Odplienkovanie

nelly277
24. aug 2018

Ahojte mamicky.
Zvazujem odplienkovanie, dcerka ma 2 r.
Skusila som jej dat nohavicky a povedala som jej, ze ked bude treba cikat musi ist na serblik. Ale behom 10 minut mi cvrkla do 4 prezlecenych nohaviciek a zacala plakat.
Neviem teda ako na to. Ked sa jej opytam ci ideme cikat, povie nie. Velmi sa bojim , ze ked sa pocika a pokaka dostane sa to na koberec, ktory nie je nas. Sme v najme. Poradte co spravit.

eribel
24. aug 2018

Nechcem byť za rozumnú, ale v 2 rokoch bez pocikaných a pokakaných podláh to nepôjde :( Aj tým najšikovnejším deťom to v tomto veku trvá min. týždeň, kým pochopia....Takže sú 2 možnosti: drhnúť a čistiť (my sme vo vlastnom, ale neznášam špinu, takže drhnem už 2 mesiace 🙂 ) alebo počkať do 3 rokov, keď to možno pôjde zo dňa na deň.....

nelly277
autor
24. aug 2018

@eribel je to hrozne tieto koberce. Uz ich aj riadne ovracala, aj som drhla, ale to proste nejde uplne von. Ale majitel nas asi pri dalsej " nehode" ukamenuje. Takze som v hroznom strese, mozno to aj citi zo mna.

eribel
24. aug 2018

@nelly277 Nedajú sa tie koberce zrolovať aspoň na mesiac?

siska1313
24. aug 2018

Ahoj, moja 4ročná sa odplienkovala za 2 dni, rýchlo to pochopila. Ale...nie som z tých mamičiek, ktoré dávajú deti na nocnik od 1r. Od 2r som sa jej pytala, nenútila som. Mala 2,5r a za tie 2dni odplienkovana. Párkrát sa stalo, že sa pocikala, ale do nohaviciek sa mi nikdy nepokakala. Druhá dcérka má teraz 2,5r a o nocniku ani pocut. No čo už, počkáme, nebudem ju stresovat. Do 18r sa naučí pýtať určite☺ myslím, že tvoja ešte nie je pripravená, ja by som nenútila. Držím palce☺

nelly277
autor
24. aug 2018

@eribel nie to su proste po celych izbach pod nabytkom vsade

nelly277
autor
24. aug 2018

@siska1313 myslis ze nie je este pripravena?

elzena2
24. aug 2018

@nelly277 ved si na tie koberce kúp nejaké ďalšie, čo za dva mesiace vyhodia. Hoc aj z bazaru

tinaa64
24. aug 2018

Nic...na ro musi prist sama...moju prvu som ucila od 1.5r.a nic..stale sa pocikala ci pokakala..potom som uz nemala nervy stale to utierat..az jedneho dna okolo 2 r.som to skusila zas a cez den uz nepotrebovala plienku..na noc sme jej davali ale ta tyzden vola rano sucha ...tak uz ani na noc...cca na 2 roky nemala plienky..ale na to prisla sama..nenutila som ju...mam teraz 15.mes...aj sadne na zachod ale nevycika sa...posedi leundu aj sa s taoletnym utrie..ale to len preto lebo vidi ze to robime mi...tiez na nu netlacim..vide chodit na nocnik alebo na wc ked ona uzna za vhodne ze je cas

nelly277
autor
24. aug 2018

@elzena2 ved ale to presiakne.

nelly277
autor
24. aug 2018

@tinaa64 dcerka vie povedat ked sa vykaka. Niekedy zrejme aj ked cika povie ze kaka. Alebo si aj na serblik sadne sama a povie ze cika, ale plienku ma. Ale to je vsetko

siska1313
24. aug 2018

@nelly277 asi nie, veď ešte má čas

cuoredi
24. aug 2018

@nelly277 daj fóliu (dajú sa kúpiť v hornbachu, obi..) na koberec a na to další koberec.. potom to nepresiakne..

danusskaaa
24. aug 2018

Ako prvé si jej matka a asi si ju poznáš najlepšie ci je alebo nie je pripravená!!! Kazde dieta to pochopí inak... moja 2 ročná uz bola bez plienky syn ma 1,5 a este to vôbec nezvláda. Nedokáže cikat ani kakat do nocnika ci zachoda. Nevadí mu pokakana plienka a veľa ráz sa pokaka aj počas spanku (ako kojenec)... ešte na to proste nevyspel. Som vsak za to, že nebud naivná, a nemysli si, že ty jej raz povies postup a ona sa uz nepocika. Bohuzial ocura ti nie len oblečenie ale aj spomínané koberce. Myslím, že nie je problém to vyčistiť a po odplienkovani dat profesionálne vytepovat firmou. Mozno by pomohla záhrada (ak mate)... nechat ju tam naholaka a aj keď jej ujde -nevadi. Treba skúšať a hlavne ak si sa raz na to dala tak to dotiahnuť do konca!

pininka
24. aug 2018

@siska1313 no vies, ale niektore mamicky si nemozu dovolit cakat do 4 rokov dietata kedze sa potrebuju vratit do prace a dieta dat do skolky.Moji dvaja synovia to do dvoch rokov zvladli v pohode a hned aj v noci.

pininka
24. aug 2018

@nelly277 teraz je teplo, ja malej davam dolu plienku ked vyjdme voj, mam zo sebou asi 5 malych krataskov a to jej vzdy prezleciem ked je nehoda. Zacala by som takto. Mne uz ona sama teraz hovori ked ide na to,ze AA. Doma potom najlepsie ak bude mat ozaj nejaky igelit,hlavne tam kde sa zdrziavate najviac. Inak ja na koberce pri detoch nedam dopustit. Polovica chorob u deti je prave od noch,ktore behaju po studenej plavajucej podlahe.

siska1313
24. aug 2018

@pininka treba poriadne čítať, dcérka má teraz 4r, odplienkovala sa ako 2,5r.

yanni
24. aug 2018

@nelly277 Nie je pripravena. Nasilu nic nezmozes. To sa neda naucit. Musi jednoducho dozriet. Treba to pozorovat. Kazde dieta je ine.

majusska202
24. aug 2018

Ja mam 10 mesačného a teda od pol roka ho dávam na nočník kakame len na nočník. Cez deň je bez plienky už sme skúšali aj spat bez plienky párkrát to zvládol super alebo bola aj nehoda... Mame dní keď sa nepocika ani raz a cika len do serblika ale sú dni keď sa dvakrát ci trikrát pocika... Nechcem moralizovat ale 2 ročne dieťa už nemá mat plienku podľa mňa ved to co je za chorú dobu potom sa deti v škôlke nevedia pýtať... Moja babka bola dosť prísna osobná a všetkých nás aj mojich bratrancov a súrodencov začali dávať od pol roka na nočník a ročný sme nemali plienky. Podľa mňa to nie je o tom ci je dieťa prípravene alebo nie dieťa keď chceš niečo naučiť musíš kým je malé a hlúpe a poriadne nechápe súvislosti. Neľutujem svoje rozhodnutie a určite budem učiť aj ďalšie svoje deti takto...

yanni
24. aug 2018

@majusska202 Darmo budes dieta nieco ucit, ked to neciti. TO nie je rovnica na matike, ktora sa da nabiflovat alebo basnicka. Ked dieta neciti tlak, plny mechar, nutkanie na malu ci velku potrebu, neuvedomuje si to, tak budu len nehody. Dieta, ktore to chape, sa bud vypyta (aj neverbalne) alebo ide same na WC ci nocnik a urobi potrebu.
Ved prezrad ako sa pyta tvoje 10 mesacne dieta a ako sa pytalo a si tu potrebu uvedomovalo v pol roku. V tom veku ani poriadne o sebe nevedelo a uz vobec nie to, co sa tam dole robi. Mas to jednoducho len odsledovane. Staci jedna choroba, prechladnutie, teplota, hnacka, vracanie atd, uz to neodsledujes. Tiez nemas sancu robit kvazi bezplienkovu metodu, ked vela cestujes, co bol a je nas pripad.
Nasa najmladsia sa SAMA, predstav si, ze naozaj sama, nikdy som ju neposadzala, neskusala, netrenovala, odplienkovala v 17-18. mesiacoch na den, od ca. 14. mesiacov zacala naznacovat, ked jej bolo treba, tak sme kupili nocnik. Ked jej bolo treba, SAMA sa vybrala smerom WC. Niekedy sme stihli, niekedy nie. V tom veku su tie zvierace este nie tak vyvinute, ze deti vydrzia dlho drzat. Su to len sekundy.
V 20.-21. mesiacoch sa SAMA odplienkovala, jednoducho povedala eee, aj na noc. Ma teraz tri roky a mesiac a od nocneho odplienkovania nikdy viac nemala plienku a NIKDY nemala nehody. Od par mesiacov po druhych narodeninach dokaze aj podrzat nejaku dobu, ked napr jej v aute treba a nemame kde zastat.

elzena2
24. aug 2018

@majusska202 ja si tiez myslim, ze bud naucit dieta ked je este vo veku, ze nevymysla, neuteka z nocnika a nie je zvyknute mat mokro na zadku alebo potom pockat, kym dospeje natolko, ze si da povedat. Medzitym je take blbe obdobie, ze ma uz dost rozumu, aby si robilo po svojom a najlepsie natruc.

siska1313
24. aug 2018

No neviem, mne zas pride choré dávať 6mesacne dieťa na nočník. Deti sa učia všetko postupne, podľa toho, ako sú na to dozrete. Dnes je trend mamičiek, ktore by najradšej všetkých vo všetkom predbehli, odplienkovali novorodenca, polročné dieta ucili mor ho a podobne. Pána, ženské, na čo tie deti do všetkého takto tlačiť?

elzena2
24. aug 2018

@nelly277 kup si treningove nohavicky a skus ich davat namiesto klasickych, ale az vtedy, ked bude vo faze, ze ti povie dopredu a len jej cvrkne. S bambino mio som nebola spokojna (tenke a bola tam vsita nepriedusna folia), za rovnaku cenu som zohnala Popolini a tie boli o dost prijemnejsie na nosenie.

annamari4
24. aug 2018

@siska1313 4rocna? To už je trochu dost pristara,nie?

siska1313
24. aug 2018

@annamari4 jemine, baby, necitate? TERAZ ma 4r. Odplienkovala sa ako 2,5r.

elzena2
24. aug 2018

@siska1313 Napriklad mne pridu vlozky (nie slipove) rovnako nechutne ako plienky. Obzvlast v lete. Aj tie najsavejsie always pocas menstruacie "ondia". (Preto su tampony a menstruacne kalisky a co ja viem ake alternativy). Tak ked si predstavim, ze podobnu "klimu" ma to dieta na zadku (a na predku) 2-2,5 roka vkuse, chapem vsetky mamicky, ktore zenu deti z plienok co najskor.

annamari4
24. aug 2018

@siska1313 aha pardon zle som si to prečítala 😁😉

siska1313
24. aug 2018

@elzena2 áno, ale 6mesiacov mi príde absurdne

cickamon
24. aug 2018

@majusska202 si ma pobavila lebo ako keby si o mojej pisala ked mala pol roka - rok stale som to mala odsledovane a minula tak 2 plienky na den pro forma cez noc tiez ostala plienka stale sucha... kazdy ma chvalil ako ona bude rychlo odplienkovana a sa cudovali ako nam to ide krasne ... odrazu bum 4 zuby naraz, hnacky, teploty, potom dalsie zuby .... no teraz bude mat o mesiac 2 roky a predstav si pytat sa nevie a z nocnika ma stolicku kde ked ju dam chvilu posedi ale nic nespravi lebo uz vie zadrziavat kedy chce a tvrdohlavo pocka kym jej dam plienku 😀 neriesim aj tak idu este posledne stolicky a prisla som na to ze ma vsetko svoj cas a aj mne hovorili ako ked sme boli deti vsetko sa odplienkovavalo do roka ale uz ti nepovedali ze vtedy to bolo riesene tak ze deti nechali behat hole po vonku so surodencami a neriesili alebo ked boli dnu tak kazdych 15 minut na serbel a aj tak boli nehody 😀 o tom sa uz cusi 😀

adela34
24. aug 2018

Mozno nieje pripravena, ja som to nechala na moju malu, kedy si vyberie ze chce byt bez plienky, od dvoch rokov som jej vysvetlovala, ze moze kludne cikat aj do serblika, stale nechcela, az raz povedala ano a odvtedy sa jej to zapacilo a uz je bez plienky, pocikala sa iba raz do gati, inak sa pekne pyta, bez plienky je od 2 aj tristvrte roka, cize par mesiacov som jej hovorila, ze ak chce moze aj do serblika ( mali sme ho stale pri sebe, davala tam sediet macka 🙂), ak nechce, nevadi, nauci sa neskor a sama sa rozhodla kedy. do nicoho som ju nenutila ..

senta_sofia
24. aug 2018

@siska1313 vies, len to dieta, ktore nocnik pozna, tak tam ide skor, ako to, ktoreho mama si v 2,5 roku zmysli, ze boze, ide od septembra do skolky a ma plienky-co teraz... ale tak kazda ma vlastnu skusenost aj patent na rozum, ja som mala stredne dieta odplienkovane komplet aj v noci vo veku 16 mesiacov, bez traumy, mojej, ci jeho, proste sa rozhodol a nemusel si v lete parit ritulu a buduce potomstvo v plienkach. A to by mi tu 90% mamiciek tvrdilo, ako dieta vo veku 2 roky este neovlada zvierac...