Odplienkovaný sa pocikáva

27. sep 2024

Trojrocny, odplienkovany v maji sa akoby vacsinu casu prestal pytat cikat. Zacalo to asi pred dvoma tyzdnami, musim mu stale hovorit, ze sa ma vycikat, ale to uz vzdy ma mokry mensi/ci vacsi flak na trenirkach. Nie je to tak, ze zabudne, on aj ked mu poviem ze sa treba vycikat, tak najprv nechce ist, musim ho k tomu (jemne) dotlacit. Kolkokrat uz prestupuje, ze vidim na nom ako mu treba, ale bude mi tvrdit, ze nie netreba mu, dnes mal uz velky mokry flak aj na teplakoch a hovoril, ze mu netreba. Neviem co s nim, vonku je uz chladnejsie a on aj ked niekam ideme sa nepyta a gate ma potom mokre a ja sa bojim, ze prechladne.obcas sa vypyta, ale to uz vzdy ma trenky mokre. A ked sa ho aj spytam, ci su gate mokre, tak on si pozera medzi nohy na nohavice, on to hadam neciti, ze mu moc uz pomaly unika a ma mokre trenky? Parkrat sa aj uplne pocikal, aj vonku aj dnuka.

mamamasama
27. sep 2024

Nie je odplienkovaný.

zuzanaete
28. sep 2024

Bud mu to uplne este nedocvaklo a nie je odplienkovany. Moze byt za tym zdravotny problem. Alebo sa aj stava, ze deti, ktore uz maju plne zvladnute odplienkovanie, tak zacnu mat nehody. Totiz, su si vedome, ze uz cikanie ovladaju a v zapale hry ho odkladaju, az to nevydrzia. U nas tiez tak syn, ked bol zaujaty hrou, tak hra bola dolezitejsia ako cikanie. Presne som aj videla, ze mu treba, ale vytrvalo tvrdil, ze mu netreba. Kamoska psychologicka mi poradila, zech mu len poviem - vies, kde mame zachod. Asi tak po 2-3 dnoch uz stihal ist na zachod vcas a bezal tam so slovami - viem, kde mame zachod. 😀 Bolo to prechodne obdobie. Netrvalo dlho a uz chodil vcas a nehody opat neboli.

h2
28. sep 2024

Ach, baby, zase nečítate? Odplienkovaný v máji, čiže odvtedy sa pýta, nebol problém. Ten nastal až teraz pred 2 týždňami.

tinalia
28. sep 2024

Zacal chodit v septembri do škôlky?

sense
28. sep 2024

Čiže od mája sa pýtal sám a bol bez nehody?
Začalo to z ničoho nič pred dvoma týždňami?
Udialo sa niečo v jeho živote pred tými dvoma týždňami?

jazula
28. sep 2024

U nás bol podobný vývoj začiatkom septembra, keď dcérka 3r menila škôlku zo súkromnej na štátnu. Od cca mája bez problémov a zrazu sa začala pokakávať “lebo je to zábava” a chodiť cikať, až keď mala mokré v gaťkách… Alebo si sadla na nočník v teplákoch, alebo si sadala na nočník naopak…no skrátka pár krát som aj podlahu umývala po nej. Skúšali sme viacero vecí, zabrali až odmeny po normálnom vycikaní/vykakaní a asi trochu aj vysvetľovanie, že odstraňovanie nehody ju zdrží oveľa viac, ako rýchla (a včasná) návšteva nočníka 🙂. Trvalo to necelé 3 týždne a už je dobre.

autor
28. sep 2024

@sense nebol bez nehody, ale pytal sa a pytal sa dostatocne skoro, nie az ked ma mokre trenky. nebolo to tak ako teraz, ze sa takmer nepyta a tvrdi, ze mu netreba aj ked mu treba.

autor
28. sep 2024

@tinalia zacal skor ale skoncil, lebo to velmi zle znasal. Ale tento problem s cikanim zacal cca dva tyzdne potom, co prestal chodit do skolky.

sense
28. sep 2024

Ak sa teda pýtal sám bez toho aby si mu to pripomínala tak môže to mať psychosomatische ak sa niečo v jeho živote udialo alebo môže byť prechladnutý a možno by bolo dobré nechať vyšetriť moč

tinalia
28. sep 2024

Myslela som si to. Reakcia na zlu adaptaciu v skolke prinasa mnohe psychosomaticke tazkosti a jednou z nich je aj pocikavanie. Stači, ak pani učiteľka na cikanie reagovala direktívne, ked sa mu nechcelo a to mohlo spustit tento kolotoč s cikaním. Nevieme, čo sa tam stalo, ale toto je jedna z možností. Vela sa hrajte, na pocikavanie nereaguj, nepoukazuj na to, mojkajte sa.

autor
29. sep 2024

@sense otestovala som mu dnes pruzkom moc, lebo dnes poobede cikal este castejsie a ukazalo mi trochu bielkoviny, tak zajtra zoberiem moc k doktorke

autor
7. okt 2024

Tak moc ma v poriadku a on sa uz v podstate nepyta vobec cikat. Len ja ho posadim na nocnik a aj to kolkokrat sa rozculuje, ze nechce cikat a trenky ma uz popritom mokre. Aj 7x denne ma flak na trenkach. Ja uz neviem, co s nim, ako budeme chodit vonku v zime, ked ani nie za hodinu od vycikania je schopny mat mokre gate.

autor
7. okt 2024

A comu tiez nerozumiem, ze preco uz po pol hodine po vycikani ma niekedy mokry fliacik na trenkach. Cize to pomaly pusta. Alebo mu to samovolne unika? Chapala by som, kebyze po dvoch hodinach zacne mat mokre ttenky, alebo ze to potom naraz vsetko pusti