Odplienkovanie štvorročného chlapčeka

28. jan 2021

Ahojte maminky,prosim vas o radu.
Syncek bude mat 4 roky a stale ma na noc plienku 😒.
Problem je v tom,ze on strasne tvrdo spi. Zaspava 19:00-19:30 a vstava o 6. Ale spi ako drevo parkrat sa mi stalo ze aj pes zacal v izbe stekat a on nic spal pokojne, proste sa nezobudi na to ze sa mu chce cikat. Dnes je to 4. Noc bez plienky (ja viem ze je to len zaciatok) . Pomoze ak ho ja budem budit trebars o 22. a o 2. v noci,alebo si musi sam uvedomit ,prist na to ze sa ma zobudit?
Dakujem pekne za rady

malicka_mysicka
28. jan 2021

Nedavas mu vecer vela pit? Ja som synovi zacala davat vecer menej pit, okolo siestej uz len polku acidka vypije, pred spanim sa poriadne vycika a vydrzi do rana. Tiez mu davam este plienocku na noc, ale rano ked sa zobudi, vypyta sa cikat a plienka je sucha. A rano potom zase pije ako tava. Ale ked vecer vela chlontal, celu noc len cural 🤷🏼‍♀️

autor
28. jan 2021

@malicka_mysicka praveze nie, pitie mu sledujem . Ked pride zo skolky o 15. Napije sa riadne a naposledy mu dam tak o 17:30 ,pred spanim vycikat ..samozrejme.
Neurobila som chybu skor v tom ze som dlho cakala s uplnym odplienkovanim? 😔
Tiez som myslela ze budu rano suche plienky ..a darmo

3petka
28. jan 2021

Môj tiež prestal nosiť plienku na noc tesne pred 4 rokom. Skúšala som ho vždy o 12-tej dávať cikat. Síce sa vycikal ale ani o tom nevedel. Tak som to vzdala a za cca 3 mesiace znova skúsila. Vtedy mi po cca týždni sám povedal že ho nemam budiť že on vydrží a od vtedy drží celu noc.

marrria1
28. jan 2021

Ja som tiež mala so synom dlho problém s nočným pocikavanim... Prestali sme na noc dávať plienky pred tretími narodeninami, predtým ako mal nastúpiť do školky...ale pocikaval sa skoro každú noc, stále mal podložky pod sebou, vkuse som prala periny.. No bolo to náročné obdobie. Potom som ho začala v noci budiť okolo 1-2 a dala vycikat.. Väčšinou to pomohlo ale boli noci kedy sa aj napriek tomu pocikal.. Čo bolo ešte horšie pocikaval sa aj v škôlke počas poobedneho spánku, nie kedy deň ale stalo sa (učiteľky to našťastie brali dobre, nechceli ho nijako stresovať tak sme len nosili čisté podložky stále...) v školke to trvalo pár mesiacov, doma sme sa s trápili vyše roka .. Bolo obdobie kedy sa nepocikal za mesiac ani raz, a potom napríklad tri dni po sebe.. Už som z toho bola naozaj zúfalá, riešila som to aj s doktorkou, no našťastie sa to postupne zlepšovalo a celkom sa to upravilo okolo 4,5 roku. Treba byť len trpezlivý a vydržať 🙏

zuzanaete
28. jan 2021

Precitaj si o tomto viac na suchapostielka.sk . Nocne pocikavanie je ok do 5 rokov. Treba, aby dozrel organizmus, zacal sa tvorit hormon na znizovanie tvorby mocu pocas spanku. Toto ovplyvnit nevies. Ak je to v kombinacii s tvrdym spankom, tak sa dieta proste nezobudi, ked mu treba. Ani toto dieta neovplyvni. Mozes vyskusat ho dat po 2 hodinach od cikania pred spanim v spanku vycikat. Ak by nestacilo, tak potom este niekedy pocas noci. Chce to len trpezlivost.

ankare
28. jan 2021

Môj sa prestal v noci pocikavat v 5 rokoch. Držím palce!

zuvila9
28. jan 2021

aj mojho sa podarilo v noci odplienkovat ked mal 5,5 roka, a dcera mala 3,5 roka. Isli do toho spolocne a obaja to zvladli. U neho tomu predchadzali suche plienky, ale tiez sme sa trapili s tvrdym spankom. Ked sme skusali odplienkovat skor, tak neuspesne. Vzdy sme to vzdali nakolko som sa bala nech neprechladne ked spi v mokrom. Jednoducho sme to prestali riesit a naozaj sam z toho vyrastol. Podla mna ma este cas, pride to samo.

zabina27
28. jan 2021

Naša mohla mať tiež okolo 4 rokov, už mi to skôr pripadalo, že je pohodlná (a aj ja som bola, priznávam, nechcelo sa mi stále prať), tak sme pre istotu dávali a stále sa sem tam stalo. Až som jej raz len tak povedala, že 2-rocny sused už nemá na noc plienky, ona povedala, že teda ani ona už nechce a bolo 😀 teda asi 2x sa odvtedy pocikala.

esterba
28. jan 2021

Z vlastnej skúsenosti by som povedala, že pomôže, ak budete v noci dávať na wc. My sme nosili na wc cca o pol jednej v noci, v spánku. Čas si treba individuálne odsledovať. Pitie sme neobmedzovali, bola som rada, že pije 😉 postupne sa ukázalo, že už vydrží celú noc, nejak samo, ani neviem ako.

pomarancu
28. jan 2021

Do 6.rokov netreba nocne plienky riesit..aspon to,co hovoria pediatri..ze je to este V norme

tatianka0000
28. jan 2021

Necitala som to cele , ale ja somson dcerku odplienkovala uplne kratko po 3narodeninach . Pokial som mala plienky kupene , minula som vsetky a uz som viac nekupila. Cez den chodila sama cikat , sem tam sa aj vypitala . Zo zaciatku som jej ale na noc este davala asi prvy tyzden kym sa nam plienky minuli uplne. Namiesto plienok som kupila tie nepremokave podlozky a pocikala sa asi prve tri dni. Dcerka sa este v noci budi , ale ked mrnci a prevracia sa , viem ze sa jej chce cikat. Zoberiem ju na ruky , a v spanku sa vycika do wcka , nebudim ju . Potom ju ulozim a spinka dalej. Za dva mesiace bude mat styri roky 🙂

venusa85
28. jan 2021

Moja si sama vypytala nocnik na cikanie cez deň, mala 2 roky a 3 mes. Ja som to od nej chcela skor, bola to chyba. Prisla na to sama. Na noc sme davali este plienku za cas a ked sa nepocikala v noci, tak sme prestali dávať. Budila som ju okolo 10 a potom cca okolo pol noci na nocnik. Ja sa ju snazim zobudiť, alebo nech je aspon pri vedomí a vnima, ze ma cikat (teraz uz len o tej 10). Niekedy sa sama zobudi aj v noci a pyta sa, inokedy vydrzi do rana. A to o pol 8 pije mlieko 😁
Ale mame tiez pre istotu v posteli taku plachtu nepremokavu

mattkapd
29. jan 2021

Ja som malého odplienkovala keď mal 2,5 roka to som mu už nedala ani na noc.. Kúpila som nepremokavé plachty a asi týždeň sa pocikaval ale mne išlo o to aby sa na to zobudil.. Od vtedy ani jedna nehoda.. Dnes má 4 roky.. Na každého samozrejme platí niečo iné ale za pokus tie nepremokavé plachty stoja.. Navyše keď sa pocika isto sa na to bez plienky zobudí..

letfenixa
29. jan 2021

V živote mi nenapadlo dávať spiace dieťa cikať 😲

zuzanaete
29. jan 2021

@mattkapd Ver tomu, ze ked je dieta, co ma fakt tvrdy spanok, tak sa proste nezobudi. Mozes ho nechavat neviem kolko, ze nech to zacne vnimat, tak nezacne. Nocne nepocikavanie je o dozreti organizmu. Nema nic so sikovnostou dietata a ani rodicov.

misena91
29. jan 2021

Mali sme podobný problém , po vybratí nosnej mandle to prešlo . Už som bola zúfalá .

autor
29. jan 2021

@zuzanaete ved prave on proste "drichme" a mozu aj traktory padat 🤣 . Takyto spanok ma od 2mesiacov .. pre mna super vzdy som sa vedela vyspat. Ale teraz je to troska problem. Uz je velky a nechcem to odkladat ,sikovny vo vsetkom. Dnes som ho napriklad o 22.dala cikat (ani o tom nevedel) ale o 2.sa sam zobudil ,ale naozaj len malinko cvrkol a potom o 5. Zasa sam. Tuto noc som bola spokojna ako to zvladol .aj rano bol na seba pysny a s usmevom do skolky .pochvalila som ho ze uz moze byt aj velkac,tak sa niesol jak pav 😂

zuzanaete
29. jan 2021

Tak taketo zobudenia su dobrym znamenim. Drzim palce, aby to uz dlho netrvalo.

stanislavicenka
29. jan 2021

Prosim ta, pozri si podobne temy, a hlavne sa spytaj pediatra, ktory ti povie, ze je to ok.
V jeho tele sa musi vytvorit hormon, ktory mu da tento signal na prebudenie na potrebu. Takze klud.
Dcera mala plienku do 4, 5 roka, a boli sme kludni

silviettaa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzanaete
29. jan 2021

@stanislavicenka Hormon sa tvori na znizenie tvorby mocu pocas spanku, nie na prebudenie.

basska_b
29. jan 2021

Moja sa v živote v noci nezobudila na cikanie, ale ani sa nepocikala. Mali by do rána vydržat, pokiaľ teda večer menej pijú... Nie je on malej postavy, že ten mechúr ma malú kapacitu ešte?

zuzanaete
29. jan 2021

@basska_b Nie je to o velkosti dietata. Do 5 rokov je uplne v norme, ak sa dieta pocikava pocas spanku. Az potom riesia lekari a kontroluju aj cikanie cez den, ktore moze odhalit problem s mocovymi organmi. Zvycajne je vsak problem, ze ani v 5 rokoch nedozrel organizmus a netvori dostatok hormonu na znizovanie tvorby mocu pocas spanku. 1-2 deti z 10 sa pocikavaju pocas spanku aj po 5 roku. Nie je to az take nezvycajne, len rodicia sa s tym zvycajne nechvalia pred svojim okolim, ze toto riesia.

autor
29. jan 2021

@basska_b nie kazdy hovori ze vysoky na svoj vek. Praveze ked cez den ani si nevsimnem ako prejde aj 6h a bez cikania. Kazdopadne to nevzdam nevratim sa k plienkam ,nauci sa ,mozno to potrva dlhsie ale nevadi.
Kamaratka ma syna 2.5rocneho pred 2.narodeninami zrusila denne aj nocne plienky naraz a bol pokoj bez nejakeho pocuravania. Ale on zas ma iny rezim zaspava o 22. .
Dakujem za rady ,niektore urcite pomohli.