Pekné meno pre chlapca a pre dievča

marlenkac
31. okt 2018

Mamicky prosim ake by ste poradili pekne meno pre chlapca a pre dievca.za 9 tyzdnov rodim a nemame vobec vybrate meno.prvu dcerku mam Johanku.Zvazovali sme Lucas ale neviem ci ma byt spravne LuKas alebo LuCas a kedy ma meniny?

vandica
31. okt 2018

@marlenkac ja mám Lukáša, som zásadne proti tomu, aby sa mená, ktoré majú svoj tvar v slovenčine písali ,,zahranične". Ale samozrejme je to každeho vec, no sme na Slovensku 🙂 este plus aj ake mate priezvisko, lebo napr Lucas Kováč mi pride smiešne. Meniny má 18. októbra. Inak dcérka ma krásne meno Johanka, tak aj preto by sa mi aj k nej hodilo skor Lukáš 🙂 mne sa ešte páci aj Šimon (ten mal meniny včera), Filip (v auguste), Dávid (30.december) 🙂

stehli
31. okt 2018

@marlenkac mne sa k Johanke hodí Tadeáš napríklad...

adriannah
31. okt 2018

@stehli Alebo Tobiáš 🙂 namiesto Tobiasa

eriksonka1234
31. okt 2018

@marlenkac k Johanke sa mi hodi Tobiáš alebo Juliana

stehli
31. okt 2018

@adriannah ...alebo ❤️😉👍🏻

terezka1947
31. okt 2018

@marlenkac nepytaj sa nas,cudzich zien...
porad sa s manzelom,s dcerou-ak uz vie rozpravat
urcite je meno,kt.sa paci vam...neverim,ze nie...a je uplne jedno,ci sa bude hodit k niecomu a niekomu,bude to meno,kt,vyberiete z lasky pre dietatko

kluska
31. okt 2018

my sme nevedeli ake meno dat druhemu synovi, nakoniec sme sa rozhodli a druhy syn sa vola Benjamin 🙂

marlenkac
autor
31. okt 2018

@terezka1947 chcela som len poradit pretoze dcerka ma 18 mesiacov ta meno nevyberie.muz chce po sebe meno ale ja to nechcem a mne wa ziadne chlapcenske mepaci😃👍

terezka1947
31. okt 2018

@marlenkac ja som ta chcela povzbudit,nie odsudit
a ked muz chce po sebe,tak by som mu radost urobila....preco nie.

deniska14
31. okt 2018

My mame Tobiáša a Melániu...dalsie bude Kornélia alebo Teodor

ysseba
31. okt 2018

Ja zas nechápem významu, že ľudia hľadajú meno aké sa hodí k menu súrodenca. Akože ako sa majú k sebe hodiť? Však to sú dve samostatné osoby. Keby som mala vyberať mená podľa tohto modelu, tak by som si deti pomenovala Lucia a Fero. A volala by som ich, že "no poďte Luciferi" 😀

warholette
31. okt 2018

@marlenkac nemá byť Lucas ani Lukas, má byť Lukáš a meniny má na Lukáša.

iinuska
31. okt 2018

Porad sa s manzelom

sekina
31. okt 2018

Jerguš

soldi
31. okt 2018

@marlenkac kamaratka ma Vivien a Lucasa. Vola ich Vivi a Lulu 🙂

daj meno, ake sa Tebe paci, meniny sa aj tak nikde vo svete neriesia, len na svk a cz. my napr meniny neoslavujeme vobec, aj ked deti maju slovenske mena 🙂 mame Leonarda, Gabriela, Viliama a stvrty bude Julian. asi. tiez sa nevieme rozhodnut 😀 a pokial to bude dievca, tak tym duplom netusim 🙂 aj ked mne sa napr velmi paci aj Viola.

vikisukik
1. nov 2018

padli tu velmi pekne kombinacie, no povedala by som, ze by si sa mala poradit hlavne s manzelom. on nech da meno dcerke a ty chlapcovi

kathhii
1. nov 2018

Najlepšie je vyberať aj podľa priezviska/ hlavne u chalana/, ak máš nejaké typické Slovenské meno, tak by vyzeral lepšie taký slovenský tvar mena.
Ak máte meno, ktoré je cudzokrajinné, tak kľudne by bolo fajn aj meno v nejakom zahraničnom tvare.

My máme Slovenské meno, takže dáme nejaké k tomu.

sandokanka36
1. nov 2018

Ake nezvycajne mena🙂 Johanka je velmi pekne a chlapcovi by som dala spominane meno Tadeas🙂 Ked netradicne, tak netradicne🙂🙂

0silvia0
1. nov 2018

@sekina ten Jergus je super☺

hettinka
1. nov 2018

@marlenkac kľudne daj, čo sa páči tebe a podľa mňa sa to píše s C - Lucas. Meniny na Lukáša v pohode oslavujte.
Napr. ako aj Marko, Marco oslavujú v mojom okolí na Mareka.

mata1001
1. nov 2018

My mame Adama,povodne som chcela Filipa a dievcenske sa mi paci Nela a Natalia popripade Tamara.

sekina
1. nov 2018

@0silvia0 Jerguška mame doma

elisskah
1. nov 2018

Ja mám Elissu a Timeu.

maminuska
1. nov 2018

@sekina mne sa Jerguš veľmi pači. Ja mám Fedora

chrumko2912
1. nov 2018

My máme doma Lianku a Teodorka a lepšie sme ani vybrať nemohli. Každý kto počuje že sa vola Teodorko, tak reaguje že aké krasne meno a pritom stare slovenske meno a Lianka detto.
Ešte sa mi pači Beata, Gloria, Melania, Kornelia Agáta, Karin, Klaudia
A chlapčenské Darius, David, Patrik, Daniel, Mateo😊, Julian
Ja som zasadne za to aby sa deti volali presne podľa mena a nie všakovake skomoleniny typu-Lukas Lulu, Bianka Biba, Matias Maťo, Matej Maťo, Adela Ada..... no pre mňa je to bleeee

0silvia0
2. nov 2018

@chrumko2912 ja som tiež nikdy meno dcére neskracovala, a to má poriadne dlhé meno, neviem prečo sa malým deťom mená automaticky skracujú, typu: Kristína - Kika, Kristián - Kiko, Paulína - Paja, Katarína - Kača, Kačena. Mne tečia voda zo zubov pri týchto skratkách, tiež sa mi to veľmi nepáči.

esmicirokova
2. nov 2018

Ja mám Adriána, Ramóna, A Eszmeraldu voláme ju Esmi.Esminka. Tieto mená už mali ked som si ich brala do pestumskej starostlivosti nemeníla som 🙂

willino1
2. nov 2018

Pre mňa top mena: Viliam a Valéria... Ale meno si hlavne musíte vybrať vy dvaja... A nie tu ...

leenockaaa
2. nov 2018

My mame chlapceka a dievcatko. Maxim a Lara 😀 obe mena vyberal muz 😀

andyka321
3. nov 2018

@marlenkac Jasminka a Stanko