Ma niekto s tym skusenost???
1,5 rocne dieta mojej kamaratky to robiii kedy si myslite ,ze to prejde ??
Je to normálna vec... ja som to robil od útleho detstva a nikdy som neprestal. U detí to nijako nepotláčame, snáď len to, aby to nerobili pred cudzími ľuďmi, nechceme, aby mali v dospelosti negatívne asociácie ohľadom svojej sexuality.
a oreco by to malo prejst, ved je to prirodzene. Treba len detom vysvetlit, ze to je intimna/osobna vec a teda nie na verejnosti ale ked je samo
@anicka2626 je to prirodzené. Akože kedy to prejde? U teba to snáď niekedy prešlo? Podla mna každý zdravý človek si to občas urobí aj sám a nie je na tom nič zlé. Kto tvrdí ze nie, bud klame alebo je iný alebo je to ojedinelá výnimka.
Je obrovsky rozdiel.medzi detskou onaniou ktora sa mize vyskytnut v predskolskom veku typu ze sa dieta sucha o plachtu a pod a neskorskou onaniou. Urcite to treba dietatu s citom vysvetlit ale ked to pretrvava nieje to v poriadku. My sme mali v skolke dievca kde uz to bolo ozaj zle, aj psychologicka bola, pretoze si to musela robit v kuse a s prepacenim.kym sa neurobila bola agresivna aj na ucitelky. Vsetky deti sa jej bali. Keby som to nevidela neuverim, ona si davala dnu cele prsty. A mali sme skutocne velke podozrenie co sa asi dialo doma.....
ten článok od ninusa je na túto tému dobrý, prečítajte si ho. treba však vylúčiť aj iné možnosti, napr. svrbenie, teda či nemá nejaký zdrav.problém.
kamarátka by mu/jej mohla v tom čase, keď to robí ponúknuť inú alternatívu trávenia času, napr. sa s ním/ňou začať hrať.
buď ide o prejav nervozity alebo sa spoznáva a prirodzene opakuje, čo mu/jej je príjemné. aj v tom článku píšu, že to býva do 5ho roku bežné. dôležité je, aby na to maminka príliš neupozorňovala. moja dcérka sa tiež takto skúmala okolo tohto veku. teraz bude mať tri a už to nerobí, resp. nikdy nie dlho a prestane, keď jej poviem, aby sa išla umyť alebo sa obliekla. na to je ale 1,5ročné dietko ešte malé.
keď na to nebude maminka upozorňovať alebo to silno emocionálne prežívať, odozneje to samo.
Také malé dieťa nevie, čo robí. Staršiemu predskolakovi sa dá už vysvetliť, že nie je vhodné verejné sa takto "hrať" a vysvetliť aj to ostatne, ale také malé drobciatko tomu nerozumie. Odpútať jeho pozornosť, previesť na niečo iné. A keď bude starší, tak vysvetliť. Určite to ale nie je nič, kvôli čomu sa trápiť.
@pininka1 ake podozrenie ste mali ? Ze co sa dievčaťu doma deje?
@roztlieskavacka aj psychologicka povedala,ze toto musela niekde vidiet, ze to uz nema nic s detskou onaniou. Tam boli ale aj ine problemy, matka sa nam len vysmiala a hoci my sme chceli dievcatku pomoct, nakoniec sme skoncili bez roboty, ale to uz je iny pribeh.
@nikpa ako vieeem len kamoska ma strach boli aj u neurologicky vraj je to normalneee ale take nieco u malych deti sme este nepoculi
@anicka2626 je to úplne bežné a normálne.Dieta objavuje svoje telo a robí mu to dobre.treba pozornosť nasmerovať iným smerom
@pininka1 tiež mala sestra takého chlapčeka v škôlke, ale on svoju úzkosť zakrýval tým, že si chytal pipika v podstate cele doobedie sa s ním hral.Bol z veľmi dobrej rodiny, ale jedináčik, vytúžené dieťa starších rodičov, neuveriteľne na nich nalipnuti plakal bez nich stale a ešte aj toto robil vylúčili ho zo škôlky
Niektoré deti to robia od utleho veku a neprestanú, robia to aj neskôr, akurat tajne,ze o tom nikto nevie a trva to v podstate az po prechod na sexualny zivot...