Odplienkovanie - kakanie

30. máj 2024

Ahojte, potrebujem poradit. Dnes som synovi, ktory ide v septembri do skolky zobrala plienku, cikat sa pekne pytal na nocnik. Potom mu ale bolo treba kakat. Odmietol nocnik aj zachod (to sa ani necudujem, zachod sa mu nepaci), kedze som videla, ze tlaci posediacky, ponukla som mu aj plienku(pokial viem, deti mavaju problem s kakanim a niektore kakaju nadalej do plienky), ,ale ani tu nechcel, vykakal sa do gati. Mate s tymto skusenost, tipy ako ho prehovorit na nocik, alebo aspon tu plienku? (aj ked neviem si predstavit ako by potom kakal v skolke). Nechapem preco ma v tomto pripade problem s nocniko., ked cikat do neho cika.

jazula
30. máj 2024

Je to len prvý deň, keď uvidíš, že tlačí, skús ho posadiť na nočník a ak tam skončí čo len kúsok, urob ovácie, čítajte knižku o kaku…. A ber ho so sebou na wecko, nech vidí že to je normálne. Veľmi naňho ale netlač, nech sa ti nezablokuje. Kamoškina malá tak kakala výlučne do gatiek rok. Boli sa radiť aj u psychologičky a radila hlavne na ňu netlačiť a dať čas. Ona ale chodila do súkromnej škôlky, tam mali aj detičky s plienkami.
Ďalšej kamoške sa dcérka pri kakaní povracala, zistili, že má veľmi citlivý čuch a fungovalo len to, keď kakala priamo do záchoda a hneď po dopade ho spláchla. Časom sa to upravilo.

autor
30. máj 2024

@jazula dakujem. Skusit ho posadit na nocnik, ked tlaci sa ani nebudem pokusat, lebo je velmi tvrdohlavy a dostal by hysak, to mame teraz casto a bojim sa ze potom by sa tam uz ani nevycikal. Tak asi ho len nejak skusit namotivovat. Dvere na zachode mi otvara, ked som tam ja, cize vie, ze sa tam nic hrozne nedeje. Nechcem ho nechat kakat do slipov, lebo on kaka aj trikrat denne a nie vzdy odsledujem kedy sa to stalo, a nechcem mat zaspinenu este aj sedacku.

autor
30. máj 2024

Pojde teraz na par dni v tyzdni na doobedu do jasli, tak rozmyslam, ci to neskusit nechat na nich, ze mozno ak tam uvidi ine deti kakat, ze to bude chciet aj on.

lorin29
31. máj 2024

Ja som malej zobrala plienky pred 2 mesiacmi a doteraz sa nechce vykakat do nočníka... Takže som zvedavá co ti tu poradia

dzejsik
31. máj 2024

skuste sa na nocniku ked je tam kvoli cikaniu nejako zabavne zahrat “na tlacenie”, vymysli nejaky prenho nejaky zabavny zvuk … my sme sa tak hrali a raz mu zrazu pri tom uslo a bol ohromne prekvapeny zo seba 😁

autor
31. máj 2024

@lorin29 a kam kaka? Do nohaviciek?

autor
31. máj 2024

@dzejsik a potom uz kakal do nocnika? A tiez predtym odmietal?

dzejsik
31. máj 2024

ano, doma uz do nocnika, vonku sa obcas pozabudne pytat (hlavne pri hre na ihrisku)

martina2109
1. jún 2024

Nás už kakanie trápi od minulého júna. Raz dobre vypýta sa inokedy tlačí a pokým ho nevidím a nepoviem nech ide na záchod pokaka sa.od septembra ide do škôlky mal 3roky už to riešime s lekárkou a budeme aj so psychologičkou. Nepomaha už nic a už sme bezbranní.

autor
1. jún 2024

@martina2109 no ja tiez neviem ako takto pojde do skolky.

juliet86
2. jún 2024

toto mavaju deti velmi casto. kakanie je uplne iny druh cinnosti ako cikanie... mozes ho possdit na nocnik aj s plienkou mozes polozit plienku do nocnika. mozte si citst knizku myska bublinka to dokazala sama. mozete ist kakat do travy v cupe ak mate dom. poviem ti to asi takto aby si sa vedela donho vcitit. predstav si ze si na porade medzi ludmi daju ti plienku s poprosia ta aby si sa v st9ji mrdzi nimi do plienky vykakala