Odplienkovanie - problém s kakanim

ajush5
11. júl 2018

Ahojte, mam 2 a pol ročného syna ktory sa zacal odplienkovavat sam v roku. Vsetko slo krasne samo az na kakanie. Najskor sa hanbil kakat v spoločnosti kohokoľvek takze sa vzdy niekam schoval casom si zvykol a teraz mi uz s kľudom oznámi ze ide kakat no jedine do plienky. Dostáva plienku na noc a ked sa nestihne vykakat do nej je schopný cakat aj dva dni. Rituálne sedenie na nocniku som skusala ale bez úspechu lebo len kričal ze ho z nocnika aj so záchoda boli ritka tak som ho nechcela nutit aby sa nejak nesekol a uz by sa nevykakal vobec. Mne to az tak nevadi ze sa nepýta zakial nosi nocnu plienku ale muž je z toho na prasky hlvne ked sa maly nestihne vykakat rano tak vecer ide o 9 spat a o 12 dobehne ze sa pokakal a chce sa ist umyt 😂 vy ste najako pomáhali deckám aby s tym nemali problem alebo ste len cakali?

zuzka38
11. júl 2018

@ajush5 plieka je ok, jw to jeho istota, veľa deti tak dlho kaka, pozri si skupinu problémy pri vyprázdňovaní deti

cawes
11. júl 2018

Ahoj aj moj tak dlho kakal, tiez bolo leto a ja som mu slubila zmrzlinu ked sa vykaka do wc. Tak sa raz sam zobral a vykakal do wc😂

3petka
11. júl 2018

Môj má zase problém že si nesadne ani za svet na nočník a kaka len do sprchovacieho kúta postojačky. Vypýta sa ale neviem čo bude v škôlke lebo pred druhými sa nevykaka. Skúsim asi aj ja zmrzlinku alebo lizatko.

zuzka38
11. júl 2018

@3petka v skolke to vacsinou deti neriesia, nosia si "to" domov
a odmeny platia na malokoho, vyprazdnovanie je prve samostatne rozhodovanie cloveka, dieta sa rozhodne kedy a kam sa vykaka nie my 🙂

benit
11. júl 2018

Moj to mal tiez. Dozrel. Prislo to same ze siel na zachod. Nutenie nepomahalo. Odmeny tiez nie. Vyoytal si pienku a zasil sa.

pininka
11. júl 2018

Aj nas kakal skryty a hoci sa pytal kakal len do plienky, ale tiez dozrel a bolo to ok.

siska53
11. júl 2018

@ajush5 a nepyta si plienku na kakanie? Lebo nas okrem.nocnej, si vzdy vypytal plienku na kakanie. Dali sme,lebo tiez panika ani zachod,ani redukcia.. a nemeienilq som.riesot potom.zapchu. vzdy ale v nejakom.intervale sme skusali opat. Dokonca na noc uz nemal.plienku,ale na kakanie ano. Az v 3,5r. Konecne prisiel cas,ze pri vybere,ci ide kakat nanredukciu alebo nocnik sa rozhodol.prr redukciu a bolo. Dovtedy krik,rev.panika..

annamari4
11. júl 2018

@ajush5 ono to kakanie u väčšiny deti príde neskôr, sesternicina mala kakanie vyriešila až keď mala 5rokov.U nás to bolo skôr ale tiež to kakanie nebolo tak automaticke ako cikanie.hlavne trpezlivost🤔

ajush5
autor
11. júl 2018

Uz dva krat sa stalo ze sa vykakal do nocnika dakt neviem akým zázrakom a myslela som si ze je to uz konecne zlom a nic 🙂 oslavy ako blázon darčekov ako na Vianoce a zopakovat to ani za toho pana. Dnes sme pozerali stránku lega , vsetko mozne som mu sľúbila podmienene kakanim tak ma zrušil ze ma dost hračiek a jemu staci to co ma 😂 plienku si počas dna nevypýta vzdy caka az na tu nocnu niekedy to stihne vyložiť este vecer niekedy az rano

3petka
11. júl 2018

@zuzka38 veď aj to má napadlo. Uvidíme ako sa to vyvinie

janulka2811
11. júl 2018

Moja malá sa bála ísť kakať tiež na nočnik,raz to skusila a lakla sa toho pritom sme ju s tatinom chválili 😅😊 no a potom to trvalo snáď ešte tak 3,4 mesiace ale potom sa už nebála ani na veľký zachod ísť.

ajush5
autor
11. júl 2018

@janulka2811 u nas to trva uz rok 🙂

sienska23
11. júl 2018

@ajush5 mám ešte takú dobrú čo u nás hneď zabrala. Posadila som dcérku na nočník a hneď vedľa nej druhý a naň som posadila takú tú veľkú retro bábiku z nášho detstva [veľmi vďačná bábika). A ako tak sedeli tak som nabije nenápadne hodila pod zadok ,,akože,, hovienko môže byť hnedá plastelína alebo rozmocena rolka z toaletaku.

sienska23
11. júl 2018

@sienska23
@sienska23
@ajush5 a pointu som nenapísala.... Keď zbadala že bábika ,,vykakala,, to úžasné super parádne hovienko ..... Tak to chcela tiež

janulka2811
11. júl 2018

@ajush5 Fuha ... no veď má čas,kým pojde do škôlky 😊

fantinka
11. júl 2018

Ja sa chcem opytat trochu mimo, nie v zlom, len ja som zacala tiez syna davat od 10m na nocnik a ze ako dozrel vas v roku na to, ze nechce plienku? Ved nevie este povedat ci? 🙂

ajush5
autor
11. júl 2018

@fantinka tak nepovedal mi matka chcel by som ist na toaletu 🙂 každé dieťa vie komunikovať... aj moje 5 mesačné dvojičky mi vedia povedať že chcú spinkať alebo papať. a celý ten proces trval dlhsie... pytal sa ale tych nehod bolo vela 🙂 ja som maleho davala na nocnik odkedy vedel sediet... mal okolo 8 mesiacov a pouzivala som pri cikani stale dokola tie iste slova a zvuky aby si ich s tym spajal.