Odplienkovanie po druhom roku

andrejka2333
17. jún 2024

Ahojte žienky, idem si k vám po radu alebo skôr po slová útechy
Kedy najneskôr sa vám podarilo odplienkovať detičky?myslím tým po 2.roku až po 3 roky alebo dokonca krátko pred nástupom v 3 rokoch do škôlky? Alebo sa vám stalo že vám dieťa nezobrali do škôlky lebo malo ešte plienky? Na nás je vyvíjaný nátlak, syn bude mať v piatok 2 roky a do nočníka vôbec nechce kakať, pritom krásne ciká do nočníka aj do wc
Viem že by som si z tých rečí nemala nič brať,každé dieťa je iné, len chcem vidieť vaše skúsenosti, rady a tak 🙂 snáď ma aspoň vy chápete
Pre niekoho to môže byť ešte skoro aby dieťa v 2 rokoch nemalo plienku no niektoré deti sú odplienkované aj v roku a pol
Syn je na svoj vek veľmi rozumný len ako keby mal blok robiť kako do nočníka

kristinka92
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vyrovnanaosoba
17. jún 2024

@andrejka2333 prvý syn na rok bez plienky cez deň, na rok a pol aj na noc. Druhý syn na 2 roky cez deň, do 3r kakal len do plienky, tretí syn tesne pred nástupom do škôlky sám povedal, že nechce plienku, ale už hrozilo, že nepôjde do škôlky. V škôlke mal par nehôd, ale učiteľky boli trpezlive, povedali, že skúsime ci ho motivujú ostatní a keď nie, zostane doma. Našťastie asi len 3x bolo také, že ho museli prezliekat a nespal v škôlke, lebo už nemal v com 🙈

petamich
17. jún 2024

2 roky a kusok mal, ked sa odplienkoval a velmi efektivne 🙂 dva tyzdne mal na noc este, potom ze uz nechce a bol odplienkovany, pocet nehod na jednej ruke spocitam a aj to ich mal teraz nedavno a nie vtedy

katka281
17. jún 2024

@andrejka2333 ahoj, nas syn mal nieco po dva a pol roku ked prisiel a sam povedal ze chce dole plienku - potom mal uz mozno iba zo dve "nehody". Tvoj malicky je nahodou velmi sikovny ze vie cikat do zachoda a to este nema ani dva roky. Nepocuvaj tie tlaky a kecy ze to uz mal vediet, kazde dietatko je ine, nauci sa neskor. Len mu treba dat cas ... uvidis ze do troch rokov to pochopi 😉

ivangeline
17. jún 2024

Prvý syn v 2r mal ešte na dlhšie trate vonku plienku. Ináč bez nej doma. Kakať tiež nechcel do novinka a ani wc. Až pár mesiacov po, keď prišlo teplo to dával bez problémov, aj kakanie doma a v teple aj ľahšie vonku bez plienky. Ďalšie 2 deti pred 2 rokom bez plienky. Jedno na noc malo dlhšie,lebo pilo mlieko, druhé od 18m sucha plienka v noci..

diewcatqoo
17. jún 2024

Ak nechce kakat do nocnika, ani do wc, tak ho nenut a daj mu plienku na kakanie. Moj syn zacal kvoli tomu zadrziavat a skoncil na prehanadlach, lebo sa nechcel vykakat neskor uz vobec. Pritom na cikanie bol bez plienky uz davno.
Takze kasli na tlaky okolia a nenut dieta, ak vidis, ze na to este nie je pripravene. Neboj, do skoly s plienkami nepojde. Musi mu to samemu docvaknut v hlave a obcas sa to stane zo dna na den.

simona1306
17. jún 2024

@diewcatqoo prave teraz tiez riesim tento problem s malou, prvy tyzden krasne kakala do nocnica, po tyzdni blok, a zadrziava .... s hysterickym placom nakoniec aapon do plienky ... co to bolo pocuvania od svokry a manzelovej starej mamy, aka je skareda ked ma plienku , preco kaka do plienky ked je uz taka velka a dristy ...

Autorka, netlac na to, mozno skusaj nech si sadne na nocnik aj s plienkou , nech si zvyka ze aj pri kakani sa sedi na nocniku a dookola vysvetluj ... ale urcite nic nasilu

nairia
18. jún 2024

@andrejka2333 vela deti ma problem prave s kakanim do nocnika/plienky, takze by som si z toho tazku hlavu nerobila, aj ked chapem, ze je to taky chrobacik v hlave. inak sa pyta na potrebu, ci uz cikat alebo kakat?
na kakanie by som plienku davala a mozno z casu nacas by som sa opytala, ze ci nechce skusit do nocnika/wc. ak nie, tak by som netlacila. len by som sa opytala. casom to urcite prejde, len fakt tie deti akoby citia podvedome tlak na nich vyvijany a potom sa zabrzdia v hlave nejako.

nafka0483
18. jún 2024

Takmer 2,5 roka, netlacila som na nu, dozrela na to sama a za 3 dni pocas ktorych boli 2-3 nehody bola komplet odplienkovaba aj na noc. Sama povedala ze nechce plienku. Na kakanie si plienku pyta a neriesim - dam, sama povie ze uz, ze chce utriet. Tiez ju to prejde, netlacim, len vzdy ponuknem nech ide na wc. V septembri nastupi do riadnej skolky.

andrejka2333
autor
18. jún 2024

@simona1306
@nafka0483 ahojte žienky, aj vy ostatné ktoré ste prispeli do diskusie. Ďakujem za vaše slová podpory a skúsenosti. Co sa týka mňa tak ja syna vôbec nenutim aby kakal tam alebo tam. Vie krásne rozprávať takže vie sám povedať ci chce cikat do nocnika alebo na wc.Dokonca aj z vane sa vypýta cikat,občas síce povie ze aj kakat aj sa snaží ale nejde mu to. Keď vidím ze nasilu tlači to ho radšej stopnem pretože to nie je zdravé. Bývame v dome takže ako začali tieto veľké teplá tak beha po dvore úplne nahý a cika nonstop ale ani jedno kako. Zo začiatku krásne kakal aj do serblika keď sa naučil sedieť ale potom zrazu blok a iba so plienky tak rozmýšľam ci to nemôže byť pobytom v nemocnici aj keď to bolo od 20:00 do 15:00 druhého dňa, tam nemal možnosť ísť na nočník a druha možnosť, raz zjedol viac hrášku z polievky a nevedel asi 2 3 dni kakat ale to všetko bolo ešte pred jeho prvým rokom. Myslite ze by si "zapamätal" niečo také keď nemal ešte ani rok ? A ďalšia vec, ako som spomínala ze ja naňho vôbec netlačím aj 5x sa ho spýtam keď sedí na nocniku ci náhodou nebude aj kakat ale ide o to ze bývame ešte s mojou mamou a mojou babkou (stara skola) a určite poznáte reči tej generácie 50+ a keďže ja sa s nimi nechcem hádať radšej si iba pomyslím svoje. Beriem to tak ze asi si je istejši kakanim do plienky. Len ma to mrzí keďže je extrémne šikovný pamätá si veľa vecí, značky áut, mena ľudí aj psov a co sa kde stalo len toto jedno nevieme nejako doladiť. Aj keď je u nás skolka na plane až v roku 2025 tak dúfam že za toto leto by sa naučil aj kakat do nocnika a plienky by mal max na noc. Ešte mi napadlo ze si aj sam povie keď chce plienku dole alebo keď ju má plnú od noci ,dokonca aj povie ze kakal do nej ze prebalit. Bolo to trosku dlhšie, prepáčte

nicol_10
19. jún 2024

2 roky a 6 mesiacov..nechali sme to na leto a za dva dni bez nehody, plienka iba na noc, cez poobedny spánok ani raz

andrejka2333
autor
21. jún 2024

@nicol_10 ahoj, myslela som si ze aj nám sa to podarí toto leto ale má presne dnes "iba" 2 roky takže uvidíme ako to bude ešte do konca leta 🙂 ďakujem aj za tvoju skúsenosť

sisska96
21. jún 2024

Obe deti mali niečo po 1 roku. Nejak nebol problém