Ahojte baby,
mam 14mesacnu malu a stale kojim no uz len pred vecernym spanim,no spavame velmi zle,budime sa niekedy aj kazdu hodinu a potom sa najlahsie upokoji na prsniku,no ja uz chcem prestat kojit,pretoze jednak ma to uz boli,lebo ma hryzie a jednak uz papa vsetko a chcem s tym uz vcelku prestat.... nemate neake skusenosti,co davat pred spanim papat? ci este pokracovacie mlieko umele,alebo uz krupicu,kase,atd....
vdakaaa
super,vdaka...tiez je moja velky papkacik 🙂 kolo 6tej zje plnu misku krupice a potom o 7mej este kojim a aj tak vstava 🙂
nemyslim si, ze vstava preto, ze je hladna.. ale uz nemusis mlieko jej davat.. mozes kasu alebo hocico, co lubi..
@timea1985, spnie nesuvisi vzdy s kojenim, alebo jedenim. Nasa spavala zle do 6 rokov a kojena bola 8 tyzdnov, v noci nejedavala asi od 1,5 roka, takze nie vzdy ked sa prestane kojit automaticky dieta prespi celu noc. Samozrejme ze ta nejdem odhovarat od toho aby si prestala kojit, to je len na tebe. Mozno tam je zlzovyk ze pokial nema v puse bradavku ze zas nezaspi, tak potom je problem v samotnom zaspavani, to ja uz neviem. Nasa pila pred spanim do 3 rokov UM. Jej nepomohla nikdy kasa aby lepsie spala ani nic a kedze slabo pila, tak pred spanim mala vzdy jednu davku mlieka.
Dakujem baby, tak budem skusat a snad sa raz vyspime 🙂
@timea1985 to nebude hladom,ale zvykom 🙂 ja som moju do 17.mes. a koniec,to isté čo ty. V noci bola častejšie hore,jak keď bola malá. Síce bolo odúčanie trocha krutšie lebo zaspávala vždy pri tom,takže týždeň alebo mm v noci v druhej izbe,aby sa vyspal do roboty lebo malá strašne kričala,stále chcela didu,ale vždy som si bradavku potrela cesnakom alebo octom a odučila sa. Hnusné,ale výsledok zaručený aspoň u nás. Nič jej z toho nebolo,zapila to vodou každýkrát a po 15.min sa ukludnlila.
@timea1985 Ja som najprv kojila pred spanim a hore sme boli aj 4x cez noc a vzdy sme museli zaspat na prsniku.Potom som zacala davat pred spanim kasu( krupicu,a sunarky kase nemliecne) tam som davala cerstve mlieko 3,6 lebo z automatu mi nevypil a z flasky zabudol pit a UM mu nechutili.To sa trochu upravilo a menej sa budil.No potom som prestala davat aj MM pred spanim a zkresala som mu 4x budenia na max 2x.No potrvalo to asi take 2 tyzdne kym sa naucil ze MM nedostane.A nakoniec z 2 kojeni sme sa dostali uz len na jedno kojenie(pocuckanie).Ale povedali mi vela kamaratok ze kym budes kojit tak sa ti bude cez noc budit.Uz som skusala aj odstavit ale nemohla som pocuvat ten rev tak som to vzdala a nechavam to na nom ze sa sam od nocneho kojenia odstavi. 🙂 Drzim palce. 🙂
@mizu89 ak mozem aj ja, take obilninove kase ja kupujem v jednote, u nas maju rozne, ryzovu, pohankovu, psenovu, spaldovu, kukuricnu... neochutene, len cisto obilnina. ale myslim, ze to mavaju aj v tescu napriklad, len treba asi pohladat medzi zdravymi potravinami, nie je to medzi detskymi, ani v jednote. a tie, co ja kupujem, sa nevaria, len sa zaleju vriacou vodou alebo mliekom, nechaju sa postat. ale da sa to aj uvarit doma, proste tu obilninu rozvaris na kasu, pripadne domakka a rozmixujes
Ahoj,ved uz maa velku babu,jej uz mozes dat vsetko jest...a nie len mliecmo pred spanin..neviem,ale ja mam 11mesacneho chlapca ktoremu pred spanim urobim misku kase krupicovej,alebo kukuricnej alebo pohankovej a spi mi celu noc..niekedy ked mi zje kasu urobim nu cca 120ml mliecka a spi celu noc od 20:00 do 05:00 alebo siestej..:: skus tu kasu :D