Baby vy mi tu určite dobre poradíte. Dcérka bude mať 2 roky a skúšam ju odplienkovať. Zatiaľ úspech 0 bodov. Dávam jej gaťky, nočník ma hneď pri sebe. Ona si aj sadne a nič. Postaví sa a za 5 minút je mokrá. Dookola jej ukazujem,vysvetľujem. Ona už aj bábiku posadí na nočník, že babo piša🤔 Mám vydržať? Alebo to zabaliť a počkať ešte. Po týždni nevidno žiadny progres. Alebo prosím nejaké rady uvítam.
Zatial zo odloz....casu dost
@kikiballa Dajte jej pauzu ak nevidiet progres, mozno este potrebuje dozriet. My sme casto citali knizku Leo chodi na zachod, potom sme kupili nalepkove knizky a asi tri dni sme stravili lepenim na zachode😅Ked spravilo dieta co malo, samozrjeme ovacie. Na doma mala leginy, pancusky, nieco dlhe, aby jej to mokre vadilo na nozkach. Prvy den cikala len do gati, druhy den jej to zacalo vadit a uz sa to potom len zlepsovalo. Ale mate este mozno aj pol roka casu kym dozrie.
Ešte nie je pripravená, vyskúšaj znovu napríklad za dva mesiace 😊
Daj jej este cas cca 2-3tyzdne.teraz sme to riesili. S rovnakym scenarom. Ale nasa ma 2 a pol roka. Najprv nechcela a za 2 tyzdne sa pytala sama cikat.
Moje deti sa odplienkovali samé. Keď bola suchá pár dní, plienka dole a bolo. Toto posadzanie na nočník atď podľa mňa nič nevyrieši, pokiaľ dieťa ešte nie je tam, kde má byť.
Ja som moju odplienkovala pred mesiacom, tretí deň si vravím, ešte chvíľu a vzdávam to, nakoniec mi kamoska, že skús ju nechať iba v šatoch bez plienky, nohavičiek, že jej dcéra to tak pochopila. A veru keď som jej nedala nohavičky, tak keď si aj trošku cvrkla jej to došlo, ze bude mokrá. Inak stále mala akúsi istotu, že niečo medzi nohami má. Odvtedy sa pýta. Aj keď na noc plienku ešte potrebuje a aj kakanie nie je ešte 100%. Ale strašne vyhadzana bola pod plienkou teraz v tých teplách, tak jej to aspoň konečne zmizlo.
Staršiu som tiež hneď ako 2 ročnú začala odplienkovavat, bol január, nič. Tak som to po týždni vzdala, keď som ju prebalovala a plakala, som jej vždy, ze no keď budeš volať na do záchodu, nebudeš musieť sa prevalcovať a sama v jedno aprílové ráno sa zobudila, že ja už nechcem plienkou, idem cikat na záchod. A ona odvtedy nepotrebovala plienku ani na spánok 😊
@kikiballa ved ju nechávaj doma bez plienky a ani gatky jej nedávaj. Naša má 22 mesiacov a už cez deň jej nedávam vôbec plienky okrem spánku. Ona nočník a WC neznášala, vrieskala keď som ju tam dávala. Nechala som ju bez plienky a nočník má stále na tom istom mieste kde sa najviac zdrziavame. Keď sme doma je celý čas hola a keď jej treba cikať alebo kakat sama tam ide a sadne si. Už skúšame aj keď má gatky sem tam... A keď sa nezabudne tak povie ze mama pisat a ja ju dávam cikať.
Normálne si sadni ty na nočník, že ako treba, že je to aký fajn, tlieskajte a všetko možné a nemožné :D Potom bude aj pre ňu sranda. To že nie je pripravená to je blbosť. Moje už vedeli po roku, len treba zvoliť vhodnú metódu.
@mikitilik29 vyskúšam. Dám jej len šaty a uvidíme. Možno bude mať taký iný pocit a vydrží. Ak nie, nič sa nedeje. Skúsim neskôr.
Ak po týždni žiadna zmena, tak by som netrapila ani ju ani teba, nech nemá nejaky blok este..
Nocnik kludne nechaj, ale nedavaj ju tam. Mozno za par tyzdnov bude sama chciet. Pripadne ked ty pojdes na wc, zavolaj ci aj ona neide s tebou na ten nocnik a spolu teda..
Ale ma este cas, takze nie je pozadu vobec 🙂
Ja by som presunula. To vyzera, ze netusi, co od nej chces. Ak je dieta pripravene, tak odplienkovanie trva tak 1-3 dni.