Plač 2,5 mesačného bábätka

kaca1985
17. apr 2018

Sme týždeň aj par dni po očkovaní. Neviem ci to ma niečo s tým spoločne ale úplne sa nám zmenil režim ako sme doteraz fungovali. Teraz po zobudeni nechce papať, kojime sa, je hore hodinu niekedy hodinu a pol a potom vidím na nej že už je unavená tak ju priložím a plače. Tak ju kolíše na rukach, potom sa po niekoľkých minútach ukludni a môžem priložiť znovu a už papa a zaspi. Skúšala som už skôr ju priložiť ale to plače ešte viac. A stále by sa len nosila na rukách aj keď nespi. Doteraz takáto nebola. Čím to môže byť?

mm2008
17. apr 2018

Ahoj, možno čakáš príspevky tipu - áno má to z očkovania.. no nemusí to tak byť.. 2,5 mesačné dieťa už začína vnímať svet okolo seba, má viac vzruchov, podnetov, môže to byť aj z toho.. koliky napr. ved som zvedavá čo sa popíše dalej. ale je teda viac faktorov.. dieťa sa vyvíja, aj jeho vnemy sa rozvíjajú...

lenkaam_1
17. apr 2018

Meni sa jej rezim za par dni sa "unormalni"

kaca1985
autor
17. apr 2018

@lenkaam_1 toto už je piaty deň a katastrofa... Neviem možno ja robím niečo zlé. Nechcem jej nasilu k niečomu nútiť ale keď už vidím ze si zmoli ocka a ma ich už červené a maličké ☹

beky1813
17. apr 2018

Ty fakt cakas, aby ti tu zeny pritakavali na to ockovanie, vsakze? Inac by si nezalozila rovnaku temu ako vcera

kaca1985
autor
17. apr 2018

@beky1813 vôbec nie nakoľko si nemôžem otvoriť môj príspevok zo včera neviem prečo nezobrazuje sa mi ani com som ja napisala... A ako som napísala neviem ci to ma niečo s očkovaním spoločne... Len som zúfalá tak som napísala opäť prepáčte

beky1813
17. apr 2018

@kaca1985 a z coho si zufala? si si myslela, ze deti nemaju vykyvy? To pockaj, ked pojdu zuby, ked sa nauci pretocit a nebude vediet naspat, ked si zacne sadat v spanku, ked zacne chodit, tolko krat sa jej zmeni rezim, spravanie, toto je len zaciatok.

kaca1985
autor
17. apr 2018

@beky1813 že jej chcem pomôcť ale neviem ako... Zistiť co chce... Určite aj vy ste sa trápili keď ste nevedeli čo a ako, určite vám to nebolo jedno... Áno ešte ma všeličo čaká ja viem

beky1813
17. apr 2018

@kaca1985 kocik a von nepomoze? Na moju len to zaberalo a aj na druhu zatial. Na tu zabera este aj nechat tak, nech si poplace. A tiez jej nevyhovuje dojcenie kazdu chvilu, musi mat rozostup min.2,5 hodiny

kaca1985
autor
17. apr 2018

@beky1813 ona zaspi aj vnútri aj vonku ale čo tomu predchádza... Strašný plač... A keď sa ukludni na rukách tak už aj papa.... Kolko to u vás trvalo?

beky1813
17. apr 2018

@kaca1985 no u druhej to este trva, uz tyzden a pri starsej to nepreslo, len sa zamenilo zase za dalsiu fazu

mima1
17. apr 2018

Treba len skusat nosit,povozit v kociku,trosku zaspievat,dat vodu,ukazovat hracky, pomasirovat brusko napr. vyskusat mozne nemozne nieco zaberie. Je to tazko s miminom ked nepovie ale moze byt aj horsie 😂

kaca1985
autor
17. apr 2018

@beky1813 tak vy ste už skúsená keď už máte aj staršie... Toto je moje prvé... Len ma to prekvapilo že je to taky obrat zo dňa na deň

kaca1985
autor
17. apr 2018

@mima1 ved práve, skúšam všetko ale chce byť len na rukách

d_ika
17. apr 2018

@kaca1985 ahoj, naša mala sa správala rovnako, vždy zhruba po troch mesiacoch u nej došlo k takejto zmene. Pripisujeme to jej inému vnímaniu sveta, uz viac vidí, počuje, rozumie a tým, že je to všetko nové tak sa mení aj jej správanie.
Ak sa chce viac dojčiť tak jej nebrán, ak je to možné z tvojej strany, upokojí sa. neboj a bude to lepšie, našej pomohlo nosenie a spoločne spanie. Hlavne buď v klude, mala cíti ak si nervózna a smutná
Držím palce 😉

mima1
17. apr 2018

Tak ked chce byt na rukach tak treba nosit. Asi ta potrebuje citit. Ja som nasho napr cez rok uspavala na rukach. Bolo to narocne ale vydrzla som

kaca1985
autor
17. apr 2018

@d_ika ďakujem 🙂 práveže pred par dnami by bola stále na ciciku a teraz ju pomaly musím papať nútiť. A áno stále by sa len nosila a nosila...

d_ika
17. apr 2018

@kaca1985 neboj to prejde, taky maly človiečik má všelijaké maniere 👍hlavne to chce kľud 👍👍👍

bibistec
17. apr 2018

Ak sa to stalo bezprostredne po ockovani je jasne ze je to z toho. Okamzite nahlas neziaduce ucinky nech to lekarka napise do karty a mozes aj ty nahlasit cez net. Citala si si pribalovy letak k vakcine? Tam by to malo byt popisane pozri. Ja by som s dietatom sla na neurologiu. Neprehanam mozno sa da do poriadku to drzim palce. ps mame tiez skusenosti.

beky1813
17. apr 2018

@bibistec moja ma tiez 2,5 mesiaca a robi to iste a ockovana nebola, hm, zahada. Zeby som mala aj ja zajst za neurologom s nou?

lluciiiii
17. apr 2018

Moja 2,5 mesačná tiež posledné dni hlavne ku večeru plače nechce spať ma aj koliky a celé dni by sa len prechádzala a kukala ale je to hlavne kvoli tomu ze detičky v tomto veku začínajú viac vnímat a su zvedavé niektoré to prejde trosku iným to ostane s prvým som sa takto prechádzala pri zaspávaní aj do roka kym to prešlo bolo to namáhavé ale treba vydržať

bibistec
17. apr 2018

@beky1813 ak ockovana nebola tak nic nie? Ale ak to ma po ocko tak to nie je v poriadku

beky1813
17. apr 2018

@bibistec ale ked moja neockovana robi to iste v takom vek, ako ockovane dieta, tak je to rovnake

euka210
17. apr 2018

okrem toho, ze deti sa menia a aj spanok a okolo 3m je ten cas, najst nejaku najschodnejsiu cestu pre obe, mi este napada otazka dojcenia a mlieka, ci nie je vela, alebo malo, alebo len dojcensky strajk.

dai
17. apr 2018

@bibistec ach jaj... jasne - vsetko je z ocko☹ v nasej skupine januaroviek sa tak spravaju viac menej vsetky deti - spankovy regres, zmeny vnimania - predstav si ze je to normal vyvoj okolo 3och mesiacov - to ze je prave v tomto obdobi aj ockovanie je nahoda, nie pricina spravania sa...
@kaca1985 mala by si byt v januarovkach ci februarovkach - pozri si sem tam skupinu... moj ockovany este nie je ale ma podobne zmeny spravania sa - nervova sustava ako aj osobnost babatka sa vyvijaju a zmeny v rezime v tomto veku aj velmi vyrazne su normalne - mne aktualne cez den maly spi len na rukach , v autosedacke ci v kociku... a to pred par tyzdnami spal cele dni

kaca1985
autor
18. apr 2018

@euka210 to myslím ze nie, ona sa nechce ani prisat a keď ju na rukách ukludnim tak potom akoby u nej nastal nejaký zlom, dám ju znovu prisat a pekne papa a zaspi

bibistec
18. apr 2018

@dai hm no ja mam 8 rocnu dceru a v 3 mesiacoch sme sice toto nemali ale po ocko sa kadeco zmenilo a ma nasledky doteraz, sice nie so spankom ale ovela vaznejsie takze to ze momentalne sa vam to zda normalne neznamena ok z dlhodobeho hladiska. Ale aspon mozte ukludnit mamicku

dai
18. apr 2018

@bibistec tak ja mam 3tie dieta - najstarsia je starsia ako tvoja, druhe ma tiez uz vsetky ocko za sebou... pozri, ja chapem ze ked sa prejavi nejaka choroba tak clovek rad hlada vinnika - inak bechapem ako sa ocko moze prejavit oneskorene a kto ti potvrdil ze je to z ocko- podla mna toto je strasenie mamiciek; nic viac....

dai
18. apr 2018

@bibistec a este jedno - v nasej skupinke ocko nema 90% deti este a vsetky prejavy su velmi podobne ako popisuje mamicka tu... podla teba to ze napisem ze spravanie je pre dany vek normalne je falosne upokojovanie?

bibistec
18. apr 2018

@dai spravanie pre dany vek mozno normalne je ale.ak sa vyskytne po ockovani zreba to v kazdom pripade hlasit, je to proste suvis aj ked nemusi byt sposobene ockovanim
Takisto ak by sa nezvycajne spravanie objavilo po akomkolvek inom lieku aj to by bolo treba hlasit

kaca1985
autor
18. apr 2018

Ďakujem za všetky príspevky, dnešný deň vyzerá byt zatiaľ celkom dobrý tak uvidíme co bude dalej