Odplienkovanie dcéry

23. máj 2024

Ahojte, chcela by som dcéru odplienkovať. Vyzerá totiž aj ona, že by už chcela. Väčšinou sa už vypýta na nočník a dáva si dole plienku. No otázka je, či ju už odplienkovať alebo ešte počkať. O 2 týždne ideme na dovolenku, kde budeme väčšinu dňa vonku.

viky_21
23. máj 2024

A aká je stara ? Ja by som skúsila. Uvidíš ci sa ti začne pýtať alebo ci teda vydrží sa nepocikat. Môj ma 2,5r a je odplienkovany cca 2tyzdne. Prvé dni som si myslela, že to nepôjde a ze bude mat plienky do 18tky .. 🙈 ale prekvapil ma aký je šikovný a začal sa pýtať.

autor
23. máj 2024

@viky_21 19 mesiacov. Obávam sa tej dovolenky, či jej dať potom tu plienku alebo ako.

beata_k
23. máj 2024

Tie 2 tyzdne to uz je jedno. Ak tomu rozumie, tak tomu bude rozumiet aj po dovolenke. Ja by som zacala az po dovolenke.

birdincage
23. máj 2024

Vyskúšaj a uvidíš ako sa chytí, za to nedáš nič. Aj keď podľa mňa je ešte malička 😊 naša sa chytila až v 2,5 roku, rovno aj na noc

viky_21
23. máj 2024

No ja som sa držala zásady, že už keď mu ju raz dám dole tak už ju s5 nedám. Len na spánok. Vyskúšaj tie 2t, kt. mate do dovolenky a uvidíš ako natom bude. Ak budeš vidieť, že jej to nejde tak netlač nato a daj jej plienku s5. 19m je ešte úplne v pohode. Ja som mala prvý pokus odplienkovania v zime a môj to mal totálne na háku. Vôbec nevydržal, cikal kade tade a teraz už bolo vidieť pokrok hneď na začiatku. Ja som začala odplienkovanie tým, že som malého dávala pravidelne na nočník. Niekto vraví, že sa to tak nemá robiť ale u nás to fungovalo našťastie až sa sám začal pýtať..

autor
23. máj 2024

@birdincage beriem, že je možno ešte "maličká", ale keď vidím, že sama už je takáto, tak by som to chcela vyskúšať. Však keď to nepôjde, tak to nepôjde, nebudem z toho robiť tragédiu. Počkám teda po dovolenke a uvidíme, nech nemusím zbytočne stresovať a nosiť "tony" oblečenia na prezlečenie

birdincage
23. máj 2024

Keď vidíš že je takáto, že je pripravná tak smelo do toho 😊 za dva týždne sa to naučí, keď je dieťa pripravené tak to zvládne ľavou zadnou. Vyskúšaj a uvidíš za to nedáš nič. Keď sa pýta na WC tak to je len plus 😊

elis248
23. máj 2024

Momentálne odplienkovávam môjho 2,5r. Doma nosí klasika slipky, pekne sa pýta cikať ( trénuje už týždeň), kakanie mu ešte nejde- nevadí. Plienky dávam iba na spanie. Ak ideme von, dávam mu plienkové nohavičky, aby sa mohol aj vonku vypýtať cikať. A vôbec z toho nie je zmätený, tie nohavičky berie ako slipky, pretože sa rovnako obliekajú a vyzliekajú. Takto som odplienkovala aj staršieho a bolo to v pohode.

bluka2
23. máj 2024

Nie je zas taká malička. Môj sa odplienkoval na den aj noc v 17. mesiacoch. Ale už od roka nechcel kakať do plienky, musela som ju dať dole. Skus.
Na dovolenke práveže super. Pripadne nehody porieši niekto iný 🤪

lia2022
23. máj 2024

Ja by som to riešila určite po dovolenke..na to potrebujete byť obe v kľude, pripravené a ozaj každú chvíľu prezliekať a prať. Na čo sa zbytočne stresovať ako to budete riešiť na dovolenke. Určite by som zobrala nočník s nami a keď by sa vypýtala, dala naň, nepovedala by som aby potrebu spravila do plienky keď by sa pýtala ale inak nie, nech ma plienku a počkala by som s tým až po dovolenke.

mimi3008
23. máj 2024

Podla mna je sice malicka, ale nie je prilis malicka na to. Starsieho syna som zacala odplienkovat na den ako 15 mesacneho, od veku 8 mes.sedaval na nocniku. Ale vtedy, ked mal tych 15 mesiacov a este sme len fungovat bez plienky zacinali, bol november, cize zacinala zima a ja som si nevedela predstavit ho prezliekat v pripade nehody von v tej zime, ani nosit so sebou nahradny overa, takze na von som mu dala plienku, vysvetlila som, ze ma plienocku, lebo ideme von a je zima, vsetko chapal, vacsinou ta plienka z prechadzky ostala sucha. Uz definitivne bez plienky aj von sme fungovali v 19 mes. Smelo do toho, mas vyhodu, ze teraz uz bude stale len teplejsie

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
24. máj 2024

Baby ešte mi napadla ohľadom toho jedna otázka. Keď sa mi podarí hu odplienkovať, ako to bude v lete v bazéne? Dať iba normálne plavky alebo plienku do vody alebo čo?

elis248
24. máj 2024

Moji sa v bazéne(doma) minulý rok kúpali na holo. Starší sa pýtal cikať, mladší sa vycikal počas pobehovania po tráve a potom sa kúpal. Na verejné kúpaliská nechodíme.

autor
24. máj 2024

@elis248 doma to ešte nejako zvládneme, ale ide mi skôr o tie verejné. Chodíme dosť často kempovať a aj na kúpaliská

lulu1812
24. máj 2024

Moj ma 20mesiacov. Zatial skusame len rano ze si posedi vycika inak planujem az ozaj v lete ked bude behat po vonku...skusala som jeden den ale som kazde 2hodiny prezliekala co sme neustriehli. Aj si uvedomuje ze je mokry ale neriesi to...mame cas

autor
24. máj 2024

@lulu1812 aj ja som pôvodne chcela, že keď bude vonku holá behať, len neviem či si potom uvedomí, že je "mokrá" a má ísť na záchod

lulu1812
24. máj 2024

Musi to prist. Starsia to pochopila behom par dni. Pri synovi to bude horsie si myslim. Uvidime leto len pride skor ked bude behat na holo mu to mozno dojde