Ošetrovanie ušiek po nastrelení náušničiek

maybe888
19. júl 2022

Ahojte, 14 mesačnej dcérke dnes dr. nastrelila naušničky a radila nám liehom ošetrovať a pretáčať každý deň. Neviem sa tam dostať, pod naušničku, skúšala som vatovou tyčinkou a dcérka sa navyše bráni, tak sa chcem opýtať, ako ste ošetrovali ušká vy? Aký ste mali spôsob? Dakujem

tanyan
19. júl 2022

Lieh je moc agresívny, ja som striekala dettol. Keď to bolo červené, tak som potrela trošku dermo chlorophyl pri posúvaní. Ale na to posúvanie treba vystihnúť moment, keď je dieťa niečím zaujaté alebo sa dohodnúť a vysvetliť, aby nemalo šok (záleží od schopnosti spolupracovať).

diamond007
19. júl 2022

@maybe888 ja som nedávala nič, pretrela čistým tampón mokrým

mirka17
19. júl 2022

@maybe888 čítala som že sa to nemá potierať ničím ani pretáčať, lebo zakaždým ked sa tam urobí taká "kožička" alebo ako to nazvať, tak sa to podráždi a dlhšie sa to hojí. Mojim dvojičkách sme dali nastrelit pred 4 týždnami, iba raz som to pretrela liehom, neotáčala som, vlastne som to iba sledovala či to nemajú červené a tak, a super sa to zahojilo, ani som nevedela že majú prestrelené náušnice, takže skus len sledovať, či jej to neopúcha, či to nemá červené a ked to vyzerá v poho, nič s tým nerob.

mia_von_prag
19. júl 2022

My sme boli nastrelovat na ORL a predpisali nám Framykoin masť 2x denne na 5 dní. Potom nic, len umyvat vodou.
Nedali ti inštrukcie?

lamonita
19. júl 2022

Ja som dávala borovu vodu na odporúčanie mojej "strieľačky". Na vatovej tycinke do ucha. Tak som cistila

judar
19. júl 2022

Lieh do striekacky, nakapkat a otacat ale malo by sa to robit aj zo zadnej strany z dovodu, ze lieh rovno aj odmastuje...ono totiz ked sa to necha tak, tak sa nahromadi maz v predu aj zo zadu pri nastrelovacej nausnici, casom to zacne svrbiet a znikne z toho zacervenanie a z toho si vacsina potom mysli ze maju alergiu

mia__b
17. aug 2022

Nam pri nastreleni povedala pani ze nic extra netreba na to,ze pri kupani trosku pozmolit,poposuvat,oplachnut,ale ze v zasade,cim si to menej vsimame, tým lepsie. Dcerke som obcas teda nausnickami pohybala a asi po mesiaci sa zacala na jedno ucho stazovat,ze ju boli. A naozaj,zo zadu mala zapal a hnis. Tak to sme potom poctivo denne cistili liehom,na radu dr a preslo to. Ak nic neboli,asi sa s tym zbytočne nezaoberajte,len obcas pohybte,ci je vsetko ok.