Odplienkovanie 20 mesačného dieťaťa

valdovalda
26. jún 2021

Ahojte zienky, dala som sa v piatok na odplienkovanie, ale neviem ci to prezijem v psychickom zdravi. Viem, ze je to kratka doba a chce to cas.....Dcera ma 20 mes. Citi, ze jej treba cikat, aj povie, ale bud je uz neskoro a povie ked uz cvrkne do nohaviciek alebo povie, ja ju posadim, do serblika sa ale nevycika a akonahle z neho odide cvrkne do nohaviciek. Davam ju kazdych 15 min ale bez vysledku, za dva dni ani raz do serblika. Neviem ci v tom mam pokracovat alebo to skusit cca o mesiac zase. Co poviete?
Preto som z toho na nervy lebo to porovnavam so synom. Pri synovi cca pred 6timi rokmi to islo ukazkovo. Syn mal 20 mes.ked sme zacali, v tom case sa uz pytal kakat, takze som isla na cikanie. Postupovala som podla takeho clanku z netu, mozno si niektore mamicky pamätate, volalo sa to ako odplienkovat za 7 dni, malo to tri casti, presne na den mi to sedelo, na 5. den bol syn krasne bez plienok a bez cvrkania do trenkov, na 7. den som nemala problem s nim ist uz kdekolvek. Ten link som si odlozila, ale uz je tam nejaka ina stranka a nepamätam sa, ako to tam bolo presne popisane.

Nepamätam si

pininka1
26. jún 2021

Kazde dieta je ine, moja az na 24 mesiacov to dala a hned za tyzden. Predtym som skusala a bezvysledne. Chce to len trpezlivost.

maminkajanka84
26. jún 2021

Ja si myslim ,ze najskor musi byt mama v pohode a potom moze dieta odplienkovavat ...a taktiez kazde dieta je inokedy dozrete na odplienkovanie ,niektore v 18mesiacoch niektore v 20 a niektore az v 24ja som to tak mala ,kazde dieta inokedy.v tvojom pripade myslim ,ze mala nie je pripravena a treba skusit neskor

anna12399
26. jún 2021

@valdovalda ahoj podľa mňa asi ešte není pripravená . Ja by som ju nechala tak a ďalší mesiac skúsiť zas čím viac nanu budeš tlačiť tým horšie(vlastná skúsenosť) . Moj syn sa potom odplienkoval z jedného dňa na druhy dal si sám dole plienku a odvtedy ju ani nechcel .

amelie2017
26. jún 2021

Ja som prestala, vyslo to na 3. pokus. Moja tiez pvedela, ze co treba robit, len to este nevedela nacasovat. Vacsinou sa vycikala, ked sa postavila z nocnika a obliekla som jej gate. Na 3. pokus prakticky bez nehody od prveho dna. A to uz mala 2 roky a 4 mesiace.

marlent
26. jún 2021

Ahoj podla mna potrebuje cas skus opat o mesiac..🙂

euka210
26. jún 2021

@valdovalda joooj, moj prvy v pohode na 2r a potom aj na noc, druhy sa vedel pocurat v noci do 4r...kazde dieta je ine. Nestresovat ju, ze to nevyslo, este skusit. Prvemu trvalo 2t kym nato prisiel...on sa vedel vykakat na koberec, nocnik ani za svet.

mogaa
27. jún 2021

pokiaľ sa ti za 2dni ani raz nevycikala do nočníka - pripravená nie je....ešte musí pochopiť že cikať znamená nie keď ciká a vedieť to ovládať.....teda musí sa naučiť že chce cikať a povedať to predtým ako ciká...môže to pochopiť za týždeň ale aj za pár mesiacov...dovtedy bude všetko mokré.....

elizabet173
27. jún 2021

@valdovalda nemôžeš porovnávať deti, každé je pripravené v inom veku. Jedno je bez plienok v rolu a pol, iné v troch a obe sú zdravé. Keď ju dávaš každých 15 minút, tak jej to môžeš iba sprotiviť a vytvoriť jej blok. Kam sa ponáhľaš? Dieťa cíti tvoju nervozitu a snahu za každú cenu ho odplienkovať toto leto. Na tvojom mieste by som sa mesiac na to vykašlala, na nočník ju dávala vždy po zobudení, prípadne ešte pred odchodom von, keď sa vyciká dobre, keď nie, tiež dobre a vrátila sa k tomu o mesiac, o dva. Ona si ešte neuvedomuje, čo od nej chceš a ak aj áno, nedokáže ešte povedať, že jej treba skôr, ako cikať začne. Nesiľ to, lebo urobíš viac škody ako osohu.

zuzanaete
27. jún 2021

Ked som odplienkovavala, tak som nedavala deti sama cikat. Netreba preberat zodpovednost za dieta. Musi to byt strasne otravne davat kazdych 15 minut cikat. Ak je dieta pripravene, tak odplienkovanie je rychla zalezitost (cca 2 dni). Uz aj tych 7 dni mi pride dlha doba a najma, ak je navod, co vsetko treba robit. Zobrat plienku a bud to dieta rychlo pochopi alebo vyskusat neskor.

hennyinnsbruck
27. jún 2021

Zamna je este skoro kazde dieta je ine 2mes by som to nechala tak

ja som s velkou chutou skusila v 19mes za 2 dni raz do serbla 😂
Potom som skusila v 25mes za pol dna sa odplienkovala 😅😅😅😅👍👍👍
Dala som plenu dole ukazala kde je serbel a nechala ju tak ked sa docikala opytala sa jej kde sa cika?ukazala na serbel
A poobede jej docvaklo
Na serbli predtym nesedavala

katulka1992
27. jún 2021

každé dieťa je iné...staršia sa mi odplienkovala v 2 rokoch a 4 mesiacoch a mladšia mesiac pred 3 narodeninami

valdovalda
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
valdovalda
autor
27. jún 2021

Takze situacia po dvo dnoch: sama oznami, ze jej treba, nedocika sa, posadim ju na serbel, vydrzi tam par sekund aj s animacnym programom a uteka prec, zase krici po par sekundach ze kakat, znova serbel a nic, potom to pusti tam, kde stoji. Ked sa jej opytam, kde da cika, ukaze na serbel. Proste nespravi to do toho serbla ani za svet. Ked som jej dala plienku, tiez kricala, ze kakat. Co s tym? Fakt sa na to vykaslat? Tieto dni som iba doma ale co ked pojdem niekam, dam plienku a budem jej kazat to spravit do nej, ked budem v obchode? Nie je to marenie snahy?

valdovalda
autor
27. jún 2021

@euka210 ako si ho naucila, ze musi na nocnik? Ci si len cakala a zbierala bobky a utierala mlacky? To nedaaaaam, syn ma v tomto "rozmaznal" ked mi ukazal, ze to ide aj ukazkovo

silvike
27. jún 2021

@valdovalda Juuuj a ja som si doteraz myslela, ze je to normalne sem tam utriet mlacku, kako pri oducani od plienky 🙂 Moja starsia mala nehody, tak som utierala, cca 2 mesiace. Samozrejme, ze nie kazdu chvilu. Syn ktory je od nej mladsi o 1,5r. sa oducil tym ze ju videl na wc tak nemal velmi problem s piskanim a kakanim do nocnika ci rovno na wc s redukciou, naucil sa pozorovanim starsej a vacsinou boli spolu na wc a velka zabava a popri tom obaja vykonavali potreby 🙂 No a najmladsi, ten ma 2r. 3mes. a veru, ten nocnik ani vidiet, ani zachodik. Uplne nezaujem. Tak neviem, uz by som ho tiez rada naucila byt bez plienky...sa mu nejako do toho nechce a veru ani mne do toho utierania mlacok a nehod :/ Len teda ja som to brala tak ze to patri k tomu a ked citam jak sa dakomu v pohode deti odplienkovali pomaly bez nehody...nechapacka, ako ze super, no. Tak uvidme kedy ten moj najmladsi dozreje k tomu odplienkovaniu. Rada by som toto leto aby bol uz bez. keby to bolo take ukazkove tak to by bola parada. Vek uz na to ma 🙂 🙂 aj rozpravat viac menej vie. No, uvidime.

euka210
27. jún 2021

@valdovalda to je 8r, uz velmi nepametam, a veru s nocnikom za nim a utrela zo zeme...dnu som to tusim vzdala, mame dvor, tak vonku holy alebo len slipy a curat sa tak naucil postupne, ked zistil ze je mokry.

lululucy
27. jún 2021

Ja som odplienkovat skusala 4x od januara do juna. Neslo to vobec. Dcera mala 2 roky koncom marca. Teraz ako zacalo byt konecne teplo, tak som jej jednoducho dala dole gatky, ona si cupla a piskala, kedy ju napadlo (byvame v dome a velmi vela casu travyme vonku). Dva dni chodila bez gatiek a treti den som jej ich uz nechala a ona sa zacala pytat. Od vtedy ma plienky uz len na spanok. Sem tam sa stane nehoda, ale to nevadi. Po tych 4 neuspesnych pokusoch som bola totalne demotivovana, vobec sa mi do toho znova nechcelo, ale ani som nedufala ze to bude take rychle odplienkovanie (v nasom pripade). Drzim palce

jarnajar
27. jún 2021

@valdovalda čo stresujes, sú to len dva dni. Keď si sa na to dala, vydrž týždeň, nemýľ ju plienkou a keď to ani po týždni nepôjde, skúsiš o pár mesiacov. U nás tiež voľná inšpirácia 7 - dn metódou, mala 19 m., znaky pripravenosti. Tri dni plno nehôd, ten tretí som mala krízu, lebo žiaden extra pokrok, ale povedala som si, že vydržím a uvidím po tom týždni. A odrazu na štvrtý deň pohoda, začala sa pekne pýtať. Siedmy deň sme mali prvý výlet ďalej od domu a normálne vydržala pol hod
cesty domov. Chvíľu som nosievala rezervné oblecenie, ale bolo zbytočné, nemala nehodu. Pár krát cikala vonku, ale celkovo rýchlo fungovala ako dospelý a vydrží aj na ihrisku a pod. Je to individuálne, počkaj pár dní a uvidíš.

valdovalda
autor
28. jún 2021

Zienky, este idem otravovat....bola by som rada, keby ste mi napisali ako dalej.....dcera sa pekne pyta, ani jej necvrkne, len ma zabrany do serblika. Vonku na dvore povie, ze jej treba ale vycika sa len po stojacky prave tam, kde stoji, ked ju chcem ja dat drzanim na rukach, tak sa nevycika ( dnes iba raz tak cikala), vo vnutri tiez pekne povie, ze jej treba ale do serblika jej to proste nejde, postavi sa z neho a uz to ide. Nechcem ju nejako stresovat a tlacit na nu, dala som jej vcera aj plienku, ze necham tontak, ale tiez sa pekne pytala, tak som si povedala, ze jej ju uz nedam a nebudem ju mylit.

katulka1992
29. jún 2021

skúste ju dávať na záchod s použitím redukcie