Ahojte mamičky mám doma synčeka 2,4 roka a myslím si že je čas ho odplienkovat .
Máte niekto nejaké radi ?
Od zajtra ho chcem nechať bez plienky cely deň aby pochopil že už ju nepotrebuje a svoju potrebu musí robiť na nocnik
S nocnikom sa kamaráti iba ak je oblečený 😥
Trochu má to trápi pretože deti v našom okoli to už majú dávno za sebou dokonca aj oveľa mladšie
Nechcem na neho tlačiť len vyskúšať
Vyskusat treba nechat ho bez plienky, a pravidelnych intervaloch dat cikat ked sa podari tak chvalit do nebies😃. A hlavne rano po zobudeni dat dole plienku posadit na nocnik vtedy sa zarucene vycika.
Podla mna je teraz idealne pocasie, lebo bude obleceny a ak mu to bude vadit, ze je mokry, tak sa bude snazit... Ak si vsimnes, ze mu to nevadi, tak je to zatial zbytocne... Starsia bola odplienkovana za 2 poobedia, mladsiemu to trvalo dlhsie, ale po tyzdni sa vracal do jasli bez plienky. Len este asi tyzden kakanie sme doladovali... Hlavne susicku, pevne nervy... Zelam vela stastia
@anze25 jasom mojho isla 3x tak suverenne odplienkovavat az ma to prestalo bavit 2.den ked uz nemal co na seba obliect ked uz aj pyzamove nohavi e boli vsetky ocikane a to nevravim ze sa mi popisaval kao naschval aj kazdu polhodinu alebo aj do pol hodiny viackrat.... no potom ked mal 2r a 7m vstal jedno rano a povedal ze chce pisat do nocnika a od toho dna nemal plienku pocas dna....a asi po tyzdni suchej plienky v noci som mu uz nedala ani na noc. Nikdy som neverila, ked som citala taketo diskusie, ze sa dieta same rozhodne kedy je na to pripravene...tak ale vyskusajte uvidite. Vravim ja som nemala nervy ho prezliekat 20x za den...a to do mna tiez furt svagrina a svokra hucali od 2 rokov ze etse staaale ma plienku pane boze akoby ju mal mat do smrti...svagrina odplienkovala dceru nemala etse ani 2 roky, no kazdy den sa jej vzdy este pocika takmer pred kazdym pisanim tak o com to je. Ale vyskusajte uvidite keby to nahodou neslo tak mu doprajte cas a skuste neskor. Drzim palce 🙂
maly mal 2 roky, ked sme prvykrat skusali odplienkovat - absolutne ziadny uspech, cikal a kakal kade tade, nevadilo mu byt mokry, na nocnik nesadol
a potom zrazu asi 2 mesiace dozadu (mal nieco pred 2.( rokom) dosli muzovi (kym bol na materskej) plienky a malemu povedal, nech skusi nocnik a na nase prekvapenie siel, zacal sa okamzite pytat, par dni sme mu davali na noc pre istotu a prisiel opat sam, ze uz nechce ani na noc a za cely cas sa pocikal 1x lebo tvrdo a dlho spal rano, dlhsie ako obvykle, inak sa zobudi aj v noci, ide a spi dalej
ked mi to niekto hovoril, ze ked bude pripraveny bude to jednoduche neverila by som ;)
Kym nechape, ze mu treba cikat alebo kakat nepochopi ani to, ze ma ist na nocnik. Takze odsleduj, ci vobec si toto uvedomuje, az potom ho odplienkuj
Kasli na nocnik. 2,5 rocny je na nocnik velky. Uc ho rovno na redukciu na wc.
Môj sa odplienkoval až 3 ročný v lete. A vôbec som neriešila ci to ostatné deti majú za sebou ;) ale vyskúšať môžeš