Malý má 13 mesiacov, pekne vždy spával v noci, ale posledných 5 nocí je to boj. Zobudí sa s plačom vždy okolo polnoci, vezmem ho k sebe do postele (lebo každých 10 minút je plač), utíši sa zaspí, po pól hodke si sadne, začne plakať cca 10 sekúnd a potom to zalomi a spí ďalej. A takto to ide až do rána. Cez deň v pohode spinká. Zuby som natierala, ale tým to nie je. Je to len obdobie, či? Zajtra idem k Dr pre istotu...
Preco myslis, ze to nebude zubami? U nas sa to zacalo okolo roku a bolo to prave zubami.
@vivien16 My gel nepouzivali, tak neviem ako dlho ucinkuje a ci naozaj to tak dobre pomaha. Nam idu zuby velmi pomali, to by som musela mastit tym gelom stale, a to som nechcela, preto mala zacala spat vedla mna, lebo inac celu noc som len behala ku postelke a naspat. A teraz uz aj viem, ze ked zacina v noci zle spat, tak o par tyzdnou bude novy zub. Netvrdim, ze to aj vas pripad, ale moze to byt aj zubami. Ked o chvilu uvidis zubok, tak bude to tym.
@vivien16 u nas je presne to iste! Dcerka ma rok a tiez posledne noci bojujeme, nespime aj 2hodiny vkuse... Pripisujem to zubkom, podla mna v noci viac vnimaju bolest. Predsa len pocas dna ich vela veci vie rozptylit. Mozno aj ten spln nanho tak vplyva, ale skus dat na noc nerofen sirup ulavis mu od bolesti.
u nas je toto vzdy tyzden okolo splnu 🙂
@vivien16 môžu to byť zúbky (nemusia hneď vyjsť, môžu sa len plniť ďasná a na to gél nepomôže), spánkový des alebo aj to že dieťa vníma nové vnemy. Predpokladám že okolo roka začala sama behať. To sú nové veci ktoré v mozgu potrebujú miesto a ono sa to často deje práve v noci.
Napríklad môj syn keď mal okolo sedem mesiacov asi dva týždne v postieľke každú noc asi hodinu tlieskal, len tak. Keď sa učil behať tak v noci sa držal v postieľke častejšie ako ležal... A samozrejme doprovod mu robil plač.
Daj na noc nurofen ten je aj od bolesti, ak pomoze budu to zubky, ak nepomoze, hladaj odpoved inde. Moze byt aj nocny des.
SPLN - vždy máme podobne nespave noci, začína to tak 2-3dni pred splnom, bud mrnci celú noc, kope, je nekludna, tento mesiac už tretíu noc - pije 3x v noci mlieko. Už si na to zvykám 🤦♀️
@ciola áno u nás zuby robí to aj cez deň a 7mesiacov a furt niiiiič už som zúfalá a je to na etapy som zvedavá kedy sa ten prvý vykľuje
@bobricek1979 no moja mala 8 mes. a už mala osem zubov, ako nebola moc umrnčaná viem, že bývajú aj horšie deti so zubami, ale ruky a všetky ostatné predmety si do pusy dávala stále, som len kupovala také tie hryzátka z gumy :D
Ako ja by som to tiež už asi pomaly pripisovala zúbkom. Na to nie je nejak nič, budete to musieť len vydržať
@ciola ma všetko ale tak zatiaľ ani jeden hádam jej nepôjdu všetky naraz😁😁😁ale vravia že čím neskôr tým lepšie tak to nejako neriešim len je nervna ani to by nevadilo no v noci sa moc nevyspí ka. No našťastie to má na etapy
@vivien16 zbytočná návšteva lekára, nič ti nato nepovie len to, že je to normálne. Tak male deti maju takéto obdobia, fakt to prejde.
@vivien16 nemyslím že toto je dôvod na návštevu lekára. Keby mu niečo bolo, aj cez deň by si to videla. U nás sa zvyky so spánkom menia často, raz je to lepšie a raz horšie.