Odstavenie takmer dvojročnej dcérky a obavy o denný spánok

nasersitto
11. júl 2020

Ahojte, prosim o radu/skusenost ak to mal niekto podobne. Mala bude mat 2r a ja by som uz chcela prestat kojit pretoze sa v noci budi kazde 2-3h vacsinou okamzite reve, nevyspime sa ani jedna, je so mnou v posteli, dost sa prehadzuje, casto ma pri tom kopne alebo mi pleskne rukou, vzdy do hlavy lebo sa tlaci do čela postele takze fakt je to neprijemne sa budit na plac, facky alebo kopance. Posledne co ma drzi pri kojeni je to, ze sa bojim ze cez den prestane spat, nakolko zaspava len na prse alebo v aute, je velmi ziva a nedokaze si len tak lahnut a zaspat. Mozno by odkvecla sama od seba niekedy neskoro poobede ale to by zasa bol problem zaspat vecer. Mali ste to tak niektora? Ako ste zvladli obedne uspavanie bez prsa? Otazka cislo dva znie, budeme sa o nejake 4 mesiace stahovat do domu. Chcela by som aby tam uz bola vo svojej izbe a vo svojej postielke. Je lepsie ukoncit kojenie a "vystahovat" ju z manzelskej postele teraz(stale by ale bola pri mne v izbe), alebo pockat na stahovanie a urobit vtedy raznu zmenu v tomto vsetkom naraz? Dakujem za rady a nazory.

lujza_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
gooobi
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
oslo1
11. júl 2020

Ja som skoro dvojrocneho prestala kojit.
Tiez sme mali rovnake problemy, plus ja chodim na full time do roboty, taham 12,5 hodinove sluzby v nemocnici. Syn chodi 2 x do tyzdna do skolky, tam vzdy v pohode zaspal, vecer ked som v robote,
zaspava s ockom.
Zo dna na den som zatrhla kojenie, prsia prelepila, povedala, ze je bobo. Bobo sa nechyta. Hned na to som mala 3 celodenky back to back v robote, tak som sa mu ani neukazala.
Potom to uz bolo ok. Prsia som nosila este dlho prelepene, lebo sa AJ po tyzdni skusal priest. Teraz kuka po prsiach, povie bobo a ide dalej.
Ja by som AJ dlhsie kojila, ale non stop name nalepeny, furt by sa kojil, v noci sme nespali obidvaja.
Teraz krasne presli celu noc, velmi dobre sarozjedol,co predtym iba v skolke.

luccy89
11. júl 2020

Aj ja si tu rada precitam skusenosti. Moj ma sice ,,len” 19mesiacov, ale uz mam celeho kojenia nekonecneho az az. Nonstop😭

lolazmola
11. júl 2020

Ahoj my sme vo fáze odstavenia. Som myslela ze skončím úplne ale ešte na kojím na noc lebo tiež tak uspavam. Cez deň sme prestali tak ze manžel uspaval na obed samozrejme najprv s plačom a potom si zvykla. Teraz j už uspavam aj ja sem tam si ešte popýta mliečko ale poviem jej ze nie je ze šetríme na večer. Večer ju ešte kojím ale za niekoľko týždňov tiež sekneme aj co sa týka laktacie bude to lepšie zrejme. Staršiu som ako 20 mesačnú stopla celkom rovnakým spôsobom, že uspaval manžel a potom už ja. A konkrétne ja uspavam tak ze ju chrbtom dam ľahnúť na mňa keď ležím a zaspí, keď uspava manžel hladká po chrbte a keď dedko tak hladká po nose 😁 no iste bude plakať pokiaľ si zvykne ale pôjde to vytvorí si nový zvyk
U nás sme vzdy šli na to postupne najprv som odstavila neskôr presťahovala do izby kde som ešte pár noci spala.

vilma7
11. júl 2020

Syna som odstavila v 16.mes a spával poobede do 3.5 roka. Ale žiaľ neprespí doteraz noc, takže v posteli mi ostal aj naďalej, aby som nemusela lietať po celom byte.
A asi by som to vysťahovanie nechala na nové miesto.

matapo
13. júl 2020

...ja som syna odstavila ked mal 2,5 roka a veruze to rychle uspavanie cez den aj vecer je prec 😢 Zaspaval na prsniku vyslovene sa na to tesil, do 5 minut spal, teraz cista katastrofa, uz dva mesiace ho uspavam aj vyse hodiny, spava stale pri mne s rukou od mojim trickom, v noci sa pretsal budit jak by utal, teraz prespi uz celu noc ale to uspavanie ☹ cista katastrofa ☹ Niekedy aj lutujem ze som ho kojit prestala, no ale zas donekonecna to nejde ☹