko možné a nakoniec som ho kúpala v lavóry s troškou vody a tak som zistila, že mal stres z veľa vody okolo seba. Časom keď začal sedieť, sa ten jeho strach vytratil. Dnes je z neho dobrý plavec (:
Náš tiež mal jeden čas také obdobie,že plakal keď šiel do vaničky, potom plakal...reval,vrieskal keď sme ho z nej brali už von 😂 teraz už je v pohode.
@zienka21 a mozno ani nieje. moj syn tak rad drzal v ruke malu gumovu rybku nema vo vani a potom aj v bazene. ked ju mal mal to ako taku istotu.
@pralinka25 aha skúsime určite 🙂
@zienka21 5-mesacna na hracky urcite uz nie je mala, ved aj bezne cez den urcite uz nieco drzi v rucke a hra sa s tym, je to prirodzene aj pre rozvoj dietata ;) Nasa plakala len pri umyvani vlasov, a to bol plac, ze aj na vrchnom poschodi si museli mysliet, ze ju tyrame 🙈 Ale vyrastla z toho, bude to dobre, chce to cas a zvyk ;)
@zienka21 odlorucam bavlnenou plienkou prikryt telicko a nieco do rucky