Máte skúsenost že ste odplienkovali až 3 ročného alebo to trvalo dlhšie ? Už som všetko vyskúšala . Na serbliku,záchode nechce sedieť. Môj malý má o mesiac 3 roky.
@earlgrey ako ste riešili škôlku ? Či šla do škôlky až po odplienkovani?
môj mal tiež plienku, išiel do škôlky aj s ňou...mali sme šťastie, že to bola jednotriedka, malý kolektív a učiteľky nemali problém postarať sa o takéto 2-3 deti...u nás to dopadlo tak, že sám jedného dňa plienku zahodil, že ju nechce, dovtedy sme skúšali všetko a bez úspechu, nemalo zmysel tlačiť, o to horšie to bolo, na záchod alebo na nočník nesadol ani za svet, zlomiť by som ho musela, tak som to vzdala...plienku mal do cca 3,5roka
Náš malý zahodil plienku keď mal 3 roky a 2 mesiace a veru viac to hnevalo druhých ako jeho, alebo mňa. 🤷🏽♀️ Proste nebol skôr pripravený a mohla som sa aj na hlavu postaviť. Do škôlky nastúpil o rok neskôr, keďže sa mi v tom čase narodilo aj druhé dieťa a mohol vklude zostať doma aj s plienkou na zadku. 😄 U nás žiaľ s plienkou dieťa nevezmú takže sa inak ani nedalo.
@martinkamly Ja som moju do škôlky dala až keď mala 4 a pol. Čiže škôlku som neriešila ale ak by som musela riešiť, tak ju nedám s plienkou samozrejme...
My sme kvôli tomu neboli na zápise ani. Nechcel si sadnúť ani na nočník ani na záchod... mesiac pred jeho tretími narodeninami sa sám vypýtal na nočník cikat skoro som odpadla a odvtedy nemal problém. Po mesiaci sa vypýtal na záchod. Všetko chce len čas. Dieťa musí samé na to dozrieť
@martinkamly Preco by to malo dlhsie trvat ked s tym zacnes v neskorsom veku. To vobec nie je tak ze dieta zlenivie, alebo sa na plienku nauci. Praveze nopak. Ked zacnes neskor, ked je dieta pripravene zahodit plienku, tak je to neskutocne rychly a bezbolestny proces, lebo ma dieta motivaciu. Nikoho nebavi chodit s plienkou a nechat sa utierat.
V januári mala 3, odplienkovaná bola v máji toho istého roku...čiže 3r.a 4 mesiace...drámu som z toho nerobila...najprv sa naučila čurať v lese do trávy...a bavilo ju to, takže vždy keď sme išli von, som jej nedala plienku a vždy sa potom von pýtala, potom som jej dávala len na noc, už sa pýtala aj doma na nočník...po týždni suchej plienky, som všetky plienky, čo som doma mala darovala...a nekupila viac...nepremokavá plachta na posteľ...párkrat bola v noci nehoda..nevadí, neriešila som to...a potom už nič...