Môj osemmesačný syn posledné dva týždne začal strašne štípať a škrábať. Nie len seba ale hlavne mňa a teda aj každého s kým príde do kontaktu. Keď ho dojčím tak ma dvoma prstíkmi štípe do prsa čo je neznesiteľná bolesť a to ho dojčím dvakrát za deň plus raz alebo dvakrát v noci. Toto štípanie by som celkom chápala, mám málo mlieka tak môže byť z toho nervózny no keď mu ruku držím a hladkám tak začne vrieskať. Keď chce ísť na ruky, tak ma štípe do ramena, škrábe mi tvár, krk, proste kde čo dosiahne to chytí a škrábe no keď je na rukách tak to isté, škrábe a štípe. Nemá si s tým čo chcieť vybojovať, keď vidím že chce ísť na ruky tak ide, keď chce aby som sedela pri ňom tak sedím... Keď mu poviem nono a ukážem ukazováķ tak sa hystericky rozplače, čiže myslím si že si to uvedomuje že robí zle (pretože nezvyšujem hlas, len poviem nono, to sa nesmie). Dokedy ho v tom mám nechať? Kedy už proste naozaj začať s tým že sa to nesmie. Som zúfalá, chodím s modrinami a škrábancami ako by som žila s niekým kto má fyzicky týra. Plus samozrejme tiež nie je príjemné keď si ho niekto zoberie na ruky a on (nie vždy) občas niekoho poškriabe.
Ďakujem za každú radu
Uz davno si mala zacat s tym, ze sa to nesmie. Proste chytím ručičku a dôrazne poviem nie. Vážna tvar a naozaj dôrazne. Ak nepomoze, prerus dojcenie. On si rychlo spoji súvislosti
@pininka
@pribinak však ja vždy poviem že sa to nesmie. Každý mi povedal že zbytočne veď taký krpec si to ešte neuvedomuje, no ja si všímam že už pekne registruje keď poviem nie. Aj keď lezie do šuflíkov v kuchyni a poviem nie tak vie že nesmie aj keď skúša.
S dojčením pomaličky končím keďže mlieko sa mi už toľko nerobí, snažím sa ale silou mocou vydržať pretože malý odmieta umelé tak aby aspoň čosi mal. Ale tiež zvažujem že pokiaľ neprestane tak skončím. Chápem že je ešte maličký ale naozaj nechcem chodiť ako týraná.
To štípanie je ale aj v noci, keď spí a dojčím ho. Neviem čo už to má v podvedomí a robí to
@bobula46 ahoj ja mám tiež 8 mesačnú a tiež štípe a škriabe (muža ťahá za chlpy).treba upozorniť a keď nepomôže tak dať dole z rúk,od seba..ja si myslím,že moja dcéra si uvedomuje,že to nesmie, podľa jej reakcií,len ju to baví..už to toľko nerobí,po prvom upozornení lebo vie,že ide odo mňa ak to ešte raz urobí 🙂
@pininka fľaša mu nevadí, no umelé neprehltne. Vodu, čajík z neho pije, mlieko ale nechce 🤷
@zuzipolo ja ho tiež nenechám na rukách keď štípe, vždy ho položím, on chvíľu dobre a potom znovu. Hlavne teda pri tom dojčení je to neznesiteľné, to je naozaj bolesť. Hej hej, tiež tak muža, za bradu. Mňa aj za vlasy, čo chytí to ťahá. Keď ale poviem aby urobil moja (pohladkať) tak to vie. Čiže keď chce tak neublíži
@bobula46 aj nas zacal stipat niekedy okolo 8.mesiaca a "nonono" nepomahalo, ani vysvetlovanie, ani upozornovanie. Vtedy som ho proste nevzala na ruky, alebo som ho polozila a povedala, ze "nie" . Opakovalo sa to par dni, ale ked videl, ze to myslim vazne, prestal s tym uplne. A co sa tyka UM, niekedy pomoze vyskusat rozne znacky. Ak mu jedno nechuti, neznamena, ze nebude druhe.
u nas sa to tiez objavilo v case ked sa vyvinul pinzetovy uchop - palec s ukazovakom. dcera aj syn. trvalo to par tyzdnov a preslo. bola to nova zrucnost, ktoru si neustale cvicili, aj na nas 🙂
Daj mu do ruky látkovú plienku. Možno pomôže.
Treba mu dať najavo že sa to nesmie. Aj moje deti to robili, každé jedno, ale vždy keď som ich mala na rukách a zrobili to,okamžite som ich dala dole a rázne som povedala že to nemusí robit. Vždy to prešlo.