Overený trik na odloženie cumlíkov

veronika31082012
12. okt 2014

Zdravim vsetky mamicky, potrebovala by som najzarucenejsiu metodu na odlozenie cumlikov? Komu z vas zabral Mikulas, alebo cumlikova vila? A co potom ked sa to podari? Moja 2 rocna dcerka zaspava aspon s 2 cumlikmi a riadi sa cim viac tym lepsie🙂 no uz ju teraz pripravujem na Mikulasa alebo cumlikovu vilu. Ze ked pridu a dame im vsetky cumle, tak jej naoplatku nieco prinesu a cumle daju malickym detom. No neviem si predstavit aka by bola jej prva noc bez nich... Dakujem za radu

jaja1979
12. okt 2014

@veronika31082012 U nas zabral Jezisko, zavesili sme cumlik na stromcek - samozrejme spolu, aby o tom vedel, dohoda bola, ze Jezisko ho da niekomu inemu ako darcek a jemu zase prinesie namiesto cumla ine darceky. A zabralo.

veronika31082012
autor
12. okt 2014

@jaja1979 ahoj, a kedy ste to vyskusali, kolko mal asi rokov? Dakujem

drobcek26l
12. okt 2014

@veronika31082012 Tak ja som mala z tohoto vždy stres, že ako sa môj syn zbaví dudky, lebo musel ju mať stále a to bolo jedno či sa hral, plakal, bol vonku alebo vnútri stále ju mal v pusinke a keď nie tak ju hľadal. No a samozrejme keď sme išli spať to si som si ani nevedela predstaviť že by som mu ju nedala.
Teraz v auguste mal 2 roky a neviem čo sa stalo, ale asi mu išli zase zúbky - dva dni vkuse hrýzol tie dudky až ostali celé rozhrzené a také sa mu už nepáčili. Skúsila som že mu budem stále dávať iba tie a že mu nedám novú že čo bude robiť. už prvý deň tú rozhryzenú zahodil že on takú nechce a zaspinkal bez nej. Normálne som tomu neverila. to isté urobil aj druhý deň. Išli sme spinkať, pýtal dudku tak som mu ponúkla tú "zlú". Začal sa jedovať lebo ju nechcel, tak som mu len kľudne vysvetlila, že inú nemáme, že máme iba túto. Tak ju zahodil a zase bez nej zaspinkal. Na ďalší deň sa už na tú dudku ani nepozrel a keď sa náhodou stalo že na ňu dostal chuť tak som mu len povedala že máme iba tú čo zahodil a bol pokoj. Už sme bez dudky vyše mesiaca a teraz si už na ňu ani nespomenie 🙂

jaja1979
12. okt 2014

dva a pol, dovtedy som to neriesila, mam este okrem neho dve dalsie kusok starsie deti a u nas je tolko kriku, ze som bola rada, ze ten najmensi sa upokojil aspon pri cumli. ale vtedy uz bol dost velky, aby to pochopil a zabralo to. drzim palce

jaja1979
12. okt 2014
jaja1979
12. okt 2014

@veronika31082012 a este musim dodat, ze mal vtedy dost vykrivene predne zuby. A ked sa zbavil cumla, do pol roka sa mu krasne vyrovnali.

veronika31082012
autor
12. okt 2014

@drobcek26l no pekne🙂 aj ja by som si zelala takyto zazrak😀 citala som o takejto metode, ze skusit troska natrhnut cemel, no myslim si, ze moja malicka by mi povedala, ze mam ist kupit novy 🙂)) no musim nieco skusit, lebo jej to iba nici zubky. A co by malo ist skor, flaska s cumlom alebo cumel?? Aj to je dilema...

katarina644
12. okt 2014

ahoj, u nas u dcery prehryzla cumel a dalsi som nekupila. prva noc sa dala vydrzat a potom ju to uz ani nenapadlo. a pri malom ani neviem, asi stratil a dalsi sa nekupil. inak od veku to nezalezi, cumel nie je hanba. ked sa ma pritom dieta ukludnit preco nie?

zuzka38
12. okt 2014

@veronika31082012 u nas to bolo tak, ze som vacsim zavislakom bola ja. Vysvetlim..
Vyhovovalo mi, ze ma dutky, aj 4 museli byt po ruke a bez toho sa spat proste neslo.
1.3.2014 sme zrazu nevedeli ziadnu najst.
To bol iny stres.
V duchu som strasne nadavala, vypisovala som mm spravy ohladne dudiek kdebsu, ako je mozne, ze ziadna nikde neni? Cas obeda a spanku sa blizil a dutky nikde. Bola som z toho na nervy bala som sa, ze maly nezaspi.. Maly (uz mal takmer 3r) bol uplne v pohode, zato ja som behala jak tiger v klietke... Pochopil, ze dutka proste neni. Islo sa spat. Strasne som sa bala.. No a on zaspal uplne v pohode.
Dutka sa nenasla ani vecer. Este som troska stresovala no vsetko ok...
Dutky zmizli z nasho sveta aj ked dom ja nebola pripravena 🙂 moj syn to zvladol omnoho lepsie nez ja.
Takze ja odporucam vyhodit a nevratit sa k nim.. Je to cele o rozhodnuti..
Drzim palce 🙂

adulla2
12. okt 2014

Moje deti mali cumlík len sa spanie a vždy som mala doma len jeden. Cumlík som rozstrihla a dala som ho na balkón, keď sme pred spaním akože hľadali cumlík našli sme ho pokazený. Malá ten cumlík nechcela sama ho hodila do koša a povedala som jej že jej ho asi pokazili mačky čo máme pri dome. Jasné že ho neskôr pýtala, tak som jej znova vysvetlila že je pokazený a že si ho sama vyhodila do koša. Po čase si zvykla a bolo to v pohode a bez plaču. Takto som postupovala aj pri druhej dcérke a za chvíľu to idem riešiť aj pri tretej, tak dúfam, že to pôjde aj teraz bez plaču 🙂

adulla2
12. okt 2014

Ešte dodám, že ja som odúčala od cumlíka keď mala staršia rok a mladšia rok a pol, toto obdobie je tak akurát, hlavne preto že neboli také prešpekulované aby ma poslali kúpiť nový 😉

jankapo
12. okt 2014

u nas u prveho zabrala angina 😝 zle sa mu prehltali slinky, nechcel ju velmi, este som "pridala" ze sa na dudu chytil bacil a zapalilo sa mu z toho hrdielko...takze lahka rozlucka...u druheho podobne ako @zuzka38- nevedeli sme dudu najst pred obednym spankom, kym som hladala, drobec v klude zaspal...vecer som povedala, ze dudka sa stratila, a ze ved je velky, uz mu ani netreba, ani bracho nema...tak v klidku zaspal...a zacal spavat ovela lepsie, prestal sa budit ze duda spadla pod postel 😉 obaja mali dva rocky...obaja to zvladli lepsie ako som si myslela ze zvladnu...opat suhlas, je to aj o rozhodnuti mamy, takom pevnom, ze uz ne....stotoznit sa s tym....jo, potom este sa hovorilo, ze "duduuu, duduuu", ale to bol signal, ze sa chce ist spinkat (nenechat sa zmiast), zvladlo sa aj bez dudy

pipinka4
12. okt 2014

@veronika31082012 zobrat a hotovo .zvykne si mozno prva noc bude placu ale na dalsi den si uz ani nespomenie.moja znama sa toho hrozne bala a maly ho mal v ustach furt.bol aj starsi .a jedneho krasneho dna ked jej logopedicka povedala ze pokial bude mat cumel nebude pekne vypravat dala ho prec a maly ani nevedel.hladal ju ale ked mu povedla neni tak neni a siel spinkat. U nas to bolo jednoduche proste v 8 mesiacoch ho nechcela tak sme nedali a bolo.:D

titkovamiriam
12. okt 2014

Moje deti cumle nemali ale pridam vlastnu skusenost ja som cumel veľmi dlho a už naši nevedeli čo so mnou.Raz prišla mamina kamaratka a proste mi povedala že ked ich zasadíme vyrastu z nich kvety-a tak sme zasadili a roky sa u nas doma hyjacyntom hovorilo cumlikove kvety🙂

casdante
12. okt 2014

@veronika31082012 u nasho starsieho zavislaka zabralo postupne strihanie tej silikonovej casti dudlika. do takej miery, ze potom mu uz vypadaval z pusy a to sa mu samozrejme nepacilo. odvykol si ale velmi rychlo, behom troch dni bol pokoj. mal vtedy tak rok a 4 mesiace. ak tvoja by tvoja dcerka nastojila, ze treba kupit novy, tak jej kludne povedz, ze nove nemaju, nepredavaju, nieco si vymysli. vravi sa, ze cesta spat by tam uz nemala byt, ak sa raz rozhodnes treba byt i napriek placu prisna. myslim si, behom par dni na dudu uplne zabudne 🙂 drzim palce.

jana_eyre
12. okt 2014

moj syn cumel nemal rad, ale ked sa mi narodila druha dcerka tak si ho zacal od nej poziciavat /mal vtedy okolo 2ch rokov/ az sa z toho stal zvyk.. tak som mu povedala pribeh o cumlikovej vile, ktora zbiera cumliky a rozdava za to darceky.. tak sme raz cumlik /uz ho zdedil po sestre/ polozili vecer k oknu a rano si tam namiesto neho nasiel kinderko.. velmi sa tesil a hoci to skusal este par krat - vzdy tam daval cumel sestry 😀, uz mu vila nic nepriniesla..

ale ucinok to malo, cumlat uz nechce a medzi casom aj mladsia dcera cumlik zacala odmietat..

inak takto isto u nas minule fungovalo aj strihanie - mohla som ho ostrihat az ked pocul pribeh o vile vlasacke, ktora zbiera vsetky ostrihane vlasy a dava ich babikam.. a tak sme jeho vlasy pozbierali a nechali pri okne v sacku, kde na druhy den nechala vila kinderko.. zrazu sa chcel strihat aj na druhy den, ale to uz nemal co 😀

tatianka7
12. okt 2014

No my sme mali taktiež závisláka 😀 ,no netuším ako sa nám podarilo presvedčiť ho,že von sa s cumľom nechodí-to už bola polovica úspechu ..Inak hrôza-ja nemám jedinú fotku do mája,kde je bez cumľa 😎 Ako áno ako nie,malý mal 2 a pol roka ked sa mu narodil braček,ten zhodou okolností cumeľ odmietal,tak cez deň už nechcel ani on..Ostala otázka čo v noci,tak jeden zapotrošil a mali sme už len taký rozžuvaný,tak sme mu povedali,že iný nemá..čuduj sa svete,zabralo 😀 .Ak máš dietko,ktoré si nežuje cumeľ,tak mu skús kúsok odstrihnúť-samo,že tak aby nevidel 😀 😀

stellamaris
12. okt 2014

@veronika31082012 ja som mala ako dieta kosik plny cumlikov.Po mojom druhom roku ich mama raz tajne vyhodila a nechala mi prazdny kosik na hranie.Naplnila ho cokoladkami a bolo po smuteni za cumlikmi 😉

marcelatje
12. okt 2014

@veronika31082012 overený trik je vydržať - povedala matka bezdudlového dieťaťa 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

m.i.r.i
12. okt 2014

my sme mali dudku kym nevysli vsetky zuby..ukludnovalo ho to..a u nas nezaberalo nic take, ze tu dudu znicit, potrhat, postrihat..on ma rovno poslal do obchodu kupit novu...u nas zabrala zlata rybka v akvariu...vecer jej dal dudku a rano od zlatej rybky dostal auticko🙂 Myslim, ze dolezite je posudit aku ma dieta osobnost...na kazde ine zaberie..nas bol nervak a vychcanec, na neho znicena duda nezaberala..tak sme museli prist na to, co najviac chce, kvoli comu by vedel aj dudku nechat..a vtedy leteli auticka, to zaberalo vzdy u doktorky ked sme chceli aby bol statocny aj vsade inde..tak pre auto bol ochotny aj tu dudku hodit do akvaria...no a cuduj sa svete, zaspal aj bez nej, mozno nie do 5 minut ale do 15, ale normalne spal celu noc..a rano ked nasiel auto, tak koniec sveta..vsade rozpraval ako mu rybka auto doniesla...a na druhy den si na dudu uz ani nespomenul..a to bol uz dost zavislak a myslela som si ze by bez nej nikdy nezaspal

veronika31082012
autor
12. okt 2014

Dakujem kazdej mamicke, vase rady ma potesili aj povzbudili🙂 Dufam, ze aj my to s dcerkou zvladneme takto hravo ako vy! Vedeli by ste mi pomoct aj s tym, ze ak zoberiem dudu tak aj flasku na mlieko mam vymenit za necumlovu??? Moja certica by bola potom schopna s takou flaskou aj zaspavat, len nech je nejaka dudu🙂)) este raz vam DAKUJEM

zita19
12. okt 2014

Synovi spadol dudel do vane s kaprom. Tak sa cumel skonfiskoval z vane a viac ho nebolo. Kapor zozral, bola odpovad cca na 3 dni a bolo. Dcere vytiahol dudel tatin pes. Tak potom ostalo. Havo spapal a bolo vybavene. Obidvaja mali nieco po 2 rokoch.
A flasu sme zrusili tak do dvoch rokov. Uz pili len mlieko z nej, hlavne v noci a kedze pili aj 3 x za noc uz som nevladala vstavat. Tak som im davala mlieko z hrnceka a oducili sa vstavat v noci na Mjeeeckooo!!!! Mlieko piju dodnes s bez problemov.