Malá ma 11 týždňov a začali jej chutiť ručičky miesto obľúbeného cumlíka. Ručičky si oblizuje aj po papaní takže hladom to nie je a nemám pocit že by jej išli zúbky . Problém je to preto, lebo má reflux a občas keď si tak strká ruky do úst tak z toho grcka... Nejaké nápady ako tomu zabrániť alebo prečo by to mohla robiť ?
Ono objavenie rucicky je prirodzenym vyvinovym krokom a je to uplne normalne. Jasne je to o to horsie ze tam je ten reflux, ale babatko zacina objavovat svet a sameho seba, v pol roku objavi nozky a nedajboze si zacne pchat tie pocas kojenia k ustam, to je jak na kolotoci. Treba len vydrzat a neviem ci nosis babo ale na reflux je najlepsie nosit
@mari_en nosím a nekojim kvôli tomu že jej vážne nič nepomáhalo ... má AR mlieko aj gastrotuss a aj napriek tomu grcka , a to má aj zvýšenú postieľku , pekne si odgrgne a nosím koľko sa dá... už sme to dostávali pod kontrolu no teraz keď začala papať ručičku sa to zase zhoršilo...
@sima1415 cumel jej dávaš?
@malinajahoda áno vypluje ho a zase si dá ruku do úst
@sima1415 smädna nie je? Veru moja malá vypila po AR mlieku dosť vody.
@malinajahoda aj čaj jej dávam ale z neho zase len zvracia .. začarovaný kruh ... a ani to nepomáha
@sima1415 pri refluxe žiadny čaj. Čistá voda. Aké mlieko mate?
@malinajahoda aj z vody mi grca 😃 ale skúsim jej pár dní dávať iba tú 🙂 a máme Sunar
@malinajahoda
@sima1415 nejde o čaj či vodu to je blbosť že čaj nesmie ..ide o to že je to riedke a priklopka nieje vyvynuta úplne takže sa nezatvori a čím konzumuje redšie tým viac grcka ..čiže dávaj jedno alwbo druhé to je jedno ...ja by som znížila dávku ale keď prídeš o komfort tak skúšaj niečo iné
@malinajahoda Sunar AR comfort lebo z Nutrilonu ju zapekalo
@sima1415 nutrilon mi ani nespomínaj, 3mesiace máme zažite. Inak dávaš malú na bruško?
@malinajahoda dávam ale málo lebo vždy pregrcne ale keď je na mne tak leží na bruchu pričom ja som v sede/ľahu a vtedy ak pospí
@sima1415 ja som moju malú dávala až po 3 hodinách, skôr nie. Tak mi povedali v nemocnici.
@sima1415 mne na to povedala dr že keď je dieťa prejedene strká ruky do úst aby si grcnutim uľavilo alebo prejav alergií na bielkoviny. Ja som skúsila dať mliečka menej a častejšie a strkanie rúk prestalo