Mam doma malé šteňa, bude mať rok. Kúpili sme si ho, lebo sme už nerátali, že sa nám niekedy podarí mat babatko, nakoľko sme sa snažili dlho a aj za pomoci lekárov. No nejak sa stalo a teraz si lamem hlavu, ako budem zvládať oboje. Áno, niekto si povie, že o psa sa netreba tak starať, ale ja mam ešte mladého psa, ktorý je aktívny, hravý, stále vyžaduje pozornosť a vychádzky. Chodíme 5x denne von. Neviem si to predstaviť pri babatku. Doma ho samé nemôžem nechať, keď pôjdem venčiť. A stále ho obliekať a brat so sebou? Neviem, čo mám robiť 😕
Ráno pred prácou muž vyvenči psa, keď pôjdeš s bábätkom na prechádzku berieš aj psa, večer zase môže pomôcť manžel vyvenčiť a podobne keď sa dieťa narodí pes bude už starší takže ako písala aj žienka nadomnou 3x denne najdlhšie mu bude stačiť určite
Das bábätko do kočíka či nosiča a môžeš ísť venčiť aj na hodinu
Príde muž z prace, bude sa starať a hrať s dieťaťom aby si vytvorili medzi sebou puto a ty môžeš ísť behať so psom
Neviem akého psa máš, my máme pudla to je dosť aktívne plemeno a raz denne dlhšia prechádzka stačí, venčiť musíš min. 3x denne. Ráno a večer to môže urobiť manžel. Náš pes sa naučil, že ráno a večer má urobiť potrebu rýchlo, je to len o zvyku, pes sa rýchlo prispôsobí.
Postupne zredukujte prechadzky na 3x denne. Ak nerobi muz na smeny, tak presne ako radia - rano vyvenci on, na obed ty (s kocikom, nosicom), a vecer ten, komu sa bude chciet. Pripadne ked pride z prace poobede este nech ide na jednu dlhsiu prechadzku s nim.
Aj my mame psa (ale starsieho ako ty), a deti postupne 2, chodila som vencit aj tak, ze ked dieta/deti spali, na 5 minut pred vchod vycikat, ale to uz som mala odsledovane, kedy vstava, a mohla som si to dovolit. Chodila som aj s detskou vysielackou, mala dosah na dvor.
Netreba sa vzdavat, vsetko sa da, ked sa chce. Jedine mozno do buducnosti rataj s tym, ze cestovanie, navstevy, dovolenky a podobne su komplikovanejsie, lebo musis niekam psa odlozit, ale to uz ste mozno aj riesili. Taktiez ked budu deti vacsie, tak bude byvat casto psik sam doma (preto uz dalsieho psa mat neplanujem).
vezmes psa a kocika ides na prechadzku ..ja som s mojimi babami presla tolke kilometre ... nevidela som v tom problem .. aj na tury sme chodili ... existuju nosice ... myslim,ze to je ten najmensi problem a vladnes to ani nevies ako
Mňa hlavne trápia úplne začiatky, možno prvé dva tri mesiace.
Navyše neskutočne plzne, chlpy sú hádam ak v mrazničke. Neviem, či je to šťastná situácia pri babatku🥺
Xy deti vyrasta so zvieratami a su v pohode plus netreba chodit s rocnym psom 5x von, staci uplne 3x a cim bude starsi tym to bude viac v pohode, a manzel snad tiez moze pomoct. jasne nebude to rovnake ako keby ho nemas, ale neviem co by si ako teraz chcela robit? Dat ho prec? Kvoli tomu ze to bude narocnejsie a ze su vsade chlpy? Tak to je hadam jasne, ku chlpom pribudnu omrvinky od chrumiek, jedlo na zemi, este to bude partak.
Prvne verim ze to zvladnete a ze ked si si raz psa vzala, tak sa ho nevzdas, lebo vam pribudne novy clen a bude zo tazsie, urcite sa tu najdu aj ine nazory ale pre mna nie je zviera vec, co ked mi nevyhovuje ho dam prec, cest vynimkam pri alergiach vaznych atd..drzim palce
Moj syn si zobral z útulku aktívneho ročného psa, typu bull a za mesiac zistili že žena je tehotná. Kým sa mu narodilo dieťa, stihli s bullom výcviik, naučili ho uplne všetko, aj chodzu pri kočíku a podobne. Malý sa narodil a pes vie, ako sa má správať, ráno chodí s ním syn a potom ide do práce a ked sa vráti z práce ide s ním opäť von na dlhu prechídzku - na vybehanie a večer s ním ide opäť. Všetko stíha syn. Inak dá sa venčíť aj tak, že dieťa dáš do nosiča a ide na prchídzku. Všetko sa dá. A chlpy... no na tie si musíš zvyknúť. Neboj, z dieťaťa neubudne ak na nom nájdes raz za čas chlp, psa nauč, aby nechodil do izby kde spí dieťa. Ak dieťa vyrastá so psom, má lepsiu imunitu...
Tak najdes si system, ako sa hovori. Zo zaciatku je to tazke aj napr. s dvomi detmi, zladit to vsetko dokopy. Ale najde sa sposob. Babatko a pes je casta situacia, vela ludi ma psov, aj mladych. Tie chlpy by ma az tak netrapili. Akonahle ti dieta bude travit cas na zemi, vysavat budes tak ci tak vela, takze realne sa nebudu nanho lepit chumace. A casom zacne mat dieta zo psika aj radost, tak budes aj ty rada, ze ho mate.
Mali sme podobnú situáciu, až pri šteniatku a iných starostiach som otehotnela… Takmer úplnú starostlivosť o psíka prevzal manžel. Ja som samozrejme, vždy keď sa dalo, chodila von s ním… Keď sa narodila malá, tak sme buď išli na prechádzku, kde sa dalo s kočíkom, alebo som malú dala do nosiča. Je medzi nimi presne rok (až na 4 dni), takže aj ten náš bol ešte šteňa, akurát, že príchodom nového člena do “svorky” dospel.
Zrazu už psa netreba čo? Nezabudni ho bachnut na bazos do dobrých ruk :D 🤣 lebo nikdy deti nevyrastala pri zvieratách všakže ? Príde mi ,ze máš už len výhovorky. Vám len plyšového !!!
Chlpy sú problém 🙉 či ísť s ním von, nemusíš 5x stačí 3x a ste na to dvaja nie? A kým sa dieťa narodí pes bude starší, kľudnejší, normálna vec pes a dieťa nevidím žiadny problém ale kto veľmi chce problém si vyrobí
A neboj sa chlpy tomu dieťaťu neublížia aspoň bude mať lepšiu imunitu
myslim ze cele je to o tom ze nechces psika
pri babatku.. a teraz hladas dovod ako to ospravedlnit a ako sa to neda… ked kupis babatku kvalitny fusak nemusis ho ani obliekat, tak ako je supnes do kocika s fusakom a ides von… popravde ani ja by som nechcela mat psika pri babatku, ale ked uz by sme ho mali tak inu moznost nemas… psik je uz u vas, je clenom rodiny takze treba hladat ako sa to da a nie naopak… ja mam babatko, nemame psika, ale mam dve starsie deti s ktorymi ttreba chodit do skolk/skoly, na obed chodia somov a potom opat do skoly… spolu s nimi musim denne 6 krat von… a da sa to… je to narocne ale da sa to… (rano ideme do skoly, na obed pre nich, po obede starsi do skoly, o hodinu mladsia do skolky, kazdy konci v inom case, takze najskor mladsiu vyzdvihnut, potom
starsieho vyzdvihnut) ci uz by bol psik k tomu by bolo asi jedno ;)
Autorka takže chlpy zrazu, neboj sa nič sa dieťaťu nestane, či hľadáš dôvod ako sa psa zbaviť?
Ak nechceš mať psa prvé mesiace pri bábätku,tak kúp do dverí také mrezove dvierka,cez ktoré neprejde,budeš vidieť čo robí a nebudete mať napríklad chlpatú obývačku,kde sa budete najviac zdržiavať, inde pozatváraj dvere a pes bude napríklad na chodbe.Vencit s kočíkom,aj ja som tak chodila,keď bol muž v práci
Mas aktivneho 1 rocneho psa v puberte a nie steniatko. Navyse sa sama seba spytaj, ci naozaj potrebuje vychadzky 5x denne? Co si ho naucila, to mas.
Absolvovala si vycvik poslusnosti? Vychovavas ho a cvicis, poslucha zakladne povely?
My mame sibirsku husky, ked mala 1 rok chodili sme von 3x denne. Rano rychle vencenie, po praci dlhsia prechadzka, vecer vencenie cca 30 min.
Vacsie psy ako nasa dospela v 2 r., bola vychovana a aj vycvicena - zakladna poslusnost. Tym to nekonci, treba opakovat a staci uz len 5 min denne. Dcera sa narodila ked mala 4 roky, su najlepsie kamosky, niekedy ako mama s dcerou, doslova. Nikdy jej neublizila, ani ju nesotila ci nezhodila, aj tak vzdy davam pozor. Tak nadherny vztah aky caka tvoje vytuzene dietatko a psa sa nada opisat.
Sprav a investuj do vycviku, socializacie a vychovy maximum a zapoj ak sa da co najsirsie okolie, budes velmi spokojna 🙂
tak tvojmu svedomiu trochu pridam, lebo mi to pride ze si sa uz rozhodla a len hladas uistenie a dalsie dovody aby si sa rozhodla lahsie..
mne imunolog povedal, ze pre dieta je dobre ked od narodenia vyrasta so psom. chlpy, sliny... ze vtedy alergie nezvyknu byt. narozdiel od toho, ked si ludia vezmu psa az neskor.
k venceniu - existuju nosice pre deti a nosiace bundy. dieta si pospi na cerstvom vzduchu, pes sa aspon vycika. a 1-2 krat denne das dieta do kocika a pojdete na hodinovu prechadzku.
vzdy pri takychto situaciach si spomeniem na myslienku z maleho princa "navzdy sa stavas zodpovednym za to, co si k sebe priputal". vy ste zodpovedni za toho psa, ktoremu vzdanim sa ho zlomite srdce.
Presne toto robí xy žien, zrazu ako otehotnejú-porodia, tak len samé výhovorky prečo pes nie je zrazu žiaduci v domacnosti🤦🏻♀️ drvivá väčšina prípadov skončí na bazosi “do dobrých rúk”.
Autorke: dieťa sa ešte nenarodilo, tak nemôžeš vedieť ako to bude, mám skôr pocit že už dopredu hľadáš výhovorky prečo nie.
Keď sa narodil druhý syn mali sme psa, normálne som dieťa dala do nosiča/kočíka a chodili sme von. Keď sa nedalo tak to proste prevzal manžel, ale v konecnom dôsledku nás pes bol vždy najšťastnejší ked boli deti bábätka pretože sme sa veľa kocikovali, čo pre neho znamenalo veľa prechádzok 🙂
Nehovoriac o tom, že naše deti mali úžasný vzťah s našim psom nakoľko s ním boli odmalička. Keď sme doniesli syna z pôrodnice celé dni ležal pod postielkou a strážil, neskutočne puto mali. Chlpy boli a budú, veď existuju vysávače, pracky..
Medzicasom psík zomrel, deti boli nešťastne tak sme kúpili druhého, a normálne sa dalo zvládnuť malé stena pri dvoch malých deťoch, myslím tým učiť sa venčiť vonku, všetko rozkusane, vychovať atd, veď sama vieš ako je to so štenatom, ale všetko sa dá, je to len o chcení.
@chillibubble s tými alergiami potvrdzujem, môj syn je brutálny alergik, prisaham snáď na všetko čo existuje. Jedinú alergiu ktorú nemá je na psa, lebo s ním bol od malička 🙂
Ten psik ti pomohol otehotniet, laska a starostlivost ktory si mu preukazala, mala pozitivny vplyv.
Nie si prvy pripad o ktorom viem.
Dufam ze ho nezahodis ako nepotrebnu hracku.
Ja neviem ci nevidíte co píšem ale hovorím o prvých mesiacoch po pôrode a nie všeobecne!!!!!!! Mne s tým nebude mať kto pomôcť keďže muž robí 14h denne v hotelovej reštaurácii a celé dni budem na osa aj dieťa sama takže budem 3x denne dieťa obliekať a chodiť s nim von venčiť aj počas šestonedelia chápeme sa?!!!
tak gratulujem, ze sa podarilo, aj ked ste mysleli ze uz nebude. skoro rano vybehne so psikom jeden z vas, kym pojde manzel do prace, to iste vecer, a tie zvysne razy ano, oblecies dieta, das kocika alebo nosica a pojdete von so psikom.
no tak s tym sestonedelim, manzel moze cerpat otcovksku dovolenku po narodeni dietata, alebo uz teraz hladaj niekoho z okolia kto by ti mohol psa v tom case vyvencit, deti od susedov, alebo dochodci. poznam viac ludi co chodia takto vencit psy.
Tak to si nepísala že robí 14 hodín denne no ale aj tak ráno pred prácou so psom môže ísť aj večer keď príde aspoň vyvenčiť a ty cez deň a nerobí dúfam každý deň 14h ale má aj voľno a ako píšeš jedná sa o prvý mesiac dva nie celý život tak hádam to nejako zvládnete tú chvíľu, či? Zvládli to iné tak aj ty, netreba hľadať ako sa to nedá ale ako sa to dá a čo taká mamička čo má tri deti jedno do školy, druhé do škôlky a narodí sa tretie ako chystá a vodí do škôlky, školy tie dve keď je manžel v práci? Všetko sa dá keď sa chce len fakt treba chcieť
no chlpy, naucit psa ze gauc a postel je zakazany, psa denne kefovat a ked zacne dieta lozit, tak kupit irobota a do dveri zabrany, aby sa dal pes izolovat, resp. aby niekedy nemohol do niektorej miestnosti, napriklad spalne, ci detskej.
A akože keď si povieš že sa to nedá tak čo psa dáš akože preč ako už nepotrebnú vec či o čom rozmýšľaš prečo vlastne o tom rozmýšľaš či sa to dá? Veď sa to musí dať už nemáš na výber pes už je tu to nie že rozmýšľaš či si zaobstarať psa alebo nie a máš dieťa tak sa rozhoduješ, psa už máte tak teraz to len zladiť s dieťaťom, určite to zvládneš ako veľa iných mamičiek
Áno, šestonedelie bude pre teba náročnejšie, ale aj s novorodencom budeš chodiť von denne. 2x denne by to mohol zvládnuť aj pes, aj ty, dáš si vychádzku - či nosič/satka, či kočík, uvidíš, čo ti dieťa bude viac akceptovat, len sa vopred priprav, kúp si šatku a nauč sa ju viazať a ešte uvidíš, že sa možno budeš smiať nad tým, že si sa toho bála.. pohyb ti aj v šestonedelí urobí dobre, ľahšie sa dostaneš do formy a ak to nedajbože psík nevydrží a doma si cikne, utries to. Psy sú ale veľmi múdre, aj mladé psy vedia dlho vydržať. A vysavat aj tak budeš stále. Vyššie ti písali dobré rady, ako to môžeš urobiť v prvých týždňoch.
Či len hľadáš rady že ako to zvládnuť?
O psa sa veru treba starat, ale zijes s manzelom ci ? Nech sa aj on stara o psa,popr o dieta a ty o psa.
Rocnemu staci aj 3x denne na dlhsie,nevidim problem obliect dieta a ist na hodinu von aj so psom🤷🏼♀️a to aj 2x denne