Ortopedické nohavičky

27. jún 2023

Pri odchode z nemocnice mi vravela sestricka ze davat babatku nozky naširoko ale dr ak bol v nemocnici pri malej ze ju mam povyzliekat tak povedal zw je vsetko v poriadku. Tak treba davat nohavicky aby mala nozky naširoko ?
Davali ste ?

petamich
27. jún 2023

nie, pokial viem, mate sa objednat na kontrolu ortopedovi a ten zhodnoti, ci treba balit alebo nie

my sme mali takyto postup, objednat sa hned ortopedovi a ten nasledne pozrel dieta a povedal, ci treba/netreba

ada_12315
27. jún 2023

Za mňa radšej baliť a pri prvej kontrole u ortopéda vám povie ci treba ďalej baliť alebo netreba
Ja som balila prvé dieťa a balím teraz aj druhé
Svagrine povedali v nemocnici ze netreba to sa nebali a potom mali problémy a musela dávať tie druhe väčšiu plienku a jej malý bol len nervózny a zlý z toho. Ortopéd jej hneď povedal ze treba baliť do budúcna

motogirl699
27. jún 2023

Pokiaľ viem, tak sa neodporúča preventívne baliť naširoko, môže to skôr ublížiť ako pomôcť.
Treba sa objednať k ortopedovi a on vám povie ako ďalej.

lilly2303
27. jún 2023

Ja mám teraz 3 krpca a pri prvej mi tiež pri odchode povedali aj napísali do prepúšťačky že baliť na široko, keď som po mesiaci bola na sono nožičiek tak ma tam doktor drbal že kto mi to kázala. Tak ďalšie dve detičky som už prvý mesiac vôbec nebalila a aj na sone po mesiaci mi povedal že nebalit na široko. Kedysi sa to tak robilo a niektoré pôrodnice majú ešte stále taký zvyk a odporúčajú to no ortopédi majú na to iný názor.