Ahojte, chcem sa spýtať, či je to ok, že pólročne dieťa vydáva občas len tak bez príčiny veľmi hlasne a až také zjedovane, nahnevané zvuky, skoro ako keď medveď bruci keď to mám k niečomu prirovnat 😀 ako keď sa nám niečo nepodarí a zrucime od zlosti … Viem že objavujú hlasivky a vydávajú zvuky ale toto je také zvláštne celkom 😄 Ďakujem.
@pribinak neviem, moje dieťa nebručalo. Asi by som sa zlakla keby na mňa zabručalo 6mes dieta
@tehulka2023 znepokojuje ta len toto, alebo je toho viac? Ako je na tom s vývojom? Pretaca sa? Plazí sa?
Môj v pol roku začal na silu kašľať, bolo to dosť vtipné, robil to stále dookola, kým sa naozaj nerozkaslal, a zasa a znovu. Myslím že je to ok. Len skúšajú čo dokážu.
Ano pretáča sa, plaziť sa zatiaľ len “učí”, občas sa zadarí, že sa posunie, skôr cúva teraz ako smerom dopredu a otáča sa okolo vlastnej osi. Nie je to stále tieto zvuky, ale párkrát za deň sa zadarí, je to také ako by sa zlostne zjedovaloa, fyzio mi dávnejšie spominala niečo o brucani ako medveď u detičiek ale vtedy som to nejak neriešila keď sa to nas netýkalo 😃
Plazit sa dieta nemusi a idealne ani nema, je to neziaduci pohybovy vzor, napriek tomu, ze vacsina asi deti sa plazi 🙂 ale teda podla plazenia sa PMV posudzovat neda ;) je lepsie ho v tom nepodporovat a radsej motivovat do lozenia po 4.
Nenapadlo mi nikdy riesit akekolvek zvuky babatka, ci je to vyskanie ci brucanie, nevidim na tom nic znepokojive ani strasidelne, ked to nerobi cely den a nema ine prejavy nejakeho problemu.
@tehulka2023 😂 môj syn má 6m a občas pri tých zvukoch čo to seba dáva mám chuť zavolať exorcistu 😂😂😂
Inač tiež ešte nasilu kašle a ešte po tom urobi take "oooo" jak taky stary dedo 😂
@tehulka2023 samkzrjme že je to ok, dieta sa učí pracovať s hlasom, niektoré deti brucia ako medveď, iné vyskaju ale tak že rodičom idu prasknúť bubienky, ….
Je to úplne ok