Ahojte😊
Dcérka teraz apríli mala 3 roky, cez deň vôbec nemá plienku, len na spanie. Včera som skúsila na poobedný spánok bez plienky, pekne sa predtým vycikala, vysvetlila jej ze je bez plienky a musí vydržať necikat kým sa zobudí. Pocikala, som jej povedala ze nevadí a naučí sa. Teraz pôjde spinkat tiež, len ju dávam po polievke spat tak sa jej močový mechúr naplni, ako to riešiť? Ci prenastavit obed alebo ešte jej dat plienku a potom to skúsiť o mesiac? Plienku po spaní ma plnú.
Bojím sa ze keď pôjde do škôlky, nebudu nám akceptovať pri spaní plienku, je to naše prvé dieťa tak rada vypočujem vaše názory.
@simona92101 ďakujem ti, hneď som na to myslela ze ja blbá pred spaním jej dám polievku, a potom sa čudujem ze sa pocika. Ďakujem ti😘
@suikatka1 a asi aj počkaj, mala by mať dlhšie suchú plienku počas spánku...
@janulienka192 skúsim od zajtra(už papa polievku a ide teraz spat), že posuniem do predu polievku asi o hodinu a potom bude spať plienkou ci bude mat ešte plnú, ďakujem vám baby😊
@suikatka1 to nevadi ze zje polievku,nechaj jej este plienku s tym ze nech sa viac x vycika,povedz jej ze plienocku sice ma ale ze nech sa skusi nepocikat.a ak bude mat viac dni po sebe suchu plienku, tak uz viac nedat.a tak isto aj na noc.
@simona92101 polievku dám na 12tu nie jak teraz ze na 13tu a za tu hodinu medzi co bude jej povie ze musí ísť viackrat cikat... Dúfam ze to pomôže, ale však hádam do 3 mesiacov kým pôjde do škôlky sa naučíme😊
@suikatka1 minimálne 40min po polievke ju dať spat alebo dať druhé jedlo a po zobudení polievku, nech sa naučí.
@diamond007 ďakujem🙂vedela som ze niečo zlé robím😂
@suikatka1 určite, ja som aj večer takto kúpala malú 1.5h pred spaním (veľa vody vypila vo vani lebo odplienkovavala som v 1.5roku).
Takže pred spánkom nepiť aspoň polhodinu až hodinku, nejesť polievku tesne predtým nech sa vycika 2-3x a pomôže to 🙂 mne sa to super osvedčilo
Ja som to tiež riešila nedávno, malá mala 3 v marci a od pondelka je bez plienky už aj na spánok. Tiež máme zaužívané že na obed polievka, potom spánok a potom druhé. Ale ja som čakala kým nebude mať úplne suchú plienku aspoň 2 týždne v kuse,až potom som vzala, lebo inak to nemá veľmi vyznam. Tak skus ju dat cikať pred polievkou a po polievke a ysvetlovat vysvetľovať vysvetľovať... ja som pred mesiacom vzala plienku na obedny spánok a prišla za mnou po hodine spánku že musí cikať, dala som ju a spala ďalej. Na nočný spánok je od pondelka a v zobudila sa na cikanie asi 1x🙂
@2helka20 neviem ci to mala sugerovane v hlave, že sa včera pocikala, ale teraz o 15j keď sa zobudila mala plienku suchu, ale aj tak jej dám skôr polievku miesto 13j o 12j...taka otázka pijete ešte večer UM? Možno ma niektoré ukamenuju ale naša ešte pije tak aj to musím vyriešiť, že buď vysadim alebo tiež miesto o 20j jej dám o 19j,kedze o 20j chodí spinkať😊
v skolke sa spi kratko, kym deti pospia, uz ich pomaly budia. To vydri. Alebo upozorni ucitelky, ze sa moze stat, u nas nebol problem, akurat sme mali priniest z lekarne tie nepremokave podlozky a to synovi davali. Len jediny raz sa mu stalo, ze sa pocikal v skolke v spanku. S tym nepocikavanim pocas spanku je to tazke, podla mna treba cakat, kym pravidelne nebude mat suchu plienku. Mna vsetci stresovali, ze syn mal uz styri, potom pat rokov a stale sa niekedy pocikal v noci. Nacitala som si k tomu veci, tam ide o dozrievanie v mozgu, niektore deti su pripravene skor a niektore neskor. Uz som myslela, ze pojdeme za odbornikmi a potom v pät a pol roku zo dna na den to prestalo a je vsetko v poriadku. Netreba deti ani seba kvoli tomu stresovat...
@suikatka1 ak ma plienku po spani plnu, tak to nesuvisi podla mna s polievkou a obednym spanim, ale ze na nocne odplienkovanie proste este nedozrela. Tam nevysvetlis nic, na to musi dieta dozriet, resp. mocovy mechur a vsetky tie svaly
@suikatka1 skus posunut tu polievku na skor alebo spanok o trosku neskor,s tym ze dat viac x vycikat pred spankom.