Ahojte idem si po radu skúšame byt bez dudla. Cez den ho vôbec nemame nerobí problém, ani poobedny spanok a vecerny tiez nie len tazsie troska zaspava a aj poobede predtym ked mal dudel tak to nerobil. Nechce väčšinou zaspať ani poobede ani večer ale po chvíli sa ukludni len to trva a zaspi tazsie sa vie ukludnit.Ked sa zobudi nad ranom ze place 2 napríklad tak chvíľu cakam co moc bude plakat tak blblotal ale po chvíli som nepocula isla som potom na zachod. Len ked muz pocul o 4 rano tak hned vystrelil a dal medzi nas to spravilo este horšie tak ho dal naspäť a zacal byt nekludny a nechcem aby ďalšieho zobudil. Tak sa rozhodol mu dat dudel takto nad ránom ked sa zobudi ale neviem ci to je chyba kedze vidim ze aj poobede mu to chyba a večer ked ide spat.ako ste vy odnaucovali prosím? Ma 1 rok za 2m 2roky dalsi ma 8m takze ťažké 🙈
My sme proste zobrali, resp.jej sme povedali, že sme ho zabudli u babky (akurát v ten deň sme sa od nej vrátili domov). A úprimne, pýtala si ho aj mesiac. Oducali sme, keď mala niečo cez 2 roky. Zaspavanie bolo dlhšie, občas s plačom, mrncanim, ale chcelo to len čas a zvykla si.
Ja ea musim priznat, ze my sme mali cumel (ale uz vylucne na spanie) do vyse 3 rokov. Aj som chcela oducit skor, ale maly bol po nastupe do skolky v 2.5 roku nonstop chory. Nechcela som mu to este kombinovat s tymto, tak sme cakali, kym bude nejaky cas zdravy. No on medzi tym k tomu nejako dozrel sam. Babka mu ho raz nejako nedala na obedne spanie a nic. Skusili sme nedat ani vecer a nic. Odvtedy je bez neho, uplne bezbolestne, ani jediny raz si ho nepytal, nespomenul si nan. Nechcem radit, ze to ma kazdy robit takto, ale je to take pozorovanie - ked bol uz sam pripraveny, tak to islo fakt z minuty na minutu.
Ja ta chapem, ze ten tlak zobrat dietatu cumel je velky, ale stoji ti to za to si to tak komplikovat, ked mas este aj babatko k tomu? Aj ja som riesila, ze do 2 zoberieme, potom do 2,5… Napokon si ho okolo 3 rokov rozhryzol a nejak postupne sa s nim rozlucil. Ja som sa bala, ze ked mu zoberiem cumel, nebude mi poobede spat a stratim jediny cas, kedy som si mohla oddychnut. Zobrat dietatu cumel, ked je nan zvyknute, je dost brutal zasah do jeho rutiny podla mna. Najprv nam vyhovuje, ze ho ma a potom jedneho dna to chceme z nicoho nic zobrat. Neber to prosim v zlom, presla som si tym istym, ale teraz spatne si vravim, ze som to prilis riesila. Je to len cumel a raz ho uz nebude potrebovat.
@hariet tak ano len pekne aj zaspava bez neho len nad ránom ked príde cas tak vtedy len je taky inak noc ne
Takto to trva cca 2tyzdne dookola