Otáčanie na bruško a spánok

7. feb 2023

Zdravím. Syn 8 mesiacov. Ide o to, že každý večer a noc sa prehadzuje na bruško akoby chcel liezť. Vždy keď sa čo i len trošku preberie už sa dáva na brucho a je z toho nervózny. Ruší mu to veľmi nočný spánok, dosť často je kvôli tomu hore. Keď si ho vezmem k sebe do postele tak spí pekne, no nechcem aby spal stále pri mne. Máte niekto podobnú skúsenosť? Nejaké rady co robiť, aby sa furt neotacal? Vďaka.

katrin69
7. feb 2023

S týmto pretáčaním nemám, ale aj deti sa mi budili v noci. Mama mi poradila jednu vec... Mať postieľku pri svojej posteli a keď sa zobudí, dať mu do postieľky ruku, aby cítil, že je pri vás. Pomohlo to. Keď dcéra bola staršia, už bola v druhej izbe, tak som jej nechávala tričko radšej pri nej 😅 Ale fakt pomohlo a ja som sa mohla dobre prespať.

autumm
7. feb 2023

Je to dosť bežne v tom období. Aj moja dcéra to robila. Budila sa na to ze je na bruchu a začala mrncat ze tak nechce byt😀 ako to prišlo tak to aj skončilo.

basska_b
7. feb 2023

Ono to podla spankovych poradkyn vo veku 6-12 mesiacov suvisi s prudkym rozvojom hrubej motoriky v tychto mesiacoch. Objavili nove moznosti, su nepokojni, v spanku sa im zasklbavaju nohy, prevracaju sa. Ono to odoznie... ale zas, ked pri tebe spi pokojnejsie, tak by som zvazila "nechcem, aby spal pri mne" a "vyspime sa obidvaja". Ja som spala s detmi v posteli, vo veku 3 roky sa v noci prestali budit (niekedy sa stane, ale malo...) a vsetci sme sa vyspali. Navo veci lamat cez koleno (moj nazor) 🙂

autor
7. feb 2023

@katrin69 to nepomáha, ono to nie je o tom, že by chcel byť pri mne, len sa proste furt mrví a otáča 🤦‍♀️ ale ďakujem 😊
@autumm dobre tak budem len čakať 🤷‍♀️😁
@basska_b nie, že nechcem aby spal pri mne, len sa bojím, že si nato zvykne a keď bude starší tak bude mať problém spať sám vo svojej postieľke