Ahojte.. mam 27 mesacneho krpca a som z neho na nervi. Je tak pazravy, ze keby sa dalo aj cely pecen treskne do pusy a zje ho. Teraz naposledy si na ranajky parky popchal do pusy az sa dovracal 😔😔 co sa da s tym robit? Za jedlo by aj vrazdil
@bobana297 on z toho co je zdrave a nezdrave este rozum nema, ty si mama musis to regulovat..ovocie, zelenina, masko na prirodno bez tukov veci atd...my mame v rodine take dievcatko...uz z toho vyrastla, ale nie bez nasledkov...v 3-4 rokoch ju nechali zjest polku kurata, vypila raz u nas 1,5l caju a jej mama ju nechala spraskat balik piskot cely..na oslavach ci svadbach zjedla pomaly viac ako dospely clovek v 4 uz nemala slepak a teraz ma problem s travenim a pankreasom...cize vsetko s mierou
Ahoj aj moj bol taky, cestoviny nejedol ale hltal. Tiez si jedlo narval do ust ako skrecok. Ja som mu to potom krajala a davala z mojeho taniera na jeho po jednom.
@bobana297 viem ze aj taketo prejedanie nie je moc dobre ale co by som dala ja zato keby moja dcerka ta papa aspon chvilku 😊
@bobana297 čo myslíš pod tým pažravý? Zje veľa jedla alebo normálne porcie, ale jedlo zje "pažravo"?(napchá si do úst)....Ak je veľa jedla - má nadváhu? Ak má nadváhu - treba to riešiť s doktorkou - môže mať poruchu metabolizmu. Ak má normálnu váhu, tak má jednoducho rýchle spalovanie, rastie a má veľa pohybu - potrebuje prijať stravu ktorá mu zabezpečí veľa energie - dávaj mu zdravú vyváženú stravu - veľa ovocia, bielkoviny, strukoviny...Ak len je pažravo, treba mu opakovať že máte čas, aby jedol pomali, napr.chleba mu nakrájaj a aby najskôr zjedol čo má v puse a až potom si bral ďalší kúsok....Sadnúť si k nemu a aby si bral po kúskoch.....Dieťa môže v tomto veku zjesť veľa lebo potrebuje veľa energie, kludne môže zjesť porciu ako dospelý, pokiaľ to vybehá a nemá nadváhu tak je to v poriadku...ak zje naozaj veľa, treba dávať pozor aby bola strava vyvážená - obmedziť sladkosti, dostatok ovocia, zeleniny, strukovín,kvalitné bielkoviny...
@mogaa no nadvahu. Podla dr.je primerany pretoze z muzovej strany su vsetci vysoky a.mohutny. nie tlsty ale ako to nazvat jak svalnaty. Sedavam pri nom ale on ani nedozuje a uz pvha dalsie do pusy. Je oravda ze on to vsetko vybeha jr moc zivy. Len ma to uz znervoznuje lebo az ho napina ked ma sam jest. On sa narodil ako 5kg. Teraz ma 20 kg a 110cm. 😂
@bobana297 fuuuha 27mes a 20kg??
Moj syn ma 4roky, 107cm a 15kg. A to mu uz vravim, ze je pupkaty 🙂
@veronikaszabova no vidis to. a teraz cakame druhe a brucho uz mam zas jak 3 dni po termine a to som len 23 tt. 😔 dr mi povedal ze zas mam ratat ze sa narodi cez 5kg. Moj krprc je strasne velky. Kazdy si mysli ze uz ma 3 a pol roka 🤣🤣
No tak potom nemá nadváhu....Ak je len pevný a nemá vyslovene tukové faldíky - tak to nie je nadváha...Tam nič, len dávať pozor na stravu, ovocie, zelenina, strukoviny, bielkoviny....obmedziť sladkosti, múčne jedlá skôr výnimočne, pizza (veľmi výnimočne) aspom doma, v škôlke to neovplyvníš...U neho nie je dôležité množstvo(kedže doktorka povedala že je primeraný vzhľadom na genetiku manžela), ale naučiť ho jesť pomali....Sadnúť si k nemu chlieb nakrájať, párky nakrájať a stále mu opakovať že má čas, treba papať pomali aby ho nebolelo bruško...to že je pevný nerieš - sú deti ktoré sú vychudnuté a zjedia koňa-vola a deti ktoré sú pevné(je pevný po manželovi). Deti sa rýchlo menia, stačí že o pol roka ti viac narastie a bude "štíhlejší"...deti majú obdobia že stoja s rastom, vtedy môžu pribrať a zrazu sa vytiahnu a sú chudé(najviac to uvidíš v puberte)...Pokiaľ má dostatok pohybu a doktorka vylúčila že by tam bola porucha metabolizmu, tak váhu nerieš.....Nečakaj že budeš mať chudé dieťa, keď sa narodil ako cvalík🙂🙂🙂pokiaľ bude mať stále dostatok pohybu tak do puberty bude akurátny🙂🙂🙂
Je to pekny chlapcek. Nie je tlsty, je akuratny. Treba mu davat mozno mensie porcie castejsie cez den. Alebo byt pri nom a po kusku mu davat ked dopapa potom dat dalsi kusok
@bobana297 davaj mu vela zeleniny a ovocia. Toho moze spapat vela 😊