Zdravím. Mam trojročné dvojčatá, v septembri nastupujeme do štátnej MS, no nedarí sa mi ich odplienkovat, za aký čas sa to podarilo Vám? Je reálne to stihnúť za tie necelé 3 mesiace a ako sa Vám to podarilo? Dakujem
@elissska2404 samozrejme že to stihnes. Zdravé dieťa odplienkujes za pár dni.
Treba proste nedať plienku, pravidelne posadzat na nočník, chváliť a chváliť za každý úspech
Len treba vydržať. Niektoré dieťa to pochopí za pár dni, inému to trvá trosku dlhšie.
Ale trojročné deti sú už bežne bez plienok, čiže hurá do toho
Mne ked sa odplienkovaval syn tak najlepsie bolo ked pobehoval doma s holou ritkou ked mu cvrklo videl ze to "tecie" a utekal na serblik
A teda este u nas pomohol detsky pisoar strasne sa mu to pacilo tak potom chodil uz tam miesto serblika lebo pri serbliku aj ked sedel nez sa naucil ze ma pipik strcit dnu tak cikal na serbliku a aj tak islo vsetko mimo 😅
Za tyzden v 2a pol roku
Super, ďakujem vám za odpoveď, cca tak to robím, len som myslela, že to nestačí, lebo mam pocit, že to dlho trvá, vdaka
@elissska2404 ja mam 2,5 ročného syna, tiež beha cely deň bez plienky, ked mu treba curat, tak drží, nepusti... Ale keď zbada zachod, alebo nočník, tak pusti taky vresk,ze ja si stym neviem rady.... A to isté robi, keď vidi slipy... Neviem ako dlho to moje nervy vydrzia :D.... Vcera som schovala plienky, lebo uz fakt ked vedel, ze uz neudrží, tak mi jednu priniesol....
Za 3m to daju urcite. ;) Mozno sa obcas stane este nehoda...ale to uz sa da zvladnut. Moj ma 2r a 6m a zaciname. Vela krat prekvapi a stihne. :D Tiez dufam,ze do sep to ma za sebou. 🙂 Svagrinin sa tiez naucil takto pred skolkou. 🙂 A to mal tiez menej ako 3.
Ak je dieta pripravene, tak odplienkovanie je zalezitost par dni. Ja som deti nedavala v nejakych intervaloch na nocnik. Nepreberala som za to zodpovednost. Nechala som, nech plne same zistia, co a ako, nie sa spoliehat na mna, ze ved mama sa spyta.
@elissska2404 záleží či sú pripravení...reálne to je, len bude to náročné...treba ich cez deň nechať bez plienok, každú hodinu dve ich posadiť na záchod....zo začiatku môže byť všetko ocikané, veci mokré....ideálne prvé dni byť len doma a každú chvílu dávať na nočník alebo záchod - nepýtať sa či chcú ale dať ich tam sedieť hoc len na chvíľu...tým že budú mokrí si uvedomia že cikajú, potom si musia uvedomiť že cikanie je keď potlačia nie keď už cikajú - teda uvedomiť si potrebu cikať....už je tpelo, ak to hcceš zvládnuť do septembra, treba ich cez deň nechávať bez plienok a ono to príde....možno o týždeň ale možno až po 3rokoch....ale ak im budeš dávať cez deň plienky tak to nezistíš