Odplienkovanie

katusa32
13. jún 2024

Ahojte...na začiatok poprosím nemajte blbé pripomienky že malý nieje odplienkovany a že je taký malý humusak keď mu nevadí plienka...alebo že už to si mala atď...
Ja viem že som mala ale on nechce aj keď sa postavím na hlavui skrátka nechcem...skúšala som už hocičo kúpila sa aj tá redukcia na wc nič nepomohlo jeho zaujímal skôr splachovac ako byi sa mal vycurat či vykakať.... A ani ide mať v auguste 3r... Ja..som si toho ak vedomá...
Ale práveže keď mal rok aj pol išiel bez problémov na nočník aj sa vycural ale potom ako keby nejaký zlom prišiel odvtedy mi odmieta ísť na nočník...či wc...
Keď sme boli na kontrole pri DR pýtala sa či je...ja.ze ešte nie nechce odmieta aj keď skúšam čokoľvek povedala v pohode do troch rokov má čas ...príde leto bude chodiť vyzlečený vycika sa... Keď bolo teplejšie pred mesiacom zhruba nechala som ho vyzleceneho nech behá že hádam sa vycika aj tak bolo aj ma zavolal aby som sa prisla pozrieť... Ale potom zase nič ... Keď ho chcem posadiť na nočník sprieca sa dostane hysak..
Nie som prvá ani posledná čo má s tým problém ale aj tak ma to trápi....

kris_tin257
13. jún 2024

Ak je dostatočne vyzretý a ovláda kedy chce cikať kakať vie to spustiť aj zastaviť tak na môjho platila ľahká vec.... Kúpila som mu 3 hračky ktoré som vedela že chce vyložila na skriňu aby na ne stále videl a povedala že s tými hračkami sa hrajú iba veľkí chlapci ktorí cikaju a kakaju do nocnika... Prvá hračka bola keď sa celý deň nepocikal druhý deň keď začal kakať do wc a tretia keď sa nepocikal ani v noci... Odplienkovanie u nás trvalo 3-4 dni 😀
Na každé dieťa funguje niečo iné, na môjho toto fungovalo na 100%, odvtedy je odplienkovany

marianarem
13. jún 2024

@katusa32 Moj to mal podobne, ze najprv chodil a potom zacal strajkovat. Nanho platilo neriesit, nepripominat, nestarat sa. Povedala som, vies kde je zachod, ked bude treba mozes ist, nechavam to na teba. A potom sme naozaj nic nehovorili, aj ked uz evidentne preslapoval. Takto zacal chodit.

pandorra
13. jún 2024

Nasa mala podobny vek a tiez som stresovala. Nam pomohla skolka, ale sama k tomu musela dospiet a potom rovno uz velke Wcko a ziadna nocna plienka. Tak sa nebojte urcite to pride, len to chce cas a ziadne tlacenie.

vilma7
13. jún 2024

Ja som deti vôbec naplánovala odplienkovat, pretože sa odplienkovali samé keď.boli na to pripravené.
Keď mali pár dní suchu plienku, išla dolu a to isté aj v noci, keď bola 2 týždne suchá, šla dolu. A sym bol veru pekne pozadu oproti jeho mladšej sestry. Tá bola.na noc odplienkovana skôr, ako on. Takže kľud, raz tie plienky mať nebudú.