Odplienkovanie skoro 2-ročnej dcéry

lalala94
5. jún 2024

Ahojte, mám 22 mesačnú dcéru a od pondelka ju skúšam zbaviť sa plienok. Vzala som jej ráno plienku a nechala som ju pobehovať nahú. Prvý deň bolo viac nehôd, no podarilo sa jej vykakať do nočníka. Na druhý deň žiadna nehoda, raz sa dokonca vycikala do nočníka, no napr. doobeda zadržiavala až kým som jej nedala plienku na spánok. Dnes je to tretí deň - opäť moč zadržiava a pustila len do plienky počas spánku. Keď jej bolo treba kakať išla mimo nočník a keď som ju naň išla posadiť, nechcela na ňom sedieť. Možno to bola blbosť, no skúsila som jej teraz poobede dať plienku a do pár minút sa vycikala. Má zmysel v tom pokračovať, ak zadržiava stolicu aj moč? Taktiež má problém vydržať na nočníku - vycikala sa a vykakala sa iba keď pozerala rozprávku. Redukciu na WC sme skúšali - nechce. Nepotrebujem ju nutne nasilu odplienkovať, mala som len dojem, že už môže byť pripravená, ale možno som to len zle vyhodnotila. 😀 Pokračovať a nechať plienku len na spánok alebo skúsiť o pár mesiacov neskôr? Vďaka.

melissa_19
5. jún 2024

Neviem, skúste ju posadiť na WC naša tiež keď mala 2 roky odplienkovala sa sama lebo náhodné došli plienky 😂 tiež nechcela nočník ale s toaletou nemala problém a odvtedy mame pokoj 🙈 ale netreba nič siliť asi 💁‍♀️ môj skromný názor

viestta
5. jún 2024

Myslim si, ze treba pockat kym jej dozreje nervova sustava. To, ze nemala nehodu znamena, ze si ju vcas posadila. To nie je odplienkovanie. Odplienkovane dieta si uvedomuje, ze bude cikat, kakat a samo sa pyta

diewcatqoo
5. jún 2024

Pokial cielene zadrziava, tak skus radsej neskor. Moj syn tiez zadrziaval stolicu a doslo to do takeho stadia, ze skoncil na prehanadle. To nechces, ver mi.

lalala94
autor
5. jún 2024

@melissa_19 skúšali sme aj na WC (niekoľkokrát), ale to nechcela. Síce sa jej tam páčilo sedieť, ale vždy po pár sekundách odišla.

@viestta asi som to blbo napísala. Ona na ten druhý deň nemala nehodu preto, lebo už od rána zadržiavala (potom to pustila do plienky, počas denného spánku). Keď som ju znova nechala po spánku bez plienky, opäť zadržiavala, ale počas rozprávky sa asi rozptýlila alebo neviem, no sama prišla k nočníku a vycikala sa (takisto aj prvý deň, keď sa tam vykakala, čiže to nebolo mojou aktivitou). No dnes z nej nešlo nič, akurát z nočníka utekala, preto sa pýtam na skúsenosti iných mám, či to vôbec má zmysel. Pocitovo mám dojem, že asi nie, ale chcela som sa ešte poradiť a prečítať si iné názory, aby som to nevzdala možno príliš skoro. No keď uteká z nočníka a všetko zadržiava, asi to nemá zmysel, nechcem jej spraviť nejaký blok. Asi jej čas ešte príde.

@diewcatqoo ďakujem za názor. Nechám to zrejme tak a vyskúšam o pár mesiacov neskôr, keď bude zrelšia. 🙂

viestta
5. jún 2024

@lalala94 takze nie je zrela. Daj jej plienku, lebo takto narobis viac skody ako uzitku.

beata_k
5. jún 2024

@lalala94 Daj jej plienku, nie je pripravena. A nenechavaj ju behat nahu. Je to nedostojne.

lalala94
autor
5. jún 2024

@beata_k hej no, kašlem na to, skúsim neskôr. A mala tričko a ponožky, nebola úplne nahá, samozrejme. 😀