Odučenie dvojročného od cumlíka

mia2906
17. dec 2022

Ahojte. Syn (2r 3mes) bol chorý a rozhryzol si v horuckach všetky cumle. Cumle však stále pýtal na spánky, aj tie rozhryzene. Jedného dňa ich všetky zahodil, sám dobrovoľne do koša, keď sme mu to navrhli, s tým že cumle sú už pokazené... No a teda sme asi 5 dní bez cumlu. Pred spaním ho ale vždy spomenie....ale čo sa chcem poradiť, zhoršilo sa nám rapídne uspavanie. Už sme naozaj unaveni. Chodí spávať niekedy až pred 10tou večer, a to zvykol okolo 20tej. Zvykol zaspať po prečítaní knižky s cumlom v posteli sám. Teraz nechce byť ani v posteli ( vrieska keď ho tam dávame, akokoľvek skusame)... chce sa uspavat hojdanim po byte v kočíku. (takto sme ho museli uspavat na poobedny spánok chorého, inak vôbec nechcel, čiže asi si navykol). Proste akoby sme vymenili cumel len za nezáujem spať a ťažšie uspavanie... Noci nám samozrejme neprespi od narodenia. Možno je to len obdobie ďalšej regresie pretože začal posledné 2 mesiace dosť rozprávať , všetko opisuje. Ťažko povedať ...neviem či máme cumel vrátiť naspäť alebo ešte vytrvať a dúfať že začne zaspávať nejako sám? Podotýkam syn je veľmi tvrdohlavý a nervak 😁 co by ste robili ?

euie
17. dec 2022

Ahoj, chapem flustraciu. Ale nevratila by som, mrkni si na nete "open bite pacifier".
Uplne v najhorsom by som skusila len uplne odstrihnuty mu dat, nech ho fyzicky ma, ale nebude mu chutit ani ho moct dudlat.
Aj nam oducenie od dudla uplne zrusilo obedny spanok a zhorsilo vecerne uspavanie, zial. Uz na lepsie nenabehol.

eternity24
17. dec 2022

@mia2906 Dobrý večer. Ja som moju 3 ročnú oducala od cumla pred mesiacom. Hovorila som jej už dlhšie, že zachvíľku sa narodí malé babätko Jezisko a že by mu cumlík mala dať, lebo ona je už dievčatko a dievčatka nedidkaju didky, didka je pre bábätko. No bola dlhšie doma zo škôlky, tak som ju nahovorila, že teda didku môže dať aj didkovej vile a ta jej ju vymení za niečo pekne. Súhlasila. No samozrejme keď prišlo na spánok, cumel hľadala a plakala. Trvalo to viac dni, cumel postupne menej a menej spomínala ale dosiahla som presne to, čo vy 😀 nekonečne dlhé uspávania či už na obed cez víkend alebo v noci. Dokonca aj učiteľky v škôlke mi už referovali, že odkedy nemá cumel, odmieta v škôlke spať 🤷🏻‍♀️ Predtym zaspala vždy do pól hodinky. Prečítame knižku, pomodlime sa a potom zaspala. Teraz sa vrti, nekonečne rozpráva, uteká z postele, hovorí, že spánok nemá rada. Cumel som nevrátila a teda dufam, že to prejde 😅

eternity24
17. dec 2022

@euie 😮

mia2906
autor
17. dec 2022

@eternity24 čiže, to vám trvá už mesiac? 😬 Nás hovorí a robí to isté, žiadny záujem o spánok.

eternity24
17. dec 2022

@mia2906 ano mesiac zatiaľ. Nakoniec vždy zaspí, ale je to boj. Večer po jej zaspatí som mala trochu času pre seba, ale teraz pre jej dlhé zaspávanie zaspavam s ňou.

mia2906
autor
17. dec 2022

@euie áno napadlo ma aj ze dať uplne rozstrihnuty prinajhorsom. Ale podľa mňa skončíme na Tom istom, ťažkom uspavani a nezaujme spat. Poobedny spánok malý potrebuje , už aj predtým často zaspaval z prechádzky v kočíku ..no a teraz už aj doma len kočík, tak budeme otrokmi no 😬😁 vy ste ako dlho bez cumlu?

x_mery_x
17. dec 2022

Ono to trva dlhsie, kym si zvykne bez, tiez mu potom zaspavanie trvalo dlho

euie
17. dec 2022

@mia2906 ja som syna oducila tesne pred 2 narodkami, on bol zavislak a nervacik bez dudla vseobecne, takze dudloval vlastne nonstop nielen na spanok. Nastastie kamoska si vsimla ten otvoreny skus co sa mu zacal vytvarat na zubkoch, ma upozornila a hned sme zacali oducat, som si povedala ze radsej nervne dieta ako keby mal take zubky - totiz to neide len tak lahko napravit. Najprv som odstrihla len spicku z cumlika, cize vyzeral uplne rovnako a malemu som mu ho najma nebrala, nech nema abstaky. akurat uz nevedel normalne dudlat.. obzeral si ho, dal do ust, podudlal a sam vybral, zaspal s nim pri vankusi. dalsi den zase par mm, atd. Za 3-4dni uz dudel ani nechcel, zobrala som mu ho a nevratila, ani si nespomenul.

whatever1
17. dec 2022

@mia2906 Ja by som mu ten cumel dala pred spanim a v spanku ho vzala. Nemyslim si ze tych par minut v ustach by mu mohlo uskodit.

evica17
18. dec 2022

U nás tak ako u vás,pokúšal cumle,zahodil.do.kosa dobrovoľne a odvtedy nemá. Večer prvé zaspávanie sme ho museli ísť skontrolovať v koši, to som z n ho ešte odstrihla že akože opravený, nechcel taký, tak sme ho nechali v koši a zaspal celkom ok. A teraz večerné zaspávanie je normálne ako vždy,len viac kecá a cez deň vriesk že nechce ísť do postieľky, ja musím ale uspať druhého mladšieho,on zatiaľ kričí ,prípadne ak ho dačo záujme tak si číta alebo triedi pexeso. A potom ho prídem a hladkam, a zaspí. Predtým na obed zaspal sám kým sa uspal.mladsi sám. Ale už sa podarilo aj samému zaspať,keď som ho poprosila nech čaká,že zachvilku ho prídem hľadkat. Ale prve poobedne spánky nechcel spať, až asi tretí deň som ho prinútila si lazkat a spievala som mu a on prestal zachvilku plakať a zaspal. Ale inak sa nedalo,večer bol riadne nervózny.
Ale je pravda že keď mal cumlík tak sa tešil do postieľky a teraz už nechce vôbec ísť.

katrin69
18. dec 2022

@mia2906 U nás iba dcéra mala cumeľ, zahodila ho a povedala som, že utiekol, lebo ho stále zahadzovala. Dva či tri dni som sa poriadne nevyspala kvôli nemu. Ale dcéra bol expert. Kvôli nej som si zaobstarala húpacie kreslo a zaspávala v náruči. Ale dôvod bol ten, že mala obrovské koliky do 1roka... Boli sme obaja fakt nevyspatí. Muž si doteraz robí srandu, lebo sme mali monitor dychu a od únavy som jeho pípanie vypla ako budík... Ale bol už z druhej ruky a pípal si kedy chcel, dcéra je v poriadku 😅 Mama ma naučila dobrému triku. Postieľka vedľa mojej posteli, položila som ruku na ňu, prípadne, aby ma cítila, a tak sme spali. Keď sme ju presťahovali, dávala som jej pyžamové tričko do postele, aby ma cítila 😂 A pomohlo to. Syn, ktorý cumeľ nemal, ale spal pri dcére v izbe, oddelene od nás, dala som mu macka hračku a s ňou spáva doteraz. Akýkoľvek medveď je kamarát...
Je to len obdobie, prejde to. Možno nie za dva dni, toto sú behy na neurčité trate. Každé dieťa niečo iné žiada...

tana85
18. dec 2022

@mia2906 nevracaj, cumel mu vykrivy skus a potom budes zase riesit celustneho ortopeda ako my. Deti byvaju po chorobe este nejaku dobu nesvoje, neviem aka tazka to bola choroba. Uspavat tak velke dieta v byte v kociku by som rychlo zrusila. Ako si zvykol tak si aj odvykne. Skusila by som si k nemu lahnut a dezat za ruku, my sme to riesili takto a po cca 2 tyzdnoch to uz fungovalo, dcers ziskala istotu, ze tam som a nepotrebuje ine barlicky, upokojila sa a zaspala takymto sposobom