Plač 2 ročnej dcérky pri zákazoch

molinka123
16. nov 2012

Moja malička bude mat dva roky je strasne inteligentna rozumiem jej co rozprava atd len čo nechapem je to ze ked jej chcem nieco zakazat co nechce začne strašne plakat tyka sa to napr vypinanie telky skrabanie sa po stole hlavne veci čo nemože ako mam postupovat najhorsie je to ze ked nedosiahne to co chce vždy sa rozplače ma niekdo stymto skusenosti a este podotikam hračky nezaberaju.......

rough
16. nov 2012

Pozri si prispevky o obdobi vzdoru. Toto je jeden z prejavov. Je ich tu dost🙂

soldi
16. nov 2012

@rough he he, tie prispevky sa asi netykaju strasne inteligentnych deti, len obycajnych 😀

cerez
16. nov 2012

Presne tak, je v období vzdoru a skúša čo môže si dovoliť a snaží sa posúvať hranice. Len nepopustiť a trvať na svojom.

janaal
16. nov 2012

@soldi 😀

zuzi0911
16. nov 2012

@molinka123 moja 21 mesiacov a tiez takto vyvadza len s tym ze ona si klakne na zem a tresnecsi hlavu. a to vzdy ked nie je tak ako by si zelala. skusala som po dobrom s vysvetlovanim, pritulenim alw aj nahadzanim po zaddku a nezabera nic. aj ked posledne dni uz ani tak nebuci ale trieskavsi hlavu avtez neviem co s nou

visage1974
17. nov 2012

maly ma dva a pol roka tiez plakal ked som mu zakazala nieco vtedy som si ho pritulila a pritom som mu to vysvetlovala este raz ked to nezabralo dala som ho dole a snazila som ho z niecim zabavit to zabralo alebo zmenila som temu na nieco srandovne pomohlo bolo to namahave ale islo to ale teraz ked ma uz pol roka navyse tak to robi tak ze neplace ale urazene ide do izby zavre dvere a je tam potom po 5min vyjde a je to to je ten lepsi pripad sem tam este zacne plakat a to svoje ale snazim zmenit temu a nieco srandovne urobim a je to.

janka987
17. nov 2012

a co poradite, ak to robi na verejnosti? Maly ma 16mes a ked ideme do obchodu plieska sa o zem, ked mu nieco nedovolim. Nie je rozmaznany. Ale chce si takto vydobit, co chce. Ako to riesit, ked nevyzeral ako rozmaznanec a ja ako matka, co si nevie poradit so svojim dietatom? Treba na to len cas? Dakujem za rady.

janka987
17. nov 2012

Oprava: nie "ked", ale aby

monyccka
17. nov 2012

@molinka123 ..moze to byt uuuuplne najinteligentnejsie dieta na svete (aj ked z toho, ze jej ty rozumies by som teda inteligenciu neurcovala ;))..obdobie vzdoru sa jej bohuzial nevyhne. toto sa tyka vsetkych deti bez rozdielu inteligencie. Je to prirodzene objavovanie hranic a prostriedkov, ako dosiahnut svoj ciel. V preklade - chcem liezt po stole, mama zakazuje, zacnem jacat, mama povoli = dosiahla som ciel. Nabuduce zacnem jacat pri prvom naznaku zakazu. Jediny sposob, ako to ukoncit, je stanovit jasne hranice a trvat na ich dodrzani za kazdych okolnosti - aj keby sa dietko roztrhat islo... Inak ryyyyyyychlo zisti, ze ked zaskrieka, maminka strpne a ustupi, len aby bol klud.

monyccka
17. nov 2012

@janka987 nechaj ho plieskat sa o zem a kasli na to, ako vyzeras. Ked synator pochopi, ze to s tebou nic nerobi, prestane. Vopred ho informuj o tom, co bude nasledovat - "ideme do obchodu, ak sa hodis o zem, nabuduce pojdem bez teba" a treba to dodrzat. Alebo "pojdeme na ihrisko a ked sa budes spravat skaredo, odchadzame domov.". Najdolezitejsie je vytrvat. Neustupovat dietatu v amoku. Upevnite tym jeho spravanie. A to asi teda nechcete ;)

janka987
17. nov 2012

@monyccka dakujem za odpoved 🙂

locko007
17. nov 2012

My máme toto skoro pol roka. Jednoducho ho necháme tak, ani si ho nevšímame. On potom keď uvidí, že to s nami nič nerobí, tak vrieskať prestane a nájde si nejakú robotu.

bubelko
17. nov 2012

@janka987 nic, pockat az ho to prejde. hodi sa o zem, postavim sa k nemu, pockam kym prejde, postavi sa, ideme dalej. nic sa nedeje. cim viac divakov, tym horsie, tym dlhsie to trva. ak sa okoloiduci pytaju - chlapcek a tebe sa co stalo, tak odpovedam za neho - nic, len nedostal to, co chcel. vacsina potom prikyvne, ze aha a ide dalej. netreba si okolie vsimat 😉
ak je to na nebezpecnom mieste, upozornit, ze moze ist auto - ak nepomoze, vziat na ruky, presunut na bezpecne miesto a pokracovat.
a aby si si nemyslela, ze som nezazila - zazila - minuly tyzden v utorok - na parkovisku pres stadionom. 😉

monyccka
17. nov 2012

@janka987 rado sa stalo 🙂

locko007
17. nov 2012

@zuzi0911 Toto robil aj náš. Klakol si na zem a začal si trieskať hlavu o podlahu, alebo sa rozbehol proti stene. my sme zo začiatku boli normálne v šoku, čo to ten malý dokazuje. Už to ale prešlo, teraz len reve ako pavián.

navod_pre_bejby
19. nov 2012

Milé mamičky, vieme, že trucovanie je ťažké obdobie a prejavuje sa v období od 2.-4. roku Vášho drobčeka. Je to ale dôležitý prejav vývoja (podozrivé je skôr, ak sa trucovanie neobjaví) - dieťa sa začína "odpájať" od rodičov a začína si budovať vedomie svojej vlastnej osoby (ego) a svojho vplyvu na svet (áno, to je napríklad aj zapínanie a vypínanie televízora). Dieťa prežíva prvé "Toto som ja", "Toto dokážem ja".
https://www.facebook.com/NavodNaPrezitiePreBejby