Odplienkovanie 21-mesačného dieťaťa

lesnajahodka
24. okt 2022

Ahojte mamky. Chcela by som vás poprosiť o radu 🙂
Dcéra (21mesiacov) už asi 2tyzdne ukazuje na plienku po vycikani, beží po nočník, sadne a nič. Plienka bola stále tepla. Ale dnes poobede sa jej muž spýtal či chce ísť na nočník, išla poňho sadla si a vycikala sa. Otázka znie. Čo teraz? Mám to brať už ako začiatok odplienkovania? Mám to skúsit bez plienky alebo len sa jej dookola pýtať? Poradne prosím čo a ako ďalej 🙂

lentilka23
24. okt 2022

Ano. Mne sa presne takto odplienkovala dcera za tyzden cca. Hned ako sa prvy krat pytala sama na nocnik som jej dala plienku prec. A pytala sa dalej. Na noc som jej este davala plienku pre istotu a asi po 2 tyzdnoch ked mala stale sucho som jej nedavala ani na noc... Uplne zazracne sa odplienkovala a nemusel som ju to ani ucit. Podla mna sme len vystihli ten spravny moment. Tak ti odporucam daj jej plienku prec a daj jej sancu cikat do nocnika... pytaj sa jej kazdu hodinku ci chce cikat... odporucam dva nocniky, my sme mali na kazdom poschodi.

evica17
24. okt 2022

@lentilka23 koľko mala vtedy mesiacov ?

lentilka23
24. okt 2022

okolo 24 priblizne +-... ja som to moc neriesila to odplienkovanie. Nechala som to na nu a islo to velmi rychlo.

amonet
24. okt 2022

@lesnajahodka ano dohodla by wom sa s nou ze teda tu plienku nedame a bude chodit na nocnik. mne sa dcera odplienkovala takto v 20m. asi za dva dni😅 proste chvilku chodila a ukazovala potom sme skusili jej nedat plienku a odvtedy uz nechcela iba nocnik

joesvk
24. okt 2022

Určite už by som nedala plienku. A najbližší týždeň- dva si netreba plánovať nejaké veci mimo domu. Proste aby mala čo najviac možnosť ísť na nočník. A aj keď budú nejaké "nehody ",len prezliecť a skúšať dávať nočník.

lesnajahodka
autor
24. okt 2022

Krásne ďakujem, ja som síce v nemocnici s mladším, ale dáme šancu tatovi 💪 🙂

jarnajar
24. okt 2022

Treba skúsiť, aj u nás to tak začalo. Plienku som už potom nedávala a po štyroch dňoch odplienkovaná. Mala 19 mes., čiže je to aj u vás reálne. Dala som si na to vtedy týždeň s tým, že keď to nepôjde, tak skúsime neskôr.