Otáčanie na bruško

1. sep 2021

Baby malý ma 7 mesiacov pomaly ukončených ale akosik sa mu prevracat nechce. Len na bok a to je všetko. Preto robím prieskum kedy to mam očakávať ci je to ešte ok ci už nie 🤷‍♀️

pribinak
1. sep 2021

Hm, určite ti tu budú písať že každé dieťa má svoj čas a tempo, ale 7 mesačný chlapec by už mal byt akčnejší
Určite by som chcela aby ho pozrela neurologicka a fyzioterapeut

panda21
1. sep 2021

Tiež by som zašla na fyzio.

autor
1. sep 2021

@pribinak ako on je akčný až moc. Kopcuje nohy si zuzle len otáčať sa nechce. Juj ste ma nastrasili no asi skúsime nejakého doktora

pribinak
1. sep 2021

Akčný je napr že sa vo veku 7 mes si sám sadne a dáva na 4 a rozmýšľa ako začať 4nozkovat, veľmi akčné deti už aj stoja

autor
1. sep 2021

@pribinak no tak už som v prdeli teda. 😣😵🤪

mima172
1. sep 2021

Moja malá sa otočila prvý krát sama v 7m, no bola tam diagnóza (hypertonus vs hypotonus) a cvičili sme Vojtovku. Strašiť ta nejdem, no zašla by som na tvojom mieste za nejakou fyzio. Za odborný názor nič nedáš (len zopár €) a budeš pokojná. Možno malého treba len troška podporiť. A keď sa dáva na bok, tak má pekne nôžky skrčené smerom dopredu a aj hlávku ťahá dopredu? Ak áno, tak si myslím, že je všetko v poriadku, no radšej by som si to overila 🙂 Moja malá sa prehýbala do luku a snažila sa otáčať cez záklon, čo je nesprávne a znak hypertonu. Akonáhle sme svaly uvoľnili cvičením, tak sa krásne začala ťahať do otočky s nôžkami dopredu.

pribinak
1. sep 2021

Ale nie. Zas každé dieťa je iné, tvoj zas bude skôr rozprávať, možno bude skôr odplienkovany alebo dačo iné

elizabet173
1. sep 2021

pre istotu spomeň lekárovi, ale môj sa neotáčal do pol roka, polročný stál v postieľke a deväťmesačný chodil sám. Každé dieťa ide iným tempo, no radšej choď päť krát zbytočne, ako raz neskoro

00ivi00
1. sep 2021

Nájdi si fyzioterapeuta detského.. Doktori vedia o tom prd podľa mňa 😀 môj sa napr otočil len do jednej strany, do druhej mu to moc nešlo. Kamoška je detská fyzioterapeutka, ukázala mi pár jednoduchých cvikov a asi po týždni cvičenia to malému išlo, chcelo to len svaly vytrenovat 👍🏻

andreatytler
2. sep 2021

A co vravi na to doktorka?
Nas syn sa otocil na brusko az ked mal 6 mesiacov ale potom o mesiac na to zacal stvornozkovat aj sediet aj sa stavat... takze aj vasho to mozno nakopne uz coskoro.
Skontroluj si ako je na tom s motorikou... ked je napriklad na brusku, dvyha hlavicku, pliecka, hrudnik, otaca sa okolo svojej osi?
Davas ho na brusko?

dory11
16. sep 2021

To by som riešila z pediatrom to by sa mal otáčať moja sa začala z chrbatika na bruško keď mala skoro päť mesiacov