Opaľovací krém vhodný od narodenia

16. máj 2022

prosím viete poradiť s ktorým opaľovacím krémom máte dobré skúsenosti a je vhodné už pre deti od narodenia?
o chvíľu mám termín pôrodu a chcem byť pripravená aj ked neplánujem chodiť kočíkovať uprostred dňa ale predsa len bude isto dosť slnko svietiť aj zrána a navečer tak radšej by som natierala bábätko
napríklad niekde som čítala že od weleda je vhodný od narodenia ale že sa ťažko rozotiera

alexnina777
16. máj 2022

ahoj, mám pre Teba Tip, takýto opalovací krém aj pre bábatka , kupiš ho napriklad na stranke loveki.sk

verora
16. máj 2022

La roche posay

tatianna56
16. máj 2022

sem sa pripnem pre inspiraciu 🙂 ale ono je asi najlepsie sa aj poradit v lekarni ci? co by mali take na citlivu detsku pokozku ci sa mylim? 🙂

zuzanaete
16. máj 2022

Skor odporucam slnecnik alebo nejaku tieniacu clonu na kocit, ale treba dat pozor, aby stale prudil vzduch do kocika. Ist na prechadzku rano alebo az podvecer. Pripadna chvika bez kremu na slnku neuskodi. V Australii maju na kocikoch sietky s uv filtrom. Mozno sa da kupit aj u nas.

marcellka32
16. máj 2022

Do pol roka som nedala vôbec na slnko, resp.az podvečer, sú clony s UV filtrom aj slnečníky na kočík, potom keď dieťa už sedí, tak natierat ruky, tvár aj nohy čo trčia von z kočíka

nelca0510
16. máj 2022

Clona alebo slnečník. Žiadne priame slnko,od 3 mesiacoch má myslím Eucerin krém.

autor
16. máj 2022

@marcellka32 @zuzanaete @nelca0510 aj to tak mám v pláne ale myslím že preistotu nezaškodí mať doma aj ten krém predsa len v lete dlho svieti slnko aj navečer a nie vždy tá clona ho bude kryť
@alexnina777 @verora dakujem 🙂

lejusinka
16. máj 2022

Do 6 mesiacov neodporucaju az zakazuju pediatri opalovaci krem…nedzabte hned vsetko na dieta 🙈

marisoul
16. máj 2022

U nás sa osvedčila bioderma photoderm (deti mali aj atopicky exem) a nedam dopustit ani na eucerin. Veľmi dobre znásana je aj rada od la roche.

patka06
16. máj 2022

Jemnú pokožku novorodenca, by som nenatierala ničím, tak ako radia vyššie použila by som slnečník, clonu a vyhýbala sa priamemu slnku.
Opaľovací krém som začala dávať až od roka, aj to len výnimočne, ak sme museli von počas najväčšej páľavy

stanzi
16. máj 2022

Do 6 mesiacov sa naozaj neodporuca ziadny opalovaci krem, cize vyhybat sa slnku s babatkom + clona alebo slnecnik na kocik.

zitaje
16. máj 2022

Určite by som také malé bábo nenatierala opaľovacím krémom. Teda ani som nenatierala... Čím menej chémie, tým lepšie.

belllinka
16. máj 2022

Minimalne pol roka az rok neodporucaju lekari patlat na dieta tu chemiu v kremoch. Nie ze este na novorodenca…

autor
16. máj 2022

@lejusinka ja som sa pýtala na tipy na opalovacie krémy a nie na rady čo mám a nemám robiť ...neplánujem dieťa každý deň tým natierať ale proste máme v lete nejaké oslavy a svadby a podobne kde pôjdeme uprostred dňa ked bude dosť vonku páliť slnko a určite ani jemu nebude dobre ked bude stále len v kočári a tam sa bude piecť....

autor
16. máj 2022

@marisoul dakujem 🙂

nevenka
16. máj 2022

Ked uz silpu mocou musis nieco na novorodenca patlat, tak aspon mineralny filter.
Ja mam 3 deti a kazde jedno sa mi hadam do 3 mesiaca supalo, mali strasne jemnucku tu kozicku, akne a seboreu a neviem co vsetko a neviem si predstavit na to kydat chemiu. Navyse, koza potrebuje dychat, v tom teple sa Ti natrete babo udusi vo vlastnej stave...
A na oslavu, kde nie je priestor pre novorodenca (v horucave myslim), bez moznosti oddychnutia vo vnutri v chladnejsej miestnosti, kde ho mozem v klude nakrmit, prebalit atd., by som sa radsej vykaslala ako na neho kydat opalovak. Na chvilku, ako cestu z auta do kostola alebo na urad a do nejakej restiky, to pojde vo vajicku a tam das clonu v pohode, to je ok. Novorodenec, ak je ukazkovy, aj tak vacsinu dna spi, nebudes sa s nim predsa prechadzat v naruci po slnku, ci...?

domiklik
16. máj 2022

Do 6 mesiacov nič, a už vôbec nie weleda...

kulumulu123
16. máj 2022

Oslava kde musim napatlat novorodenca s kopou chemie je dolezitejsia ako vlastne dieta ktore ti ziadny normalny pediater neodporuci mazat opalovacim kremom... kam len tento svet speje 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

evaachesa
16. máj 2022

Do 1 roka nemá malé dieťa čo robiť na slnku. Maximálne tieň počas obeda. Od 1 roka napr. Woodenspoon ako bolo odporúčané vyššie.

zuzanka.zuzu
16. máj 2022

správna odpoveď je ŽIADNY opaľovací krém 😉 tak ale keď už niečím chceš natierať, rovno si pozri aj nejaké krémy na ekzémy a iné kožné choroby, budeš ich potrebovať na jeseň...

orangiiina
16. máj 2022

Do roka žiadny opalovak. A to bol syn kocikove dieťa, boli sme s nim vonku cele leto a nenatrela som
ho ani raz. Take veci, že budete tráviť vonku a oslavy a neviem čo ešte, sa dajú aj s dieťaťom, ale chládok sa nájde všade a existujú aj clony na kocik. Podľa mna ta po pôrode budú trápiť iné veci ako nejaký opalovak 🙂

orangiiina
16. máj 2022

@zuzanka.zuzu inak fakt 😀 v živote som neriešila toľko vysypov na tele ako u syna. Každú chvíľu ma nejakú bodku na tele.

olivierko229
16. máj 2022

My sme davali okej z malinovych semiacok, 100 percent prirodny (SP sa udava 30-50, treba dobre skladovat, cim cerstvejsi, tym lepsie), ale tiez sme zacinali asi az neskor, nie hned po narodeni, uplne presny vek si nepamatam, zozaciatku sme sa skor vyhybali. Ten olej je fajn, Len bude dieta troska mastne. Ja som malemu natierala aj medzi vlaskami 😄 potom sme presli na Jack'n' Jill nastriedacku s Weledou.