Pekný deň 🙂
Rada by som zistila, ako ste to robili pri odplienkovaní, keď ste mali dieťatko, ktoré chodí na veľkú potrebu aj 2-3 denne. Dcérka bude mať dva roky je zdravá, všetko v poriadku, pravidelne sa stravuje, zelenina, ovocie, mäso, fakt všetko, s ničím nemá problém :D :D len sladkosti z obchodu je zatiaľ nedávame a teda ani sladké ..ako cukríky, lízatka..inak všetko áno. Doktorka povedala, že to je super, že niektoré deti to takto majú, čo majú dobrý metabolizmus, možno aj tou vlákninou v ovocí a zelenine to je spôsobené, že má veľkú potrebu aj viac krát denne.
Snažíme sa učiť chodiť na nočník, malá potreba je ok, keď sme doma celkom jej to už ide, kombinujeme plienky a von vždy plienku aj na spanie , sme len na začiatku, ale neviem si predstaviť ako to budem odhadovať pri veľkej potrebe, keď to má tak častejšie hm, občas sa zadarí aj 4krát denne . :D :D :D , 😎tak prosím, ak ste to mali niektoré podobne, dajte nejaké tipy, ďakujem 🙂
Von by som jej plienku nedávala, hlavne teraz v lete.
Takto môžete " odplienkovávať" hodne dlho.
Ako ti píšu vyššie, kým dieťa aktívne nesignalizuje tak to vôbec nesil s nejakým odplienkovanim, inak nevidím moc rozdiel či cika alebo kaká, vonku je to nepraktické, ale tak zbierali sme po nej ako po psíkovi, keď sa náhodou pritrafilo.
Presne ako už bolo povedané, odplienkovanie je o tom, že dieťa si mentálne uvedomuje potrebu a vie povedať, kedy mu čo treba robiť. Moj 2 ročný syn sa odplienkoval zo dňa na deň (po predchafzajucom pol ročnom vysvetľovaní a prehováraní) a to tak, že chodí hneď na wc, vždy mi povie, čo mu treba, keď kakať, tak vie vydržať, kým prídeme na najbližšie wc a cez deň nedával plienku vôbec. Vždy mám pre istotu veci na prezlečenie, ale zatiaľ mi ich nebolo treba, lebo jednoducho sa pýta sám.
Suhlasim s @hettinka. Ak plienku, tak len na spanok. Dieta ma potom zmatok kedy plienku ano a kedy nie, to by som nerobila. Dceru som zacala odplienkovavat pred mesiacom (mala rok a pol) . Po tyzdni zvladala pekne bez plienky cez den, po dalsom tyzdni na obedny spanok a po dalsom tyzdni uz aj na noc. Cize cele nakompletku odplienkovanie trvalo 3 tyzdne. Prve tri dni som utierala zo zeme vsetko mozne tekute aj tuhe 😁 ale mozno aj preto velmi rychlo pochopila co robi a kam to patri 🙂 rozpravat este nerozprava ale naucila sa ze ked treba cikat /kakat, chyti sa za susku, zacne mrncat a ideme na to 🙂 je jedno ci kaka jeden alebo 4x denne. Proste to v tej malej hlavicke musi zasvietit ze aha tak toto treba do nocnika, nie na zem alebo do plienky 🙂. No a s nehodami treba ratat. Ale tak to patri k tomu 😊 a ak to dieta nechape, tak to proate nechajte tak a skuste neskor. Aj moja mala najskor nic a o dva mesiace bum 🙂
Odplienkovanie je najmä o tom, že dieťatko aktívne povie, alebo inak naznačí potrebu. Nie je o odchytávani a odhadovaní, či a kedy sa mu dá.
A ešte, ak zrušiť plienky, tak na cely deň, dávať len na spanie.
Nie že raz plienku má, inokedy nemá, dieťa to len pletie. Na von treba zobrať veci na prezlečenie a na pár dni, keď sa trénuje, obmedziť výlety na nutne minimum a nechodiť daleko. Pokial je dieťa pripravené, nauči sa to do týždňa.