Odučenie od cumlíka

ivi1808
28. máj 2021

Ahojte dievcata, chcela by som vas poprosit o nejaku radu z vlastnej skusenosti pri oducani od cumla. Dcera ma 2r9m a cumel ma sice len na noc no uz by som jej ho chcela vziat, hlavne kvoli zubkom. No nejde to, mame aj knihu o cumlikovom skriatkovi, aj som sa ju snazila niecim "podplatit" ale vsetko marne. Cez den sama hovori, ako cumlikovy skriatok pride pre dudu a ona za odmenu pojde do zoo no ked pride vecer zrazu chce cumel a ked jej ho nedam spusti taky plac, ze je z toho az hysak a neda sa ukludnit. Nechcem jej ho len tak vziat a hotovo, je dost narocna povaha. Prosim poradte mi, ako sa to podarilo vam, mozno nieco zaberie aj u nas. Dakujem velmi pekne 😒

luckalukas_1
28. máj 2021

mne ho mama vyhodila a zahrala to ze sa stratil, dokonca mi pomahala ho aj hladat 😅 a povedala ze uz cumliky nikde nepredavanu, zobrala ma do takych obchodou kde ich nemaju, aby som sa opytala predavacky ci predavaju ..tak som sa s tym zmierila a verila ze uz ozaj nepredavaju 🤷😂 ...ked si spomeniem aka som bola naivna a vsetko som mamke verila, hociaky blud 🙈🙈

ivi1808
autor
28. máj 2021

@luckalukas_1 no len o to ide, ze moja naivna nie je, ona dobre vie, kde tie cumle predavaju 😄s tym by som u nej nepochodila teda, ale aj tak dakujem ☺️

diankalenka
28. máj 2021

@ivi1808 Dcére som cumel vymenila za úplne iný cumel - iný tvar, iná veľkosť, iná značka, iný materiál, iná farba. Dala ho do úst, vyplula, poobzerala, skúšala, ale nepasoval. Pozlostila sa, ale stále ho skúšala. Tiež ho už mala len na noc. Nakoniec zaspala tak, že ho držala v ruke. Ďalšie 2-3 noci sa to opakovalo a nakoniec ho sama odložila na stolík a bolo vybavené 😊. Mala 20,5 mesiaca.

janci05
28. máj 2021

No v tomto veku veru neviem. Už má skoro 3 roky a viac vníma. Ja som malému vzala, keď bol menší. Hľadal v postieľke lebo bol naučený, ale schovala som mu ho pod vankúš. Nenašiel ho, trochu si poplakal a potom zaspal. Takto som to opakovala pár nocí a bolo po cumľaní. Ani si naň nespomenul.

ivi1808
autor
28. máj 2021

@diankalenka to mozem vyskusat, alebo nejak poskodit ten jej a tiez mozno pochopi, ze uz je zly ten cumel. Dakujem ☺️

ivi1808
autor
28. máj 2021

@janci05 ano ja si uvedomujem, ze som s tym mala seknut skor, ale hovorila som si, ze pockam kym jej vyjdu vsetky zuby lebo dost to tazko znasala a az teraz jej vysli posledne stolicky 😒 tak snad sa nam to podari nejak. Dakujem

diankalenka
28. máj 2021

@ivi1808 Držím palce 😊👍

trixi12
28. máj 2021

skús to zahrať na toho škriatka. na noc jej dudu daj, v noci vyhoď, ďalší deň keď nebude môcť nájsť povedz, že zobral škriatok. mohol by jej nechať miesto dudy napr. plyšáka, s ktorým by mohla zaspávať (akože aby jej nebolo ľúto, že zaspáva bez dudla). V obchode skús povedať, že ona je už veľké rozumné dievčatko, takým by už dudu nepredali, lebo tie sú iba pre malé bábatká. Alebo istý čas nechodiť do malých obchodov kde majú cumle, vo veľkom obchode ukecať na ešte toto, ešte tamto, a akože sa zabudlo, kúpime nabudúce...Nuž je to už veľká slečna, musíš ju dáko prechytračiť, len aby neprechytračila ona teba 🙂

amelie2017
28. máj 2021

U nas pomohol az zubar. Pre dceru su doktori bohovia. A doktor zakazal, tak to slo uplne super bez placu. Pred tym sme skusali a katastrofa.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
adamadent
28. máj 2021

U nás keď som bola vnútorné presvedčená že niečo chcem dosiahnuť tak som už nepovolila. Koniec dojčenia? Už som nedala.. Za dva dni pokoj to isté s cumlikom. Jedine co, nechala som to na čas keď ne rástli zuby a nebola chorá. A trvá to kratšie ako keď by som dovolila lebo plače.

mattkapd
28. máj 2021

@ivi1808 sestrinej dcére som ho vzala tak ze som jej ho namocila do čokolády.. V tom čase som prebalovala svojho krpca a hovorím jej Eliška aha duda padla do hovienka.. Keď ju aj umyjeme bude veľmi smrdiet.. Poďme ju radšej vyhodiť.. V ten deň išla spat bez dudky a na ďalší deň sa jej všetky staré povyhadzovali a nové nekúpili.. Môjmu som ho prestrihla dala do sáčku s umelým pavúkom a povedala mu ze mu dudku zjedol pavúk.. Ďalšiu už nepýtal

kitta
28. máj 2021

ja som ho rozstrihla a maly nechapal a nepacilo sa mu to. Ho to po dvoch dnoch nebavilo cucat take derave. Tak zostal pohodeny v postielke. A ked chcel kupit novy, tak som mu povedala, ze mame len tento jeden, ze nech si ho vezme. 😎 drzim palcee

patulka1992
28. máj 2021

Ja som malemu jedneho dna proste vsetky cumle zobrala odlozila aby ich nevidel a bol pokoj. Ako bala som sa ze mi bez neho nebude chciet zaspat ale na prekvapenie to vobec neriesil a zvikol si rychlo

angela1989
28. máj 2021

Ja som do cumla vystrihla dieru, no to jej nejak vôbec nevadilo. Postrehla že je niečo iné, ale dudlala naďalej. Tak som sa naštvala a roztrhla som ho úplne. Malej (vtedy 2,5roka) som nakecala rozprávku o tom, že tu boli cumlikovy škriatkovia, ktorí jej chceli pomôcť aby jej cumel nekrivil zúbky a aby sa jej deti nesmiali (o pol roka šla do škôlky) a to oni ho zničili. Spolu sme ho vyhodili do koša, ako bolestné vyfasovala balík cukrikov a bolo po cumli. Prežili sme jeden mierny plač pri zaspavani, ešte ďalšie asi štyri zaspavania boli ťažšie, no už bez plaču, až pochopila že cumel už nebude. A to som sa oducania bála, lebo malá bola zavislak riadny. Treba byť len neoblomný, veľa vysvetľovať, niečo si možno vymyslieť, niečo trošku pretrpieť, ale vytrvať 😊

ivi1808
autor
28. máj 2021

@trixi12 dakujem, nad tym som teraz vecer rozmyslala, hned ako o pol 8 zaspala som jej dudlik vytiahla a spi bez neho, tak pokial to vydrzi do rana, tak by som jej povedala, ze tu bol cumlikovy skriatok atd a na vecer by som jej pripravila akoze od neho prekvapko a doniesol by jej oblubenu hracku ☺️

ivi1808
autor
28. máj 2021

@amelie2017 moja sa zatial lekara bpji, sice bola len u pediatricky no z ockovania ma este asi traumu 🤦

ivi1808
autor
28. máj 2021

@beata_k moja uz cez den nespi a v noci spi celu noc kludne. Dnes som jej ten cumel vybrala hned ako zaspala a pekne spi, tak uvidim co bude do rana. Urcite jej ho nebudem brat nasilu, ja nie som ten typ ☺️ dakujem

ivi1808
autor
28. máj 2021

Dakujem vsetkym velmi pekne, zo vsetkeho si nieco vezmem a dufam, ze to zvladneme spolocne. Ja som momentalne este aj tehotna a precitlivela takze o to tazsie je pre mna ked place, a to moja vie teda riadne srdcervuco plakat. Ale nastavim sa tak, ze sa ideme toho cumla pomaly zbavit a dame to. Potom nam ostava uz len zbavit sa plienky no to je uplne ina kapitola 🤦 ak je medzi vami nahodou niekto kto mal problem so zadrziavanim kakania u deti a naslednym ucenim na wc/nocnil tak kludne napiste. Tomu zatial nechavam volny priebeh lebp zadrziavat prestala no o nocniku a wc nechce ani pocut...

lavender273
28. máj 2021

@ivi1808 ja som moju vzala do hrackarstva. Uplne bola v tranze. Vybrala si hracku,isli sme platit a zahrala som ze nemam peniaze. Ale ze mozme zaplatit cumlom. (Teta predavacka hned pochopila) . Tuzba po hracke bola vacsia. 🤭 no potom vecer doma plakala asi tyzden, potom nastastie to preslo.

lavender273
28. máj 2021

@ivi1808 ale taktiez ja som pockala az ked mala cez 3 roky sme to riesili.
Ps: ja som mala cumel do 5r (jeden stary rozkusany gumenny hnus) a zuby mam ukazkove.

kitta
28. máj 2021

@ivi1808 aj zadrziavanie mame za sebou. A teda celkom dlho to trvalo, ale preslo to. Zo dna na den len tak preslo a teraz chodi kazdy den a sam 🤷🏻‍♀️ chce to len cas a pokoj. Aj ked sa o tom velmi nehovori, tak u deti 2–4 roky je kakanie akymsi nastrojom toho ako sa deti vyrovnavaju so svojimi emociami. Skusim prilozit link. Sama som o tom pocula prvykrat. Ale tak davalo to zmysel.

ivi1808
autor
28. máj 2021

@kitta asi sa nepodarilo prilozit link, mozes mi to poslat do spravy? Rada si o tom precitam. Ja sa snazim byt trpezliva, ale bohuzial mam svokru, ktora je sice od nas daleko no stale huci do mojho manzela nieco, aj s tym cumlom, ze jej ho mame zobrat, tiez o nocnik atd a to stylom nasilu a ked nejde tak po zadku. Ona tak deti vychpvavala no ja to urcite praktizovat nebudem a som proti tomu. Ale neda si pokoj a stale mu to rozprava a on to potom rozprava mne, hoci mu dam 100 argumentov preco to takto nefunguje a uz som z toho naozaj zufala 😒

ivi1808
autor
28. máj 2021

@lavender273 no mozno skusim aj ten obchod rovno ☺️

zuzkac2711
29. máj 2021

@ivi1808 no my sme dudel zabudli jedného dňa u babky a večer zaspala krásne bez neho. Chodila potom není duda baba má 🙈 ale nepýtala ďalšiu. To bolo pred dvomi mesiacmi po jej druhých narodeninách. na Nechodila som s ňou určitý čas do drogérie lebo tam si ich vyberala a teraz sme boli a nezabudla kde sú ukázala na ne povedala duda fuj a bolo. Vysvetlila som jej že duda je len pre bábo. No a s tým odplienkovanim my sme bez plienky od 21 mesiacov teraz má 26. A so stolicou sme mali problémy musela čipky brať aby kakala. Potom nám doktorka predpísala duphalac a po týždni čo ho brala sa to zlepšilo aj sme ho využívali celú fľašu a máme pokoj. Kaka pekne. Ale zo začiatku to bol boj. Držím palce nech to dobre dopadne. ✊

fiafia
29. máj 2021

@ivi1808 bože ja nechápem ten nátlak na ten cumel. Kým je preň istota nebudem ju brat. Na obedny spánok sa naučila bez dudla v škôlke. Tam mať cumel nemohli. A doma na večerný spánok sme ho vimenili za auto z labkovej patrolu. Prvý večer to nedala,že nieje ešte pripravená. Povedala,že od zajtra. Aj tak bolo. Položila cumel na stolík a viac nepytala. Bez šokov,stresu, plaču.

ivi1808
autor
29. máj 2021

@fiafia presne tak si to aj ja predstavujem, ja natlak nepouzivam, vzdy sa snazim o dohodu a aby to sama prijala. Len sa mi zda akokeby jej zacali zubky smerovat viac dopredu a zlakla som sa toho aby nemala predkus z toho cumla. Hoci ten cumel ma fakt len na noc a ked bola mensia tak tiez len na spanky, inak ho nemala. Takze len z toho zlaknutia plynie to, ze by mozno bolo fajn, keby ho uz nechcela