Odplienkovanie - rady

zuzula507
7. sep 2024

Každé dieťa je iné..viem..ale ajtak ma zo zvedavosti zaujíma ako dlho vám to trvalo čo sa vám najviac osvedčilo.My sme dnes 3den bez plienky doma sa občas stane nehoda ale inak krásne píska do nočníka väčšinou nie keď ju dám sadnúť ja, ale keď si ona sama sadla, keď som to ani nečakala a už len kričala mama pozri alebo som počula z izby jej 🙂 .Vonku nech skúšame akokoľvek nejde to aj povie ze chce a nič :/ Aj celkovo sa mi zdá ze malo píska, no je to prenu nové ale síce aj nejako menej pije .Na obedny a večerný spánok jej plienky dávam.Ako to bolo u vás?

andreatytler
8. sep 2024

@zuzula507 U nas sa syn odplienkoval za 1 den. Nehodu mal asi tak 1x do tyzdna. Na noc som tiez davala plienku az kym nemal tyzden suchu plienku rano.
Mne sa najviac osvedcilo nedavat ho na nocnik v pravidelnych intervaloch ale nechat ho nech si sleduje svoj mechur a ide cikat ked mu treba.
Ako cikate vonku? Beriete nocnik, alebo v podrepe do travy? My sme brali zo sebou nocnik, ale nepouzil ho. Vedel vydrzat 1-2 hodiny kym sme boli vonku a na dlhsie sme nechodili.

zuzula507
autor
8. sep 2024

@andreatytler ano presne aj u nás nedávať pravidelne ,ale nechat dieta vtedy sa mi najskôr vyciká, keď ju dám ja sadnúť málokedy takmer vobec .Co sa týka toho keď ideme von neberiem nočník aj keď ma to už napadlo ci neskúsil zobrať🙂 skúšame v podrepe ale nič stále, no vydrží 1-2-niekedy 3 hodinky necikat čo tak začínam sledovat

andreatytler
9. sep 2024

@zuzula507 Ja som praveze naschval neucila cikat vonku v podrepe v tom istom case ked sa ucil cikat na nocnik. Nechcela som mu to prilis komplikovat. Chcela som aby sa najskor naucil cikat ako take a potom ukazat rozne sposoby ako na to.
Podla mna sa nemusis trapit ze to zatial vonku nejde. Ked zmakne nocnik, urcite bude odvaznejsia experimentovat a skusat ine sposoby.
Nepotrebuje mat pri tom sukromie? Mozno jej vadi ze by ju vonku niekto videl.

zuzula507
autor
9. sep 2024

@andreatytler no tiež ma to napadlo najčastejšie sa vyciká keď je sama ,vonku to už zatiaľ neriešim kedže tie 2-3 aj dlhšie vydrží a doma nám to už ide super, na spanie jej dávam plienku ale už 2x kričala pišať, dali sme dole a išla na nočník takže čoskoro zruším aj plienky na spanie minimálne obedné a to pišanie vonku snáď časom tiež príde 🙂

andreatytler
9. sep 2024

@zuzula507 Urcite to pride aj vonku. Skus este ci bude vediet cikat do zachoda niekde mimo domu. K tomuto skor ci neskor urcite pride a moj syn mal (a este stale ma) strach zo zachodov co su na fotobunku, lebo tam nemas kontrolu nad splachovanim. Boji sa ze zachod splachne ked tam sedi. A tiez niektore su velmi hlucne a ten prud vody je silny a potom tie susice ruk su dalsia kapitola ktora robi niektorym detom problemy, ze sa ich zlaknu.