Opaľovací krém pre dieťa

mia456
11. máj 2021

Neviete aky je rozdiel medzi tymito tromi Badgermi prosim, vyzeraju clear zinc vsetky tri. Resp. ktory je najlepsi?
Doteraz mal wooden spoon ale vraj sa tento novy badger clear zinc lepsie roztiera.

kkovacovak
11. máj 2021

@mia456 ani jeden. Majú len 30spf

patka06
11. máj 2021

30 len ak sa chystáte k moru, u nás určite menej

kkovacovak
11. máj 2021

@patka06 prosím vás neraďte tu takéto nebezpečné veci. Deti okamžite 50 a aj dospelí v lete automaticky. Celoročne môže byť menej ako 50. Slnko v zime na Slovensku nesvieti?

deedol
11. máj 2021

@kkovacovak uprimne, dietatu radsej mineralny filter so spf 30 ako chemicky 50-tku. alebo poznas mineralny spf 50? ak ano, daj tip.

@mia456 mame doma bez vone a s kamilkou, ten oranzovy by som nekupovala, lebo pomaranc ci mandarinka ci co to tam je moze reagovat so slnkom.
mne sa najviac paci ten bez vone, maly ma radsej kamilkovy.
inak zlozenim je to cca jedno.

deedol
11. máj 2021

@mia456 a ano, co sa tyka rozotierania, zatial naj zo vsetkych mineralnych, co som vyskusala.

patka06
11. máj 2021

@kkovacovak každý podľa vlastného uváženia tá chémia obsiahnutá v opaľovacích krémoch s vysokým faktorom je nebezpečnejšia ako pobyt na slnku /samozrejme rozumne/

kkovacovak
11. máj 2021

@deedol radšej viac spf ako nechránená pokožka. Ale teda:
La roche posay baby
Bioderma photoderm mineral
Heliocare pediatrics
Uriage bebe mineral

kkovacovak
11. máj 2021

@patka06 toto nie je určite pravda

kkovacovak
11. máj 2021

@patka06 h2o je tiež chémia 😄

deedol
11. máj 2021

@kkovacovak no jo no, len v tychto su tie filtre nano a navyse je tam kopa dalsich zloziek. neviem, ci by som to dala babatku, mozno skolkarovi uz hej, ale babo chranim radsej spf 30, oblecenim (klobuk) a nechodenim na slnko.
ale teda autorka nepise, ake stare ma dieta, takze mozno jej aj tieto tvoje tipy pomozu 🙂

livka283
11. máj 2021

@kkovacovak ešte doplním Avene minerál 50+ 🙂

kkovacovak
11. máj 2021

@deedol tak to už je na vás ako budete chrániť svoje dieťa. Najlepšie je ísť kožnej a tá by odporučila 50. Pri 30 treba častejšie pretierať krémom ale tak to autorka dúfam vie

livka283
11. máj 2021

@kkovacovak a ešte málokto tuší, koľko je treba si reálne dať toho krému, aby naozaj mal taký účinok aký má mať , malým deťom do 3r určite minerál bez chemických filtrov 50+ ako píšete 🙂 aj u nás na SR

kkovacovak
11. máj 2021

@livka283 tak tak. Ľuďom vadí chémia ale to že zarábajú deťom do budúcna na rakovinu kože im nevadí 🤷‍♀️ divná doba

mia456
autor
11. máj 2021

Dakujem za zaujimavu diskusiu, maly ma 5 rokov a k moru sa nechystame. Ak ano, urcite by som isla do 50 spf mineralneho od Biodermy. Tento krem chcem pouzivat tu doma, ked behame na chalupe po vonku cele dni, na bicykel a pod. Ale kedze sa velmi nerad natiera hocicim, hladam kvalitny co sa ale bude dobre rozotierat, nech ho hodinu nesucham. 😅

savanna
11. máj 2021

Slnko je aj u nas z roka na rok silnejsie, ja to na sebe velmi citim, kedze mam velmi citlivu plet. Posledne roky si uz musim od jari natierat krk aj tvar aj na bezne vybehnutie do mesta, inak ma vsetko pali a stipe.
Cize nespoliehala by som sa na to, ze u nas netreba 50tku - urcite treba, obzvlast na sport, ked clovek vonku travi cele hodiny.

mia456
autor
13. máj 2021

@savanna ano, ale zavisi od typu pleti a casu. spf je pomerne malo dolezite. O tom mam dost nacitane. V skratke kuk obrazok.

kkovacovak
13. máj 2021

@mia456 keby máte o tom toľko načítané tak by ste tu nepokladali takú otázku. Uvb nie je škodlivé okrem toho že sa môžete spáliť. Škodlivé je práve uva ktoré vytvára rakovinu, pigmentacie a iné poškodenia kože ktoré sú pre nás nebezpečné. Takže ano, treba pozerať krémy ktoré chránia pred oboma ale to už dnešné klasické krémy musia. Teda ak si nekupujete takéto prírodné alternatívy. Pokiaľ kupujete krém bez ochrany uva tak len hazardujete so zdravím. Prečo riskovať menší faktor keď je slnko silné všade na zemi bez rozdielu? 10,15,30,50 chránia totožne v daný moment. Ide ale o to že sa snažíme chrániť tým najsilnejším dostupným a to je práve 50. A hlavne CELOROČNE. Lebo uva prechádza aj cez mraky a aj v zime.

mia456
autor
13. máj 2021

@kkovacovak prosim Vas kde v mojej otazke vidite, ze uva nepokladam za nebezpecne??? Citajte s porozumenim kym odpoviete... Pytam sa na rozdiel medzi kremami na obrazku. Vsetky uvedene chrania voci a aj b. Vyssie v komente tiez vysvetlujem, ze spf "meria cas" ochrany pred uva a nie vysku ochrany pred uvb. Tato ochrana zavisi od ineho zlozenia kremu. Mineralne kremy neabsorbuju ale "odrazaju" preto pozeram prave tie.

tayla
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
deedol
13. máj 2021

@tayla dakujem, uz to dal niekto vyssie, len teda ja sa snazim pri uplne malych detoch riesit aj zlozenie. ako som pisala tiez vyssie, skolkarovi ok, ale na babatko by som toto nedala. ale tak to som ja, kazda sme ina 🙂

shee11
13. máj 2021

napr. tu https://www.bioterra.sk/kozmetika-na-opalovanie/ , ja som kupila teraz bioderma sprej 50 spf s mineralnymi filtrami. tiez odporucam tento podcast - "Existuje vobec zdrave opalovanie?" https://podmaz.sk/podcast/nova-doba-udrzatelna/... .Je to o prirodnej kozmetike a meneralnych filtroch. Pod SPF 50 naozaj nic nekupovat, v dnesnej dobe je opalovaci krem nutnost, dokonca celorocne. Vypocujte si...

amarilka26
13. máj 2021

Ja som brala ten s clear zinc, ale zo stranky playsafe.sk, bol tam lacnejsi, aj postovne bolo polovicne.

kkovacovak
13. máj 2021

@shee11 to tu niekomu ťažko vysvetlite. Je to ako hádzať hrach o stenu 🙂
@deedol tak ono malé bábätko hlavne nemá byť vôbec na slnku takže krém nepotrebuje

deedol
13. máj 2021

@kkovacovak ty si nechodila s babom von, ked svietilo slnko? tipujem, ze hej, ci? a ked si sla napr. o 10 alebo o 16, tak si ho nicim nenatrela?

kkovacovak
13. máj 2021

@deedol treba zakryť a držať sa v tieni. Ja by som 6 mesačné natrela ale ja s 50spf nemám problém

zuzuliennka1
13. máj 2021

pre deti minim. 50 faktor a znacky La Roche alebo Bioderma

tayla
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
deedol
13. máj 2021

@tayla jo ja nemam nic proti, ja tiez pouzivam la roche shaka fluid spf 50 a sledujem aj ten druhy ukazovatel (furt zabudnem tu skratku), len teda rozlisujem seba a male dieta. ale autorka temy ma uz 5 rocneho podla profilu, takze urcite su v pohode aj tie tipy od vas (ako som pisala uz vyssie, len sa opakujem 🙂)