Ortopedické nohavičky T-tomi pre 8 týždňové bábo

aneta129
4. aug 2021

Caute mamky najmä tie co balite detičky s t-tomi. naša ma 8 týždne a cez 5300g, objednala som teda jej tie nohavičky t-tomi ale tie väčšie, no ale pridu mi veľmi veľké, foto je v komente.
Alebo ako mi odporúčate najlepšie baliť na siroko, dávate aj na noc tie nohavičky, joj ked boli horúčavy tak povedal doktor, ze nemusím ale tak bolo by dobre začať, ked sa ochladí a az do októbra, ked pôjdeme na kontrolu...

aneta129
autor
4. aug 2021
nerya
4. aug 2021

Doktor ti kázal baliť na široko?

aneta129
autor
4. aug 2021

@nerya áno

a_andrejka4
4. aug 2021

@aneta129 Ja sa ti k tejto značke nevyjadrim ale zo zaciaku som balila iba obycajnymi latkovymi plienkami, az potom po mesiaci a pol som kupila obycajne postolky za 2 eura alebo tak nejak v 101 drogerke a balila som na noc este mesiac a pol a hotovo

aneta129
autor
4. aug 2021

@a_andrejka4 ze len na noc, áno... Ako ja neviem v prododnici ortoped povedal, ze všetko ok a ten po 6 týždňoch na kontrole povedal, ze treba do októbra ale ked je horúco tak nemusim no bohužiaľ bolo horúco do včera.

evka_3
4. aug 2021

A to máš kúpené podľa veľkosti? Na danú váhu?

evka_3
4. aug 2021

Moja používala tie t tomi aj prvú aj druhú veľkosť a sedeli jej veľmi dobre, na fotke sa mi zdá ze bábätku treba menšie aby to malo dajaký efekt... Ja sa veľmi nevyznám iba ysi myslím keďže sme tiež používali

brezza
4. aug 2021

@aneta129 balila som do minuleho tyzdna. Davala som malemu tieto nohavicky. Mal aj tie mensie aj vacsie. Tie mensie mal asi len tyzden. Urcite mu nechaj tieto vacsie, len mu to zapni co najviac vysoko aby mal nozicky roztiahnute. Nam ortopedicka kazala nosit 23 hodin denne a nosil to od juna 7 tyzdnov, takze pocas tych najvacsich horucav. Na kontrole mal uz vsetko v poriadku a uz nemusim balit na siroko.

aneta129
autor
4. aug 2021

@evka_3 tak jedne boli do 5kg a druhe su od 5 do 9...a nasa minulý týždeň mala 5300 takže som kúpila tie väčšie, keďže nestoja 2 eura, ale 18... Ze ked az do októbra tak bude s nimi rast... A vysoká je velmi ona ma cez 60 cm

aneta129
autor
4. aug 2021

@brezza a kolko kg ste mali g v júni, lebo mne sa tie menšie asi neoplatí kúpiť... Keďže minulý týždeň mala cez 5300g

brezza
4. aug 2021

@aneta129 okolo 5 kg mal ked nosil tie mensie a nad 5 uz vacsie. Len ich treba vyssie zapnut.

aneta129
autor
4. aug 2021

@brezza ďakujem tak a nosili ste nonstop hej... No do oktobra sa teším.... Tyzden som na tie nohavičky cakala, neviem kde to viazlo

a_andrejka4
4. aug 2021

@aneta129 ono samotne balenie je uz aj tak len v tychto komunistickych krajinach zo zvyku, ja som balila velmi nepravidelne, vies sam ortoped ti povie ze ak ma dietatko predispoziciu tak balenie urcite pomoze nieco ale uz sa s tym nejakym problemom narodi, napr. my sme mali na prvej kontrole vsetky hodnoty ok a balenie bolo odporucane lebo sa to tak robi proste

a_andrejka4
4. aug 2021

@aneta129 pokial ste mali hodnoty 1A balit ani nemusis iba pre svoj dobry pocit ked tak 🙂

brezza
4. aug 2021

@aneta129 ano. Nedavala som mu to do autosedacky a ked ho bolelo brusko a potreboval kopat nozickami. Inak stale. Nemam pocit, ze ho to nejako obmedzovalo.

evka_3
4. aug 2021

@aneta129 ako vyššie spomínané bolo treba to dat tak vyššie na bruško, ale na mojej to tak veru vôbec nevyzarlo ako na tvojom to bábätku, to zapínanie mala úplne na konci tých nohavičiek škoda ze som ju ne fotila v tom aby som ti poslala, tvoje bábätko vyzerá byt vyššie chudsie ja by som dala ešte ru menšiu veľkosť moja tu menšiu používala dlhšie aj potom ako už mala väčšiu a až keď jej boli tak malé že už sa nedali ani za lepiť som kúpila väčšiu presne preto aby sa tak nekrcili dole aby nebol taký voľný pľac

aneta129
autor
4. aug 2021

@evka_3 ano moja je vysoka a chudsia ani nie len ma dlhý trup ale kg je dobre natom.... No ja jej vyššie ich neviem dat, kvôli tomu, ze je vysoka a viac to stiahnuť neviem, bohuzial sa to nedá nechcem jej bruško tlačiť...

aneta129
autor
4. aug 2021

@evka_3 ju odfotiť bez pohybu je umenie 🤣🤣🤣 ale ona to ma pekne okolo pásu, viac mi to neide... A nozky su od seba, to je zaklad...

brezza
5. aug 2021

@aneta129 tato velkost je dobra. V mensich by nemala tak na siroko nohy a podla mna by ich uz ani nezapla.

evka_3
5. aug 2021

Na tejto fotke to už vyzerá lepšie, tak nech sa vam darí a klbiky nech sú čím skôr v poriadku 🙂 hlavne nosiť svedomito!mojej som to svedomito každý deň nedávala a skončili sme na tubingen orteze...balenie nasiroko nič oproti orteze...

aneta129
autor
6. aug 2021

@brezza aj ja si myslím,ze tie menšie by nam boli uz malé....

aneta129
autor
6. aug 2021

@evka_3 ja jej to nedavam na celý deň, ani na noc.... Ved herečka spi casto na boku a podla mna to tlaci ju, ked je na boku a ma tie nohavičky... Lebo plače, dam jej dole prestane.... Ked idem s kociarom von, tak jej to dávam, lebo leží na chrbte, aj večer ale ona vkuse na rukách chce byť..

brezza
6. aug 2021

@aneta129 ak chce byt stale na rukach je dobre si zaobstarat nosic, tam je na siroko. Mne to aj ortopedicka odporucila

aneta129
autor
6. aug 2021

@brezza ale tak do nosica nechcem davat ju ešte, az od 3 mesiaca

kianka5
6. aug 2021

@aneta129 má ich dobre, na začiatku jej to bude vadiť, ale radšej toto, ako neskôr popruhy 😉

brezza
6. aug 2021

@aneta129 ja mam rischino flexible od narodenia

evka_3
6. aug 2021

Ono to vadilo aj mojej na začiatku nedavala som aj na odporúčania mamy okolia atď že reku načo nemôžem ju paradit do oblečenia takto lebo šiat mala nákupenych neúrekom a tak... A dopadli sme na orteze co je omnoho horšie ako nejaké balenie na široko a nohavičky, čo by sme dali za nohavičky... Takže si myslím ze treba dávať poctivo nasiroko ak doktor na kázal aj cez deň aj v noci, je chladnejšie tu na východe práve tak mat to vkuse treba aj na noc aj cez deň aj keď sa jej to nepáči a skúsiť ju dávať na chrbátik spávať, ale hovorím z vlastnej skúsenosti lebo ja som sa už poucila a ja som poctivo nebalila a vypomstilo sa mi to... Naozaj si časom zvykne na nohavičky, ale moja si zvykla tubingen ortezu mala ju na 23 hodín 7 dní v tyzdni nasadenu a skus si pozrieť ako to vyzerá... A bolo to ťažšie si zvyknúť ako na nohavičky

zuzikxx
22. júl 2022

@evka_3 ahoj, prosim cca v kolkych tyzdnoch, mesiacoch malej dali tu ortezu?

evka_3
25. júl 2022

@zuzikxx ahoj, v troch mesiacoch dostala ortezu

zuzikxx
25. júl 2022

@evka_3 dakujem, no zajtra asi teda skoncime s ortezou 😥😥😥😥mame kontrolu a tiez som to zanedbala, ze ved v tomto teple jej to davat a uz ma 3 mesiace