Odplienkovanie 3-ročného syna na noc

15. sep 2024

Syn ma 3 a stále na noc nosí plienku
A neviem ako sa jej zbavím
Má veľmi hlboký spánok zobudiť ho ráno je umenie
Aj keď s mu niekedy stane že sa precura nikdy sa nato nezobudil že je mu zima alebo že je mokrý
Svokra mi radila aby som ho v noci budila a dávala na nocnik
Čo je podľa mna blbosť sama by som bola nervózna a podráždená keby mna tak niekto budil nie to ešte take dieta
Ja neviem či mám počkať a on nato príde alebo máte nejakú radu ?
Skúšali sme vynechať aj tekutiny pred spaním aspoň na hodinu ale ni to nepomohlo

anjelicek26
15. sep 2024

Ano pockaj, prijde to same... budit, nosit, obmedzovat pitie, prat postel... na co (?) Moje tri deti boli od 1,5 roka bez nocnej plienky a dcerka ju mala do 4roch rokov, spravila som u vsetkych to iste - ked mali v noci tyzden suchu plienku, vzala som ju... oni ju mali vtedy a ona az vtedy... tiez mala velmi tvrdy spanok.. vyhodit denne rano jednu plienku a osprchovat je fakt ten najmensi problem...stresovat dieta zbytocne ked nie je zrele podla mna problem je... kasli na svokru... cez den boli mezdi 17-20 mesiacmi bez dennej plienky vsetci, ona dokonca najskor...ale noc je noc..

kapanek1
15. sep 2024

Moj syn mal plienku do 3,5 roka. Netlacit. Dieta musi dozriet a mat rano plienku suchu aspon tyzden a pochopit ze rano sa vzdy treba ako prve ist vycikat ako dospely. Dnes prvu noc skusam gatky u skoro trojrocneho. V izbe na nocnik, rano ma zvyk sa ist hned vycikat. Tak som zvedava. Ak tak na noc daj do postele nepremokavu podlozku.

zuzanaete
15. sep 2024

Do 5 rokov je nocne pocikavanie ok. Kludne davaj plienku.

marianarem
15. sep 2024

Moj mal plienku na noc do styroch rokov. Rodicia mi tiez neverili, ze dozrie a zbavi sa jej sam 🙂 Ale bolo to tak, doslova zo dna na den zacal mat suche plienky a bolo. Cize ja radim pockat a nic nerobit.

svetlonos
15. sep 2024

Ze to neviem svokra ôk ale ty by si mohla - aj keď tiez som sa to dozvedela náhodou tu na mk 😂. Za nicne (ne)pocikavanie je zodpovedný určitý hormon. Pokial nie je dozrety, môže ta roztrhnúť a nepôjde to! To je akoby si od nirmalneho prvaka chcela veľkú a malú nadobilku 🙂 samozrejme aj s jej logickým chápaním. Blbosť ze? Nas ich na nič nemá asi tak 4 mesiace. Teda asi ID tých 4 rokov. Ak chcescterorizovat dieta aj seba, kludne mu plienku na noc nedaj. Ale načo ist proti prírode a prezliekat par krat mokré dieta aj posteľ?? Nevysoati, nadúvanie, unavení a - bez žiadneho výsledku.
Netráp sa, svokre daj prečítať múdry článok alebo ju vezmi k dr, ona jej to vysvetli.

sobi20
15. sep 2024

Dobry vecer,
moj syn oslavil toto leto 4 roky.Toto leto som mu zobrala plienku na noc.Na den je odplienkovany od necelych 2 rokov,ale nocnu plienku mal vzdy plne pocikanu.Rovnako ako Vas syn,aj moj spi velmi tvrdo,nevadi mu,ani ked je pocikany.Ja som sa rozhodla urobit ten 1.krok,nakolko mam pocit,ze pokial by som nezakrocila plienku na noc by mal az do skoly.Vecer pred spanim sa vycika.V noci,ked ide manzel spat,okolo polnoci,ho prenesie na zachod,maly sa vycika a do rana uz vydrzi.Celkom sa nam to osvedcilo,samozrejme,niekedy su nehody (odporucam 2 nepremokave plachty😉🙂🙃),ale som velmi rada,ze sme urobili ten krok vpred.On sam uz tu plienku nechcel,odmietal,ale ako pisem vyssie,spanok tvrdy ako poleno a plienka vzdy plna.Drzim Vam palce a z vlastnej skusenosti,odporucam neotalat a urobit ten prvy krok a plienku skusit zobrat.Tiez som cakala,kym bude nocna plienka sucha,ale akosi to neprichadzalo a mam tusaka,ze v nasom pripade by to mozno ani neprislo🙉🙈.Drzim Vam palce!

anjelicek26
15. sep 2024

@sobi20 ale on ti stale cika v noci, ziadna zmena nenastala...len ste si spravili robotu navyse a nehody mate aj tak obcas...

hariet
15. sep 2024

Minule som k tomu pozerala nejaku statistiku, kde sa uvadzalo, ze cca 5% deti tu plienku ma az do 7r. na noc a je to stale ok. Tieto veci proste neurychlis, zbytocne budes stresovat seba aj dieta.

sobi20
15. sep 2024

@anjelicek26 To ano,ale predpokladam,ze casom,postupne ziska navyk a na ten zachod si vybehne z postielky sam.Mne islo zaroven aj o eliminaciu zbytocneho odpadu - plienky.Ale samozrejme,kazdemu ako vyhovuje a je dobre🙂🙃.

zuzanaete
15. sep 2024

@sobi20 Aby isiel v noci na wc nie je o navyku. Ked prestane mat tvrdy spanok, tak sa zobudi na potrebu cikat. Ale najdolezitejsie je, aby sa zacalo tvorit dostatocne mnozstvo hormonu, ktory znizuje tvorbu mocu pocas spanku a ziadne nocne cikanie nebude. Takze nocne odplienkovanie nie je o treningu, ale o oraganizmu dietata. A ziadny rodic nevie ovplyvnit tvorbu hormonu a ani tvrdost/netvrdost spanku.

amelia89
16. sep 2024

@sobi20 Ked mas tusaka ze u vas by to neprislo tak potom by bolo dobre ist k pediatrovi po 5 roku a riesit to, lebo neviem ci ho chcete prenasat o polnoci donekonecna.
Samozrejme ze by to prislo, ak je zdravy, a nema problemy tak k tomu by dospel.
Ja mam najlepsiu kamosku ktora ma fakt sikovne dievcatko vo vsetkom, na den bola bez plienky fakt skoro, ale ta nocna akosi neprichadzala,aj v 5 roku sa stale pocikavala a naozaj jej zistili problem na ktory musela brat lieky - nebolo to absolutne v jej rukach a mohli by ju budit donekonecna. To je len priklad ale chcem tym povedat, to nocne cikanie naozaj nie je v rukach toho dietata ani rodica, musi k tomu dozriet a ak nedozreje tak potom smer lekar.

milanemila
16. sep 2024

Ja by som mu dala cas, ale aj my sme zo zaciatku, ked dcera prestala mat v noci plienku davali okolo pol noci cikat. Nemuseli sme ju budit, taka skoro spiaca sa vycikala a ani rano nevedela 🤷🏼‍♀️ podla mna to nie je uplna blbost.
Teraz ma 4,5 a nikdy sa v noci este nestalo, ze by si “vybehla cikat” ja sa tiez v noci nikdy nebudim, ze by som isla na vecko (teda okrem tehotenstva).
U nas sa stavalo, ze sa par x pocikala, lenze my sme mali opacny problem. Ja som bola viac nes ochotna jej na noc nechat tu plienku, ale ona ju za ten svet nechcela. Aj odplienkovanie u nas vyzeralo tak, ze sa v decembri rozhodla odplienkovat ani nie 2r mala, ja som chcela pockat aspon do jari. Tak potom vonku mrzlo a ona cikala do travicky, lebo zas nie vzdy zo zaciatku vedela vydrzat tolko, aby sme nasli zachod.
Ja som celkovo v tejto teme za to, aby sa na deti vobec netlacilo a hlavne pred nimi donekonecna nerozoberalo ako este maju plienky a ze je to hanba a bla bla.

vilma7
16. sep 2024

Tak môj mal dokonca do 6.rokov, potom konečne dozrel.
Neriešil to.ani lekár. Tiež sa ani len nezobudil, keď sa pomočil. Mladšia sestra bola už dávno bez plienky , asi od 2 rokov. Takže je to všetko individuálne.